Keukens om van te genieten

Keukens om van te genieten

Keukens om van te genieten

Ben je van plan om je keuken te renoveren of wil je gewoon wat ideetjes opdoen om die belangrijke plek in je woning op te frissen? Wij bieden je graag inspiratie met deze vijf prachtige ontwerpen van Belgische interieurarchitecten. Met deze verschillende stijlen is er voor ieder wat wils.

Deze keuken in vakantiewoning Waterway Lodge werd door het West-Vlaamse bedrijf Diapal omgetoverd tot een ware oase van rust, volgens de eigenaars in de Vlaamse woonstijl, maar dan net iets soberder en strakker. De moderne keuken met kookeiland biedt niet alleen ultiem comfort, maar ook warmte en geborgenheid. Er werd gekozen voor een ongedwongen, minimalistisch interieur met lichte tinten als warm wit en bruin. Voor een extra zacht effect vinden we overal afgeronde hoeken, en de toestellen werden zoveel mogelijk weggewerkt. Natuurlijke materialen als eikenhout versterken het zen-effect en worden afgewisseld met elementen in microcement en ingepleisterde, kaderloze binnendeuren. Verder werd er gekozen voor stuctechnieken, die voor een veelheid aan lagen en structuren zorgen.

Deze tweede keuken, ontworpen door interieurarchitecte Laura Calleeuw, moest aanvoelen als vakantie en de nodige contrasten bevatten. Er werd gebruik gemaakt van grijstinten met daarbij een bronzen afwerking, bijvoorbeeld in de verlichting en de stopcontacten. Calleeuw koos voor een combinatie van maatwerk in steen, hout en schildertechnieken. De gerookte eik en de gietvloer met ceppo-look zorgen voor een bijzondere uitstraling. De lichte poreuzere natuursteen heeft hier en daar een oneffenheid in tekening en structuur, maar is toch naturel opgestopt, waardoor het erg onderhoudsvriendelijk blijft. De lange kastenwand bestaat uit twee warme kleuren, waardoor de indruk van een natuurlijke lambrisering wordt gewekt. De kast heeft twee inschuifdeuren, waar de onderkasten doorlopen op de hoogte van de lambrisering. 

Deze keuken van Michiel Van Raemdonck volgt een iets lichter kleurenpalet, dat nog steeds gezellig en intiem aanvoelt. Het materiaalgebruik werd bewust beperkt, en zachte kleuren domineren het interieur. Daarnaast werden tijdloosheid en sereniteit nagestreefd door te kiezen voor een ontwerp dat eenvoud en eenheid combineert. Met haar warme, eerlijke materialen en texturen en de verfijndheid in de detailleringen zal ook deze keuken veel fans vinden.

Ook in dit ontwerp van Frako is de keuken het echte hart van de woning. Gerookt eiken fineer siert de keukenkasten, voor het werkblad bleek travertijn de beste optie te zijn. Beide materialen dragen in grote mate bij aan de gezellige sfeer die hier heerst. Zo bezit eikenhout tannine, de stof die verantwoordelijk is voor de diepe, gemoedelijke kleur. Naast het gebruik in de keuken zien we dit materiaal terug in de twee binnendeuren, waardoor het interieur een overkoepelende samenhorigheid krijgt.

Sober, familiaal of bijzonder hedendaags: in deze keukenontwerpen komen al die eigenschappen samen

Tot slot willen we je ook deze keuken, een ontwerp van ILB, niet onthouden. Het open plan werd minimalistisch gehouden en heeft strakke lijnen, maar door het beperkte, kalme kleurenpalet en materialen als eiken fineer toch een warme, serene sfeer. Voor de vloer werd Marazzi limestone sand gekozen, en het werkblad is gemaakt van kwartsiet Taj Mahal. De gepatineerde bronzen details in de op maat gemaakte handgrepen en de kranen zorgen voor de perfecte afwerking. Het minimalistische interieur is verder uitgewerkt door bijvoorbeeld de oven in de zijkant van de keuken weg te werken.

Sober, familiaal of bijzonder hedendaags: in deze keukenontwerpen komen al die eigenschappen samen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, in al deze ruimtes wordt koken pas echt genieten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie

Op volgorde:
Headerbeeld: Photography by Nick Cannaerts
Diapal: Photography by Cafeine
Laura Calleeuw: Visualisations by Zicht 3d
Michiel Van Raemdonck: Visualisations by Michiel Van Raemdonck
Frako: Photography by Nick Cannaerts
ILB: Photography by K. Graaf

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…