Ongekunstelde fine dining

Ongekunstelde fine dining

Ongekunstelde fine dining

Nage is een casual bistro in het centrum van Antwerpen waar je van vrijdag tot en met maandag aan tafel kan schuiven voor verrassende gerechten die toch dicht bij de eigenheid van hun ingrediënten blijven. Eigenaars Koen Lenaerts en Niki Van Sant verwelkomen je van harte in hun eigenzinnige concept, waar een belangrijke rol is weggelegd voor wijn, toegankelijkheid en een playlist die op zich al een reden is om terug te keren.

Casual bistro vibes, die drie woorden vangen de kern vanwaar Nage voor staat. Hier mag je je aan eenvoudige gerechten verwachten die tegelijkertijd een atypische stempel dragen. Niet meer dan drie of vier ingrediënten staan centraal, zodat alle smaken duidelijk uitgespeeld worden en je een helder zicht hebt op hetgeen je voorgeschoteld krijgt. Voor Koen Lenaerts stond het al sinds zijn kindertijd vast dat hij kok zou worden. Hoewel hij zijn studies aflegde aan PIVA, deed hij ook heel wat kennis op in de praktijk. Na stage te hebben gelopen en als student in verschillende brasseries en feestzalen te hebben gewerkt, bracht hij tijd door in Antwerpen. Daar leerde hij heel wat bij in Dôme en Veranda, en later richtte hij zich tot beenhouwerij De Laet & Van Haver om zijn kennis nog verder uit te breiden. Al die verschillende omgevingen stelden hem in staat om met een stevige fundering aan zijn eigen zaak te beginnen. Met de naam Nage verwijst hij naar de gelijknamige bereidingsterm uit de Franse keuken. Concreet is het een techniek om schaal- en schelpdieren in een bouillon te bereiden. In hun menu grijpen Koen en gastvrouw Niki Van Sant inderdaad regelmatig terug naar het Franse gebied, alsook naar alles dat uit de Noordzee komt. 
De herfst is de perfecte periode om klassiekere ingrediënten op een frisse manier te benaderen
Beide eigenaars koesterden al lang de droom om ooit hun eigen restaurant te runnen. Ze bleken niet enkel een goede match op privé maar ook op professioneel vlak. Wanneer je het pand betreedt, ervaar je namelijk meteen dat de twee op perfect dezelfde golflengte zitten. Naast de lunch- en dinerservice die ze aanbieden, kan je Nage inhuren voor de catering van je evenement en is er de optie om het restaurant af te huren. Voor het interieur opteerden ze voor een sobere inkleding die zich mee vertaalt naar de gerechten die ze op tafel zetten. Specifiek hangt er een duidelijke voorkeur voor groen in de lucht, wat je al snel terugziet in de decoratie en de kunstwerken die er hangen.
Voorheen was er een ander restaurant in het pand ondergebracht, Lam & Yin. Aangezien Koen en Niki er toen zelf graag als klant over de vloer kwamen, besloten ze een speelse knipoog te voorzien in de vorm van de Chinese gelukkatjes die je op meerdere plekken kan spotten. Omdat ze ook veel belang hechten aan onzichtbare sfeer, spenderen ze bewust extra aandacht aan de muziek die ze in het restaurant spelen. Je zal merken dat het volume hier iets luider staat in vergelijking met andere zaken, en bovendien passeren er heel wat verschillende artiesten de revue – van Nick Cave tot The Beastie Boys. Het zijn inspanningen zoals deze die het verschil maken tussen louter een excellente keuken en een algehele ervaring die je mee naar huis neemt. “We hebben vaste gasten die terugkomen voor het eten en de wijn, maar ook voor de muziek. Dat vinden we een zeer groot compliment,” klinkt het trots. 

Wil je graag meer weten over Nage? Lees dan zeker onze herfst 2024 editie!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Projected by M

Meer stories…

Koken met liefde

In het landschap van hedendaags design onderscheidt Nordiska Kök zich met een vernieuwende visie op wat een keuken kan zijn: persoonlijk, tijdloos en volledig op maat. Waar de meeste keukens uit gestandaardiseerde systemen worden opgebouwd, kiest dit Zweedse merk resoluut

Lees meer…
Jubileum van papier

Sommige kunstenaars schilderen met verf, anderen boetseren met klei of hakken in steen. Guy Leclef koos een ander pad. Zijn materiaal is papier – fragiel, alledaags en vergankelijk. Wat voor velen een drager is van woorden of beelden, wordt in

Lees meer…
Provençaalse rust

Aan de rand van de Presqu’île de Giens, waar de oude zoutpannen van Les Pesquiers overgaan in de uitgestrekte zandstranden van Almanarre, ligt Hôtel Le Provençal. Het hotel is een landschap op zich, een samenspel van zee, kreken en dennenbossen,

Lees meer…
Spaans vastgoed met een persoonlijk kompas

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar een woning aan de Costa Blanca, groeide uit tot een vastberaden missie. Toen Cindy en Bart in 2015 definitief naar Spanje verhuisden, ontdekten ze dat het kopen van vastgoed in het buitenland meer

Lees meer…
Neo-klassieke poëzie in hedendaags interieur

Boven de bomen van de Place de la Sorbonne ontvouwt Fleur Delesalle haar nieuwste creaties. Haar werk straalt kleur en zachtheid uit, voortbordurend op de neo-klassieke inspiratie die haar handtekening is geworden. De ontwerpen balanceren tijdloze elegantie met een speelse,

Lees meer…
Verlengd succes

Na het succes van COBRA aan de Antwerpse Leopoldplaats breidt het team achter het restaurant zijn universum uit met COBRA HOUSE. De nieuwe locatie aan de Markgravelei zet een volgende stap in de evolutie van het merk: vertrouwd in energie,

Lees meer…
Brussel op een nieuwe frequentie

In de Brusselse wijk Ukkel heeft zich een nieuw adres genesteld dat evenveel aandacht vraagt van het oor als van de smaakpapillen. Boaboa Records Café is geen doorsnee bar of restaurant, maar een zorgvuldig gecomponeerde ruimte waar gastronomie wordt ondersteund

Lees meer…
Brusselse grandeur in een nieuw jasje

Aan de Koningsstraat herleeft een hoofdstuk uit de Brusselse geschiedenis. Het voormalige Hôtel Astoria, gebouwd in opdracht van koning Leopold II en ontworpen door Henri van Dievoet in 1910, opende opnieuw zijn deuren als Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na

Lees meer…
Van zomerse pop-up naar vaste waarde

Wat begon als een zomerexperiment aan de Antwerpse kaaien, heeft zich ontpopt tot een vaste hotspot in de stad. FOUR, aanvankelijk een tijdelijk restaurantconcept binnen de levendige zomerbar Sommar aan het Eilandje, heeft zijn plek gevonden tegenover het MAS –

Lees meer…
De nieuwe standaard

Met zijn komst naar Brussel breidt The Standard zijn Europese aanwezigheid verder uit, en dat op een plek die symbool staat voor vernieuwing. In het hart van het Noordkwartier, ooit het domein van overheidsgebouwen en kantoortorens, opent het iconische hotelmerk

Lees meer…