fbpx
Search
Close this search box.

Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Chef Hendrik Dequeker van het Brugse Locàle deelt een heerlijk zoet recept…

Ingrediënten:

1 appel
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels appelmousseline
1 vel bladerdeeg
4 eetlepels suikersiroop
Boter

Combineer deze appelroosjes met een bolletje vanille-ijs voor een bijzonder smaakvolle combinatie

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg, zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.

Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.

Snijd de onder- en de bovenkant van de appel en snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.

Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 centimeter vrij en aan de zijkant 2 centimeter. Duw de zijkant een beetje plat, zodat je het roosje straks gemakkelijk kan sluiten.

Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.

Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.

Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.

Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.

Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.

Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Photography by Piet De Kersgieter

Meer stories…

Creëren met intentionaliteit

De logica van een woning kan je vaak bepalen aan de hand van haar vloerplan. In de wereld van interieurontwerpster Laura Calleeuw moet de ene zone logisch overvloeien in de andere. Wanneer bewoners daarnaast een doorlopend vakantiegevoel ervaren bij het

Lees meer…
Puntjes op papier

In een digitale wereld is het verademend om soms iets op papier te zetten. Met een bullet journal doe je dat op regelmatige basis, of simpelweg iedere dag. Het welbekende schriftje en de gevarieerde lay-outs die het vullen, oogsten al

Lees meer…
Van visie tot verfijning

In de zoektocht naar een ruimte die zowel inspirerend als functioneel is, biedt Blower Interieur een schat aan expertise en creativiteit. Met een rijke geschiedenis in interieurvormgeving en een sterk team van professionals, weten zij elke visie tot leven te

Lees meer…
Huis van veiligheid

We nemen jullie graag mee naar een vrouwelijke membersclub genaamd The Nine te Brussel. De zaak opende haar deuren in 2021 en mocht zich de allereerste vrouwelijke ledenclub van België noemen. Vernoemd naar de negen muzen uit de oudheid, vormen

Lees meer…
Van muziekervaring tot een waar kunstwerk

Stel je voor dat je woonkamer transformeert in een kunstgalerie, waar muziek niet alleen gehoord maar ook gezien wordt. Dat is de magie van Rondo, de nieuwste collectie hoogwaardige designluidsprekers van Basalte. Deze exclusieve luidsprekers, ontworpen voor de meest prestigieuze

Lees meer…
Het keramische universum van Karin Amdal

Karin Amdal, een gediplomeerd Art Director met een Master in Design en een diploma in Keramische Kunst, heeft een creatieve carrière die drie decennia omspant. Haar werk varieert van 2D- tot 3D-creaties, waarvoor ze prijzen heeft gewonnen en internationale klanten

Lees meer…
Design dat warm maakt

De warme kant van design is waar je Tubes treft, een Italiaans merk dat radiatoren produceert die dubbel tellen als een esthetiek object. JJ is de naam van een van hun nieuwste werken. Als badkameraccessoire is het ontwerp bedoeld om

Lees meer…
Kunst opsnuiven op Knokke Art Fair 2024

Het Grand Casino Knokke wordt de komende maand augustus voor de vierde maal het toneel voor Knokke Art Fair, KNAF in het kort. Met haar intercontinentaal netwerk en aanbod is de kunstbeurs een gevestigde waarde voor liefhebbers van dicht en

Lees meer…
Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding

Lees meer…