Ongekunstelde fine dining

Ongekunstelde fine dining

Ongekunstelde fine dining

Nage is een casual bistro in het centrum van Antwerpen waar je van vrijdag tot en met maandag aan tafel kan schuiven voor verrassende gerechten die toch dicht bij de eigenheid van hun ingrediënten blijven. Eigenaars Koen Lenaerts en Niki Van Sant verwelkomen je van harte in hun eigenzinnige concept, waar een belangrijke rol is weggelegd voor wijn, toegankelijkheid en een playlist die op zich al een reden is om terug te keren.

Casual bistro vibes, die drie woorden vangen de kern vanwaar Nage voor staat. Hier mag je je aan eenvoudige gerechten verwachten die tegelijkertijd een atypische stempel dragen. Niet meer dan drie of vier ingrediënten staan centraal, zodat alle smaken duidelijk uitgespeeld worden en je een helder zicht hebt op hetgeen je voorgeschoteld krijgt. Voor Koen Lenaerts stond het al sinds zijn kindertijd vast dat hij kok zou worden. Hoewel hij zijn studies aflegde aan PIVA, deed hij ook heel wat kennis op in de praktijk. Na stage te hebben gelopen en als student in verschillende brasseries en feestzalen te hebben gewerkt, bracht hij tijd door in Antwerpen. Daar leerde hij heel wat bij in Dôme en Veranda, en later richtte hij zich tot beenhouwerij De Laet & Van Haver om zijn kennis nog verder uit te breiden. Al die verschillende omgevingen stelden hem in staat om met een stevige fundering aan zijn eigen zaak te beginnen. Met de naam Nage verwijst hij naar de gelijknamige bereidingsterm uit de Franse keuken. Concreet is het een techniek om schaal- en schelpdieren in een bouillon te bereiden. In hun menu grijpen Koen en gastvrouw Niki Van Sant inderdaad regelmatig terug naar het Franse gebied, alsook naar alles dat uit de Noordzee komt. 
De herfst is de perfecte periode om klassiekere ingrediënten op een frisse manier te benaderen
Beide eigenaars koesterden al lang de droom om ooit hun eigen restaurant te runnen. Ze bleken niet enkel een goede match op privé maar ook op professioneel vlak. Wanneer je het pand betreedt, ervaar je namelijk meteen dat de twee op perfect dezelfde golflengte zitten. Naast de lunch- en dinerservice die ze aanbieden, kan je Nage inhuren voor de catering van je evenement en is er de optie om het restaurant af te huren. Voor het interieur opteerden ze voor een sobere inkleding die zich mee vertaalt naar de gerechten die ze op tafel zetten. Specifiek hangt er een duidelijke voorkeur voor groen in de lucht, wat je al snel terugziet in de decoratie en de kunstwerken die er hangen.
Voorheen was er een ander restaurant in het pand ondergebracht, Lam & Yin. Aangezien Koen en Niki er toen zelf graag als klant over de vloer kwamen, besloten ze een speelse knipoog te voorzien in de vorm van de Chinese gelukkatjes die je op meerdere plekken kan spotten. Omdat ze ook veel belang hechten aan onzichtbare sfeer, spenderen ze bewust extra aandacht aan de muziek die ze in het restaurant spelen. Je zal merken dat het volume hier iets luider staat in vergelijking met andere zaken, en bovendien passeren er heel wat verschillende artiesten de revue – van Nick Cave tot The Beastie Boys. Het zijn inspanningen zoals deze die het verschil maken tussen louter een excellente keuken en een algehele ervaring die je mee naar huis neemt. “We hebben vaste gasten die terugkomen voor het eten en de wijn, maar ook voor de muziek. Dat vinden we een zeer groot compliment,” klinkt het trots. 

Wil je graag meer weten over Nage? Lees dan zeker onze herfst 2024 editie!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Projected by M

Meer stories…

Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…
Gezonde voeding voor het gezicht

Sinds 1926 is Weleda’s iconische Skin Food een vaste waarde voor iedereen die op zoek is naar rijke, natuurlijke verzorging. De alles-in-één crème veroverde de harten van visagisten, celebrities en liefhebbers van pure huidverzorging wereldwijd. Vandaag krijgt deze klassieker een

Lees meer…
De wereld rond met Tooku

Sommige plekken lijken gemaakt om alles achter je te laten. Waar je op elk moment van de dag op je gemak bent, ongeacht of je nu geniet van een uitgebreid diner op een panoramisch terras of je je volledig wil

Lees meer…
Dineren in de duinen

Voor een bezoek aan restaurant Dunas Dine in Knokke-Heist is geen grootse aankondiging nodig. Het is eerder een ontdekking, eentje die stil maar trefzeker indruk maakt. In een kustgemeente waar traditie en elegantie elkaar vaak vinden aan tafel, biedt Dunas

Lees meer…
Interieur als tweede huid

Bij SKIN interior draait alles om het creëren van een thuis die naadloos aansluit bij wie je bent. Interieurarchitecte en oprichtster Jelke De Mey staat bekend om haar persoonlijke benadering waarbij de levensstijl van de klant centraal staat. Haar visie?

Lees meer…
sistem viert vijfjarig bestaan

Het Belgische keukenmerk sistem blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en vierde dat met de opening van een gloednieuwe showroom in Gent op 25 april. De oprichters, broers Pieterjan en Frederik Saey, startten het merk in 2020 vanuit een gedeelde

Lees meer…
Thuiskomen in smaak en herinnering

Maison Colette is geen klassiek restaurant — het is een huis, een verhaal, een gevoel. Alles begint bij een diepe verbondenheid met smaak en herkomst. Chef Thijs Vervloet laat zich leiden door de elegantie van de Franse keuken, maar vermijdt

Lees meer…
Twee stemmen, één ontwerp

Het Belgische bureau Robi Interior heeft zijn naam niet gestolen. Opgericht door partners Robbie Jennen en Rob Reynders, combineert het bureau hun complementaire expertise om klanten te begeleiden bij uiteenlopende projecten. Samen creëren ze interieurs die niet alleen mooi zijn,

Lees meer…
Tussen zee en beton

De liefde voor ontwerpen ontstond niet in een creatief nest, maar bij de buurvrouw. Als kind liep Pauline Van de Velden vaak binnen in het atelier van haar tante, een designer met een grote werkruimte en nog grotere impact. Die

Lees meer…