Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Appelroosje @Locàle

Chef Hendrik Dequeker van het Brugse Locàle deelt een heerlijk zoet recept…

Ingrediënten:

1 appel
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels appelmousseline
1 vel bladerdeeg
4 eetlepels suikersiroop
Boter

Combineer deze appelroosjes met een bolletje vanille-ijs voor een bijzonder smaakvolle combinatie

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg, zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.

Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.

Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.

Snijd de onder- en de bovenkant van de appel en snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.

Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 centimeter vrij en aan de zijkant 2 centimeter. Duw de zijkant een beetje plat, zodat je het roosje straks gemakkelijk kan sluiten.

Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.

Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.

Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.

Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.

Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.

Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de roosjes meteen uit de vorm.

Photography by Piet De Kersgieter

Meer stories…

De creatie van een tijdloos penthouse

Stéphanie Mathias is een fotograaf met een voorliefde voor tijdloze interieurs en het vastleggen van de warmte van een ruimte. Het vangen van de sfeer is wat haar drijft. Het is niet zomaar een plaatje, maar een moment dat vertelt

Lees meer…
Een harmonie van kleur en architectuur

In het bruisende hart van Brussel bevindt zich Equuss, een jong en innovatief architectenbureau gespecialiseerd in hoogkwalitatieve renovaties. Het team, bestaande uit gepassioneerde architecten, heeft een unieke aanpak die contextuele analyse, expressieve verlichting en een verfijnde omgang met kleur combineert.

Lees meer…
Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…