Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Dicht bij de Middellandse Zee in de prachtige Joliette wijk in Marseille vinden we Forest Marseille. Het restaurant opende op 1 maart 2023 en bevindt zich op een schitterende locatie, op korte afstand van de Panier wijk en de Vieux-Port en met uitzicht op de Cathédrale de la Major. Hier ben je op de juiste plaats voor een keuken zonder clichés die de streekproducten en het vakmanschap van Marseille koestert.

De levendige wijk, die gesierd wordt door werk van architecten als Zaha Hadid, Jean Nouvel en Hala Wardé, vormde de perfecte plek voor dit nieuwe restaurant, waar al je zintuigen geprikkeld worden. Twee jaar na de opening van de vestiging in het Parijse Musée d’Art Moderne besloot het restaurant dus ook meer zuidelijke oorden op te zoeken. Chef en autodidact Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt. Hij omschrijft Forest Marseille als de zonnige tegenhanger van Forest Paris, een plek die gecharmeerd is door de warmte van het zuiden. Marseille inspireert hem naar eigen zeggen tot kwetsbaarheid en authenticiteit. De gerechten die hij hier serveert verschillen van zijn Parijse keuken, maar zijn nog steeds instinctief en recht uit het hart.

Chef Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt

Dat idee is ook weerspiegeld in het interieur, dat werd verzorgd door het multidisciplinaire collectief Uchronia. Onder de arcades bevindt zich een ruim buitenterras. Binnen word je ondergedompeld in een palet van aardse, okeren en oranje kleuren. Bij de ingang word je verwelkomd door de crudo-bar met terracotta stenen en een marmeren toonbank. De kalkstenen muren brengen leven in het decor en laten allerlei soorten groen en vegetatie volledig tot hun recht komen. Onder de keukens op de eerste verdieping is de hoofdzaal bekleed met uit olijfhout gesneden oranje banken, met lava beklede tafelbladen en op maat gemaakt textiel dat speciaal voor het restaurant is vervaardigd door de Manufacture Royale Bonvalet. 

Binnen wordt dat hoge niveau volledig doorgetrokken. De woonst heeft een ruime bewoonbare oppervlakte, met onder andere vijf slaapkamers en vijf badkamers. Kopers hebben ook een polyvalente ruimte (die kan worden gebruikt als fitness), een sauna en een ruime ondergrondse garage voor zes wagens tot hun beschikking. Iedere kamer biedt veel ruimte en een luxueuze inrichting. Je vindt hier bovendien talloze gezellige zithoekjes om even te ontspannen.

Het display van hang- en wandlampen op zonne-energie werd ontworpen door keramiste Olivia Cognet en brengt bijzondere vibraties naar binnen. In de vele blauwe mediterrane nissen heeft Uchronia nog meer vrolijke en beschutte toevluchtsoorden gecreëerd. In het midden worden de ronde tafels ondersteund door poten van Ravel-keramiek. Bijzondere voorwerpen, schelpen, koralen en verzamelingen vlinders sieren het decor. Achteraan vind je de lichtgevende Forest bar, waar heerlijke elixers en cocktails worden gebrouwen.

De beste mediterrane vissen en schelpdieren, verwijzingen naar de Zuid-Franse natuur en een flinke portie persoonlijkheid zijn maar enkele van de elementen die je in Forest Marseille vindt. Daarnaast kan je hier ook genieten van de signature dishes van de chef, zoals zijn salieboterkaas in bietenhumus bestrooid met geroosterde amandelen, en zijn geliefde Challah-brood, het traditionele joodse briocheachtige brood dat voor de sabbat wordt gebakken. Daarvoor werkt hij zelfs samen met bakkerij T65, die het perfecte recept opstelde zodat het brood iedere dag vers geserveerd kan worden. Je avond eindigt op een zoete noot en met een onweerstaanbaar verlangen om snel terug te keren. Het pure eten en het kleurrijke decor zal je immers niet snel vergeten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Damien Fournier

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…