fbpx

Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Chef Hendrik Dequeker van het Brugse Locàle deelt een heerlijk zoet recept…

Ingrediënten:

1 appel
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels appelmousseline
1 vel bladerdeeg
4 eetlepels suikersiroop
Boter

Combineer deze appelroosjes met een bolletje vanille-ijs voor een bijzonder smaakvolle combinatie

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg, zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.

Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.

Snijd de onder- en de bovenkant van de appel en snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.

Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 centimeter vrij en aan de zijkant 2 centimeter. Duw de zijkant een beetje plat, zodat je het roosje straks gemakkelijk kan sluiten.

Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.

Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.

Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.

Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.

Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.

Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Photography by Piet De Kersgieter

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​