De wereld rond met Boîte Restaurant

De wereld rond met Boîte Restaurant

De wereld rond met Boîte Restaurant

Aan de Belgische kust, in het charmante Sint-Idesbald, vind je Boîte Restaurant, een bruisende en eigenzinnige plek waar smaak en beleving centraal staan. Achter dit unieke concept staat chef Hilde Stekelorum, een vrouw met een ongekende passie voor gastronomie en een indrukwekkend parcours in de culinaire wereld.

De achtergrond van deze dynamische chef is niet in de culinaire wereld, maar in de taalkundige: zo heeft ze een diploma als tolk Engels-Spaans in de zak. Haar passie voor gastronomie kreeg echter spoedig de overhand, wat resulteerde in de opening van haar eerste restaurant Tapa-Tapa in Alveringem. Zonder formele opleiding, maar met een ontembare gedrevenheid, is ze één van de pioniers die het authentieke sharing-concept in de Belgische gastronomie introduceerde. Gedreven om een echte professional te worden volgde ze talloze cursussen en workshops, wat haar stijl steeds verder verfijnde en definieerde. Dit gebeurde voornamelijk aan de hand van specerijen en verse kruiden – ingrediënten die vandaag nog steeds de ruggengraat van haar keuken vormen.
Zonder formele opleiding, maar met een ontembare gedrevenheid, is Hilde Stekelorum één van de pioniers die het authentieke sharing-concept in de Belgische gastronomie introduceerde
Na twaalf succesvolle jaren met Tapa-Tapa was deze chef klaar voor een nieuwe uitdaging. Samen met haar man trok ze naar Sint-Idesbald en opende ze Boîte, met de filosofie: “Taste the world, share the food” – oftewel, ervaar deze wereldkeuken om te delen. Het restaurant brengt een internationale gastronomie met een persoonlijke en creatieve twist, waarbij gerechten bedoeld zijn om te delen. Al snel kreeg het etablissement erkenning van toonaangevende culinaire gidsen en werd Stekelorum benoemd tot Toque Blanche bij de 33 Masterchefs van België. In 2023 werd ze genomineerd voor de prestigieuze BeCheffe-wedstrijd en in 2024 bracht ze haar eerste kookboek uit: SHARE – De eigenzinnige wereldkeuken van Hilde Stekelorum. Wat het restaurant zo bijzonder maakt, is de combinatie van klassieke technieken met onverwachte smaakmakers uit de hele wereld. Ze gebruikt traditionele bereidingswijzen maar geeft er een speelse draai aan: vis krijgt een jasje van druiven- of bananenblad en wildstoofpotjes worden op smaak gebracht met berberisbessen. Haar signatuurgerecht, de Libanese toast, is een absolute publiekslieveling, net als de Bouchot-mosseltjes in groene curry, ceviche met leche de tigre van pompelmoes en de geroosterde bloemkool met misoboter. De sfeer weerspiegelt het ongedwongen, warme karakter van de keuken.
De open keuken nodigt gasten uit om mee te kijken en de gepekelde en gefermenteerde ingrediënten die overal in het restaurant te vinden zijn, tonen de zorg en passie achter elk gerecht. De tafels staan dicht bij elkaar, wat spontaan leidt tot gesprekken tussen gasten. Een wereldse keuken roept immers op tot het overstijgen van grenzen – zowel culinair als sociaal. Boîte is een plek waar je even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je op reis waant, zonder de stad te verlaten. Stekelorum en haar team hebben geen klassieke “kustkeuken” met mosselen-friet of garnaalkroketten, en dat is precies wat hen onderscheidt. Hun grootste uitdaging was het overtuigen van hun gasten dat er aan zee ook een andere, avontuurlijke culinaire beleving mogelijk is. Met succes, want de feedback liegt er niet om: “Jullie sturen ons gewoon op wereldreis”, klinkt het regelmatig.
Boîte is een restaurant dat draait om delen, genieten en verrassen. Of je nu kiest voor een uitgebreide apéro of een langgerekte avond vol culinaire ontdekkingen, hier draait alles om smaak en beleving. Met haar creatieve en onconventionele aanpak blijft Hilde Stekelorum de Belgische gastronomie op haar eigen manier vernieuwen – en dat proef je in elk gerecht.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Auteur: Laurane Daerden
Fotografie: Jan D’Hondt

Meer stories…

Kracht van maturiteit

Intussen is het oud nieuws dat TJIP interior architects ontwerpen presenteert die hun locatie en architectuur maximaal ondersteunen en incorporeren, hoewel ze daar iedere keer in blijven verrassen. Deze nieuwbouwwoning in Izegem illustreert die discipline wederom. Aangezien het team betrokken

Lees meer…
Italiaans design in München

In het historische centrum van München, te midden van imposante neorenaissancegebouwen en luxe boetieks, opent Molteni&C de deuren van zijn nieuwste flagshipstore. De Italiaanse interieurspecialist bevestigt hiermee zijn positie in het Europese designlandschap en biedt bezoekers een ruimte waarin verfijnde

Lees meer…
Tien op tien

Een architectenbureau dat voortdurend streeft naar uitmuntendheid, innovatie en balans, zoals TENARCHITECTS, kan bouwen op een reeks waardevolle ervaringen en leermomenten die hun traject hebben gevormd. Hun verhaal is er een van visie, vakmanschap en toewijding aan hun kernwaarden. De

Lees meer…
Hoogstaand dineren bij Hotel Beaverbrook

Deze zomer verrast Hotel Beaverbrook zijn gasten opnieuw met een buitengewone culinaire ervaring in de tuinen van het Engelse landgoed. Onder de titel Fanning The Flame worden zes stilstaande heteluchtballonnen opgesteld in de Italiaanse tuin, als onderdeel van de jaarlijkse

Lees meer…
Verliefd op Ibiza

Los Enamorados is meer dan een hotel met uitzicht op zee; het is een plek waar ontspanning, smaakvolle gastronomie en zorgvuldig samengestelde beleving bijeenkomen. In het kleine, romantische haventje van Portinatx, in het noorden van Ibiza, combineert deze bijzondere locatie

Lees meer…
3 dagen Muller Van Severen

Tijdens de designbeurs 3daysofdesign in Kopenhagen presenteert Muller Van Severen zes nieuwe collecties in samenwerking met gerenommeerde internationale merken. Het Belgische duo, bekend om hun sculpturale vormentaal en unieke kleurgebruik, brengt werk met OFFICE KGDVS en BD Barcelona Design, valerie_objects,

Lees meer…
De natuur tegen imperfecties

Nu skincare in opmars is en we ons steeds vaker spiegelen aan (al dan niet bewerkte) schoonheidsidealen, besteden ook wij steeds meer aandacht aan onze huid. Van tieners tot volwassenen, voor de miljoenen mensen die kampen met huidonzuiverheden lanceert Yves

Lees meer…
Een landgoed vol verhalen en verwennerij

In het hart van de Surrey Hills ligt Beaverbrook, een betoverend Engels landgoed waar verleden en verwenning elkaar ontmoeten. Wat ooit het statige thuis was van Lord Beaverbrook — mediamagnaat, politicus en vriend van Churchill — is vandaag een charmant

Lees meer…
Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…