Ingetogen omvang, verbluffende smaak

Ingetogen omvang, verbluffende smaak

Ingetogen omvang, verbluffende smaak

JURA transporteert de uitmuntende kwaliteit van een professionele koffiebar naar je eigen woning. Sinds de jaren dertig maken ze het dagelijkse leven makkelijker, met hun waaier van koffie-volautomaten op kop. Een van de boegbeelden van hun door innovatie gedreven aanpak en intentioneel design is de C8, de pijler van hun nieuwe Premium Economy-segment. Een kleiner formaat, maar een rijkheid aan mogelijkheden.

Hoewel hoogstaande koffie een complex product is, houdt JURA het voor jou zo eenvoudig mogelijk. Hun geautomatiseerde koffieapparaten zijn erop afgestemd om zowel de beste kwaliteit als een hoog gebruiksgemak te voorzien. In slechts enkele vingerbewegingen kan je genieten van de exacte variant waar je zin in hebt, alsof je over je eigen ervaren barista beschikt. Een belangrijk steunpunt voor JURA is dat je koffie versgemalen is en niet uit capsules komt, want enkel zo bereik je de hoogste klasse. Daarnaast gaan hun producten jarenlang mee, dankzij hun intensief onderzoek daarnaar en het belang dat ze hechten aan duurzaamheid. In hun labo simuleren ze de effecten van jarenlang gebruik in zware en niet-ideale omstandigheden. Op die manier anticiperen ze op het slijten van je machine en verzekeren ze dat de kwaliteit van begin tot eind consistent blijft. Met hun C8-model combineren ze al die vertrouwde troeven met compacte afmetingen. Op een beperktere oppervlakte de lat even hoog leggen, wie wil dat nu niet? Keukens die iets minder vrije oppervlakte hebben, kunnen zo perfect delen in het koffieplezier. Hiermee creëerden de experten de basis van Premium Economy, een categorie die de troeven van de Premium-toestellen deelt en combineert met een meer ingetogen maat. Het binnenwerk, daarentegen, is enorm krachtig en bewijst dat het model in geen enkel opzicht moet onderdoen voor de omvangrijkere namen.
Inspelen op persoonlijke voorkeuren is een basisprincipe voor JURA. De ratio tussen koffie en melk, alsook de intensiteit, bepaal je bijvoorbeeld makkelijk zelf. Qua aroma garandeert de Professional Aroma Grinder dat je je drankjes ten volle beleeft. Varianten met melkschuim zoals latte macchiato en cappuccino maken gebruik van een speciaal ontwikkelde technologie die voor een luchtig en gedetailleerd resultaat zorgt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel wat andere soorten mogelijk, goed voor zes koffietypes in totaal. Efficiëntie staat voorop, zoals ook bewezen door de dubbele functie die twee kopjes tegelijkertijd kan bereiden. Wat de ontwerpstijl betreft, zijn er duidelijke overeenkomsten met de grotere voorgangers. Opnieuw werd er gekozen voor een sobere vormgeving, onder andere met het Easy Control Panel en fysieke toetsen die bijdragen aan de makkelijke bediening. Het hele ontwerp is afgestemd op het idee van een intuïtief bereidingsproces waarbij je zelf zoveel mogelijk ontlast wordt en toch zeer precies je persoonlijke voorkeuren kan bepalen. Bovendien is het apparaat zelfs uitgerust om via je smartphone bediend te worden dankzij de applicatie J.O.E. en Wi-Fi Connect. In het uiterlijke design valt een golvende beweging op, die het toestel een cohesie geeft. De convex-concave voorkant is een duidelijke referentie naar de modellen in de Premium-klasse. Samen met de doelgerichte bediening versmelten die stijlkeuzes tot een gesofisticeerd concept dat op kleinere schaal de vertrouwde standaard aanhoudt.
De vertrouwde troeven combineren met een kleinere maat
Zonder terug te schroeven op kwaliteit biedt JURA’s compacte C8 je jarenlang je geprefereerde kopje koffie in het comfort van je thuis. Niet enkel je smaakpapillen worden erdoor beroerd, maar ook alle andere zintuigen. Loyaal aan hun inspirerende verbetering- en innovatiedrang profileert het gevestigde merk zich nog altijd meer en meer als een bepalende factor in het koffiesegment.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Beelden eigendom van JURA

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…