Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

We delen bij Real Living graag onze beste tips voor een unieke gastronomische ervaring. Helemaal interessant wordt het als verschillende bijzondere restaurants op dezelfde locatie gevestigd zijn. Dat is het geval in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen, dat naast prachtige hotelkamers maar liefst zes eetgelegenheden telt. Ieder restaurant heeft een eigen visie, maar allen hebben ze een uitstekende reputatie, wat ze zeker het proberen waard maakt.

Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is ondertussen een gekende naam in de culinaire wereld. In een intieme setting, met slechts plaats voor tweeëntwintig personen, biedt het restaurant een innovatieve keuken en een terugkeer naar de West-Vlaamse tuin. Met hun eigen serre, bijenkorven en kruidentuin ben je hier zeker van verse producten op je bord. Hun gerechten volgen de Japanse visie van Omakase, waarbij gasten de chef de volledige vrijheid geven om een reeks inspirerende creaties aan te bieden. Bij Hertog Jan resulteert dat in een sublieme reis van minstens drie uur die bepaald wordt door de seizoenen en de ideeën van de chef. Dat hun concept aanslaat, werd al meermaals bewezen. De Mangeleer en Boudens mochten immers al twee Michelinsterren in ontvangst nemen, naast een indrukwekkende score van 18 op 20 van Gault&Millau 2023. Dankzij het interieur van Benoit Viaene kunnen gasten zich voor de volle honderd procent op de kunst op hun bord concentreren.

Hertog Jan
Hertog Jan

Minstens even indrukwekkend is Fine Fleur van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Dit fine dining restaurant met één Michelinster brengt je uitzonderlijke smaaksensaties in een historisch interieur van Dennis T’Jampens. Door klassieke technieken te laten samenkomen met vernieuwende elementen zorgen de gerechten van Boersma en Diepersloot altijd voor een verrassend effect. Innovatieve gerechten worden bereid met producten van topkwaliteit en oog voor een mooi gebalanceerd smakenpalet. Ook een bezoekje aan Het Gebaar van chef-kok Roger Van Damme mag zeker niet ontbreken. In een sprookjesachtige setting, die ooit de apotheek van het oorspronkelijke ziekenhuis was, serveert hij gerechten die geïnspireerd zijn door zijn reizen. Met rijke, gebalanceerde smaken is ieder gerecht een schat aan creativiteit. Vergeet natuurlijk ook zijn desserts niet, waarvoor Van Damme zo gekend is. Een bezoek aan dit restaurant, bekroond met een Michelinster, is namelijk niet compleet zonder ook van zijn zoete creaties te hebben geproefd.

Fine Fleur
Fine Fleur

Het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen telt liefst zes eetgelegenheden met een eigen visie.

Het Gebaar
Het Gebaar

1238 Restaurant verwijst naar het jaar waarin het vroegere klooster, waar Botanic zich bevindt, werd opgericht. Gelegen in een moderne veranda met uitzicht op de binnentuin voel je hier de geschiedenis van het gebouw doordringen. Alleen het beste is goed genoeg voor chef Pascal Duvivier. Zijn lichte, tijdloze gerechten, bereid met verse producten, zijn gebaseerd op de Franse en Belgische keuken. Ook Bar Bulot biedt Franse en Belgische brasserieklassiekers met een hedendaagse twist aan, zij het in een meer stedelijke vibe. Het restaurant is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group en wordt geleid door Elske Mostert en Koen Gussenhove. Eenvoudige klassiekers uitgevoerd tot in de perfectie, dat is wat je hier geserveerd krijgt. Tot slot mogen we ook Henry’s Bar niet vergeten, een luxueuze, elegante setting met een gemoedelijke atmosfeer. In dit gesofisticeerde interieur kan je terecht voor een lunch, diner of een licht tussendoortje. Het concept is een idee van sommelier en drankenkenner Jurgen Lijcops, die zijn uitgebreide drankenkennis al vaker heeft gedemonstreerd.

1238
1238
Bar Bulot
Bar Bulot

Op een en dezelfde locatie in de Antwerpse binnenstad biedt Botanic Sanctuary voor ieder wat wils, van een unieke gastronomische beleving tot een elegante bar die glamour ademt. Alleen het beste van het beste is goed genoeg in elk van deze zes restaurants. Wie op zoek is naar gastronomisch genot, is hier dus absoluut aan het juiste adres.

The Henry's Bar
The Henry's Bar

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie Hertog Jan, Bar Bulot: Pieter D’hoop
Fotografie Fine Fleur, 1238: Jurgen Lijcops
Fotografie Het Gebaar: Heiki Verdurme
Fotografie Interieur The Henry’s Bar: Hugo Thomassen

Meer stories…

Kracht van maturiteit

Intussen is het oud nieuws dat TJIP interior architects ontwerpen presenteert die hun locatie en architectuur maximaal ondersteunen en incorporeren, hoewel ze daar iedere keer in blijven verrassen. Deze nieuwbouwwoning in Izegem illustreert die discipline wederom. Aangezien het team betrokken

Lees meer…
Italiaans design in München

In het historische centrum van München, te midden van imposante neorenaissancegebouwen en luxe boetieks, opent Molteni&C de deuren van zijn nieuwste flagshipstore. De Italiaanse interieurspecialist bevestigt hiermee zijn positie in het Europese designlandschap en biedt bezoekers een ruimte waarin verfijnde

Lees meer…
Tien op tien

Een architectenbureau dat voortdurend streeft naar uitmuntendheid, innovatie en balans, zoals TENARCHITECTS, kan bouwen op een reeks waardevolle ervaringen en leermomenten die hun traject hebben gevormd. Hun verhaal is er een van visie, vakmanschap en toewijding aan hun kernwaarden. De

Lees meer…
Hoogstaand dineren bij Hotel Beaverbrook

Deze zomer verrast Hotel Beaverbrook zijn gasten opnieuw met een buitengewone culinaire ervaring in de tuinen van het Engelse landgoed. Onder de titel Fanning The Flame worden zes stilstaande heteluchtballonnen opgesteld in de Italiaanse tuin, als onderdeel van de jaarlijkse

Lees meer…
Verliefd op Ibiza

Los Enamorados is meer dan een hotel met uitzicht op zee; het is een plek waar ontspanning, smaakvolle gastronomie en zorgvuldig samengestelde beleving bijeenkomen. In het kleine, romantische haventje van Portinatx, in het noorden van Ibiza, combineert deze bijzondere locatie

Lees meer…
3 dagen Muller Van Severen

Tijdens de designbeurs 3daysofdesign in Kopenhagen presenteert Muller Van Severen zes nieuwe collecties in samenwerking met gerenommeerde internationale merken. Het Belgische duo, bekend om hun sculpturale vormentaal en unieke kleurgebruik, brengt werk met OFFICE KGDVS en BD Barcelona Design, valerie_objects,

Lees meer…
De natuur tegen imperfecties

Nu skincare in opmars is en we ons steeds vaker spiegelen aan (al dan niet bewerkte) schoonheidsidealen, besteden ook wij steeds meer aandacht aan onze huid. Van tieners tot volwassenen, voor de miljoenen mensen die kampen met huidonzuiverheden lanceert Yves

Lees meer…
Een landgoed vol verhalen en verwennerij

In het hart van de Surrey Hills ligt Beaverbrook, een betoverend Engels landgoed waar verleden en verwenning elkaar ontmoeten. Wat ooit het statige thuis was van Lord Beaverbrook — mediamagnaat, politicus en vriend van Churchill — is vandaag een charmant

Lees meer…
Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…