De culinaire vleugels van restaurant Pegasus

De culinaire vleugels van restaurant Pegasus

De culinaire vleugels van restaurant Pegasus

Stap binnen in de wereld van Pegasus, waar de culinaire kunsten de grenzen van het aardse overstijgen en je smaakpapillen de vrijheid van een mythische vlucht ervaren. Dit gastronomische pareltje maakt deel uit van hotel Recour, gelegen in een 18de-eeuws klassiek herenhuis in Poperinge. Het restaurant is terecht bekroond door Michelin en Gault&Millau en laat zich niet verleiden door trends of vluchtige modegrillen. Hier draait alles om kwaliteit, vakmanschap en een artisanale keuken waarin seizoensgebonden streekproducten de hoofdrol spelen.

Chef-kok en eigenaar Bert Recour groeide op in de streek en wist al van jongs af aan dat hij zijn gasten wilde verwennen met pure smaken en verfijnde gerechten. Hoewel het horecawezen niet meteen in het DNA van zijn gezin zat, volgde Bert zijn passie en bouwde hij met vastberadenheid een zaak uit die inmiddels reeds meer dan 23 jaar een vaste waarde is. De filosofie van Recour en echtgenote Inge Carbon is helder en rechtuit: it’s better to be good than original. Laat je echter niet misleiden door dit motto: er valt wel degelijk wat creativiteit te bespeuren in de keuken. Enkele klassieke technieken worden hier op een innovatieve manier toegepast, zoals het steriliseren van groenten om later hun pure sappen te verwerken in sauzen. Dit proces leidt tot intense smaken en verrassende combinaties die blijven nazinderen.
De filosofie van het restaurant is helder en rechtuit: it’s better to be good than original
In Pegasus is de seizoensgebonden keuken geen loze belofte. De lente en zomer brengen een waaier aan smaken met zich mee, van sappige tomaten en rood fruit tot verfijnde asperges – een absolute favoriet van de chef. Tarbot, aardappelen en boter zijn vaste waarden in de keuken en vormen de basis van vele signatuurgerechten. Wat hen onderscheidt, is de liefde en aandacht voor ingrediënten die vaak over het hoofd worden gezien. Hier krijgen producten die jonge koks soms links laten liggen de aandacht die ze verdienen, en dat proef je in elk gerecht.
Niet alleen het eten, maar ook de sfeer draagt bij aan de beleving. Interieurontwerper Pieter Porters creëerde een tijdloze en huiselijke setting waarin gasten zich onmiddellijk welkom voelen. Dat gevoel van gastvrijheid is iets wat het restaurant hoog in het vaandel draagt. Het is dan ook geen toeval dat vele gasten hier al jaren terugkeren – één van de grootste complimenten voor Bert.
Het etablissement blijft evolueren, maar altijd trouw blijft aan zijn kernwaarden. Het is een plek waar smaak, traditie en gastvrijheid hand in hand gaan en waar elk bezoek een culinaire herinnering wordt. Of je nu voor het eerst aanschuift of al jaren vaste klant bent, bij Pegasus weet je wat je mag verwachten: een ervaring die je keer op keer doet terugkomen.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Laurane Daerden
Fotografie: Kris Vlegels

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…