Botanisch culinair genot

Botanisch culinair genot

Botanisch culinair genot

Op maandag 10 juli 2023 lanceerde Henry’s bar, een gerenommeerde Antwerpse cocktailbar, haar nieuwe zomerconcept: Giardino Botanico by Davide. In de tuinen van de prachtige kloostertuin van Botanic Sanctuary Antwerp zullen fijnproevers kunnen genieten van de exclusieve gerechten die chef Davide Mazzoni hen voorschotelt. Wij gingen alvast een kijkje nemen.

Het exclusieve vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp staat bekend om haar luxueuze pracht en magische vermogen om bezoekers een onvergetelijke tijd te laten beleven. Ook deze keer sloeg de eventcateringpartner van het hotel, Silverspoon Exclusive Events, samen met zijn cocktailbar, Henry’s bar, de handen in elkaar om (inter)nationale gasten een ultieme ervaring te schenken. Hun prachtige, weelderige kloostertuin hadden ze al tot hun beschikking en wilden ze delen met het brede publiek. Voor de culinaire magie wilden ze beroep doen op de kunsten van chef Davide Mazzoni, niet onbekend bij de culinaire fijnproevers onder ons. Hij stond namelijk al aan het fornuis van Oud Sluis, The Jane en Fiera. 

Ook deze keer slaagt Mazzoni er met glans in om je te verrassen met een buitengewone culinaire ervaring. Hij neemt je mee op een gastronomische reis waarbij hij traditionele Belgische producten moeiteloos laat samensmelten met diepe mediterrane toetsen. Doch slaagt hij erin lichte, pure en bovenal toegankelijke gerechten te creëren. Omdat hij erin gelooft dat je ‘eerst met je ogen eet’, verwent hij iedere gast met schitterende kunstwerkjes die je uitnodigen om elke smaak op een fijne manier te ontdekken. Natuurlijk is er bij elk gerecht ook een aangepaste wijn voorzien die de chef uit de meest prestigieuze Europese wijnhuizen liet overkomen. Uiteindelijk sluit je de avond af met een exclusief aanbod aan koffie- en theesoorten, vergezeld van verleidelijke versgebakken taartjes en prikkelende desserts.

Ook deze keer slaagt Mazzoni er met glans in om je te verrassen met een buitengewone culinaire ervaring.

Deze culinaire perfectie wil Henry’s bar delen met de meest kritische fijnproevers, chique levensgenieters en zakenreizigers die telkens weer op zoek gaan naar ervaringen die dat tikkeltje meer bieden. Ook houdt het concept rekening met drukbezette gasten die wel willen genieten van deze hoogwaardige culinaire ervaring, maar hier helaas niet uren de tijd voor hebben. Zij kunnen opteren voor een snelle smaakvolle optie. Ook kinderen die van jongs af aan getriggerd zijn door heerlijke uitdagende smaken kunnen met een kleinere portie van deze fijnproeverij genieten.

Wil je ook kennismaken met de heerlijke ervaring die Giardino Botanico by Davide te bieden heeft? Wacht dan niet te lang om je plekje te reserveren want het concept loopt tot en met 30 juli 2023.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Botanic Sanctuary

Meer stories…

Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…
Gezonde voeding voor het gezicht

Sinds 1926 is Weleda’s iconische Skin Food een vaste waarde voor iedereen die op zoek is naar rijke, natuurlijke verzorging. De alles-in-één crème veroverde de harten van visagisten, celebrities en liefhebbers van pure huidverzorging wereldwijd. Vandaag krijgt deze klassieker een

Lees meer…
De wereld rond met Tooku

Sommige plekken lijken gemaakt om alles achter je te laten. Waar je op elk moment van de dag op je gemak bent, ongeacht of je nu geniet van een uitgebreid diner op een panoramisch terras of je je volledig wil

Lees meer…
Dineren in de duinen

Voor een bezoek aan restaurant Dunas Dine in Knokke-Heist is geen grootse aankondiging nodig. Het is eerder een ontdekking, eentje die stil maar trefzeker indruk maakt. In een kustgemeente waar traditie en elegantie elkaar vaak vinden aan tafel, biedt Dunas

Lees meer…
Interieur als tweede huid

Bij SKIN interior draait alles om het creëren van een thuis die naadloos aansluit bij wie je bent. Interieurarchitecte en oprichtster Jelke De Mey staat bekend om haar persoonlijke benadering waarbij de levensstijl van de klant centraal staat. Haar visie?

Lees meer…
sistem viert vijfjarig bestaan

Het Belgische keukenmerk sistem blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en vierde dat met de opening van een gloednieuwe showroom in Gent op 25 april. De oprichters, broers Pieterjan en Frederik Saey, startten het merk in 2020 vanuit een gedeelde

Lees meer…
Thuiskomen in smaak en herinnering

Maison Colette is geen klassiek restaurant — het is een huis, een verhaal, een gevoel. Alles begint bij een diepe verbondenheid met smaak en herkomst. Chef Thijs Vervloet laat zich leiden door de elegantie van de Franse keuken, maar vermijdt

Lees meer…
Twee stemmen, één ontwerp

Het Belgische bureau Robi Interior heeft zijn naam niet gestolen. Opgericht door partners Robbie Jennen en Rob Reynders, combineert het bureau hun complementaire expertise om klanten te begeleiden bij uiteenlopende projecten. Samen creëren ze interieurs die niet alleen mooi zijn,

Lees meer…
Tussen zee en beton

De liefde voor ontwerpen ontstond niet in een creatief nest, maar bij de buurvrouw. Als kind liep Pauline Van de Velden vaak binnen in het atelier van haar tante, een designer met een grote werkruimte en nog grotere impact. Die

Lees meer…