Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Saint-Tropez is niet overal glitter and glamour; breng er maar eens een bezoekje aan Les Moulins de Ramatuelle. In dit familierestaurant arriveer je op een van de meest onberoerde plekjes van de regio, waar de tijd vertraagt en mensen samenkomen voor een mediterraan keuken- en bargebeuren. Hier is de weelde niet opvallend of schreeuwerig, maar kom je in aanraking met een zeldzame, stille soort luxe.

Oorspronkelijk werd het pand in de achttiende eeuw gebouwd als een boerderij. Ooit kon je dan ook meerdere windmolens in het landschap bespeuren; een reliek uit het verleden die de naam van restaurant Les Moulins de Ramatuelle inspireerde. Al meerdere generaties lang is het bouwsel in de handen van de familie Bellaveglia. Broers Romain en Simon runnen het vandaag met veel liefde, bijgestaan door hun levensvriend Mathieu. Ze ontvangen er gasten die op zoek zijn naar een ontspannen maaltijd in een omgeving waar invloeden van buitenaf niet tot lijken door te dringen. Het trio streeft er iedere dag naar om mensen te ontvangen in een verwelkomende en ongedwongen sfeer. Met de vele bomen nabij en het warme klimaat, geniet je van elke minuut gespendeerd in openlucht. Hun publiek is een gevarieerde samenstelling van lokale families, zakenmensen op zoek naar discretie, vriendengroepen die samen de dag plukken en strandgangers die hun uren in de zon hier verderzetten. Tijdens het aperitief hoor je het kabbelen van een fontein op de achtergrond en vragen de petanquebanen om een balletje te gooien. Terwijl de zoete geur van vakantie en de omringende natuur tot je doordringen, worden de glazen geheven op alweer een dag om te plukken. Afhankelijk van de gelegenheid kan je kiezen voor een plaats aan de grote, ronde tafels die gericht zijn naar de stenen bastide, of de meer intieme lounges die aanvoelen als nissen in de buitenlucht.
Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn
Ad Usque Fidelis, oftewel “loyaal tot aan het einde”, is een van de lokale gezegdes en ligt mee aan de basis van het menu. De drie mannen brengen namelijk recepten die hun nauw aan het hart liggen en al jaren een gedeelde deugd zijn in hun familie. Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn, in hun meest elegante vorm en met al het smaakpotentieel benut. Gefrituurde artisjokharten lijken wel bloemblaadjes, terwijl versgebakken focaccia je richting uitkomt. Gegrilde groenten, carpaccio van octopus, heerlijke tonijn, een verfrissende combinatie van feta, komkommer en muntpesto: er staat geen rem op de eenvoudige maar rakende bereidingen die je hier voorgeschoteld krijgt. Voor de hoofdgerechten imponeert het team bijvoorbeeld met ravioli van schorpioenvis in een royale vissoep en kalfsfilet mignon die smelt in salie uit eigen tuin. De ongekunsteldheid van de mediterrane gastronomie vertaalt zich in de precisie en de toewijding waarmee elk bord wordt gepresenteerd. Op zondagen kan je er terecht voor een brunchbuffet zoals je dat op weinig plaatsen vindt. Zoetgeurende wafels, botercrème, een lokale kazenselectie, verzorgde taarten en meer houden je tot in de warme uren van de namiddag aan tafel gekluisterd. Om het concept te vervolledigen, beschikt het restaurant over een buitenbar waar een verfijnde kaart van mocktails, cocktails en sharing dishes je op het ritme van meeslepende DJ de nacht in trekt.
Les Moulins de Ramatuelle laat je een nieuwe kant van Saint-Tropez zien. In een memorabele omkadering delen gasten hun geluk en doen ze zich tegoed aan de essentie van de plaatselijke keuken. Deugddoende ontspanning en gekoesterde herinneringen vergezellen je op je weg huiswaarts.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Justine Hern

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…