Huiselijk dineren in Les Deux

Huiselijk dineren in Les Deux

Huiselijk dineren in Les Deux

Verborgen in een rustige straat en gehuisvest in een voormalige woonkamer, bewijst Restaurant Les Deux uit Herenthout dat grootse culinaire belevingen niet noodzakelijk in grote ruimtes plaatsvinden. Met slechts zestien couverts ontvangen chef Jan en gastvrouw Anke hun gasten in een unieke setting waar huiselijkheid, kwaliteit en intimiteit samensmelten tot een ervaring die nog lang nazindert.

​​Na al veertien jaar ervaring opgedaan te hebben in professionele keukens, ontving Jan zes jaar geleden één grote tafel vrienden voor een gezellig diner. Wat begon als een gezellig experiment, groeide uit tot een eigen restaurant, waar culinaire verfijning heerst in een ongedwongen kader. Zoals de naam al suggereert, staat Les Deux voor het duo achter het restaurant, dat dankzij de intieme huiselijke sfeer en seizoensgebonden menu’s intussen uitgroeide tot een vaste waarde in de regio.

Alles begon zes jaar geleden met een gezellig vriendendiner.

De seizoensmenu’s wisselen elke twee maanden en zetten telkens de mooiste ingrediënten van het moment in de kijker. Zo wordt er in de lente en zomer bijvoorbeeld vaak gewerkt met melklam, morilles, asperges, tuinbonen, erwten, rabarber, aardbei en tomaten. “Heilig aan onze ingrediënten is dat ze super vers zijn en van een zeer goede kwaliteit,” aldus de eigenaars.

Het interieur van Les Deux is net als de keuken: strak en doordacht, maar nooit kil. Door in te zetten op een rustige setting, kan de nadruk gelegd worden op de gerechten, om klanten een ultieme culinaire beleving aan te bieden. Het mooiste compliment voor het echtpaar is dan ook wanneer gasten vertellen dat ze een onvergetelijke avond hebben beleefd.

Het team achter Les Deux klopt lange dagen. Het restaurant is open van donderdag tot en met maandag, maar ook op dinsdag en woensdag wordt er hard gewerkt aan de boekhouding en andere taken. “Tussen 7u en 8u loopt de wekker af, dan snel ontbijten en starten met de voorbereidingen. Tegen de middag krijgen we de eerste piek, en tegen het moment dat we afscheid hebben genomen van de gasten, moeten we zorgen dat we terug op tijd klaar staan tegen het diner.”

Tijdens hun zeldzame vrije momenten gaan Jan en Anke zelf ook maar al te graag tafelen. Gezellig aperitieven en lang natafelen, nieuwe gastronomische adressen ontdekken of samen wijnen proeven… Het duo haalt overal inspiratie uit, zolang je je hart en ziel maar kan terugvinden in de keuken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Carolien Depamelaere
Fotografie: Start beeld en portret door Dirk de Cubber
beelden door Jurgen Lijcops

Meer stories…

Kracht van maturiteit

Intussen is het oud nieuws dat TJIP interior architects ontwerpen presenteert die hun locatie en architectuur maximaal ondersteunen en incorporeren, hoewel ze daar iedere keer in blijven verrassen. Deze nieuwbouwwoning in Izegem illustreert die discipline wederom. Aangezien het team betrokken

Lees meer…
Italiaans design in München

In het historische centrum van München, te midden van imposante neorenaissancegebouwen en luxe boetieks, opent Molteni&C de deuren van zijn nieuwste flagshipstore. De Italiaanse interieurspecialist bevestigt hiermee zijn positie in het Europese designlandschap en biedt bezoekers een ruimte waarin verfijnde

Lees meer…
Tien op tien

Een architectenbureau dat voortdurend streeft naar uitmuntendheid, innovatie en balans, zoals TENARCHITECTS, kan bouwen op een reeks waardevolle ervaringen en leermomenten die hun traject hebben gevormd. Hun verhaal is er een van visie, vakmanschap en toewijding aan hun kernwaarden. De

Lees meer…
Hoogstaand dineren bij Hotel Beaverbrook

Deze zomer verrast Hotel Beaverbrook zijn gasten opnieuw met een buitengewone culinaire ervaring in de tuinen van het Engelse landgoed. Onder de titel Fanning The Flame worden zes stilstaande heteluchtballonnen opgesteld in de Italiaanse tuin, als onderdeel van de jaarlijkse

Lees meer…
Verliefd op Ibiza

Los Enamorados is meer dan een hotel met uitzicht op zee; het is een plek waar ontspanning, smaakvolle gastronomie en zorgvuldig samengestelde beleving bijeenkomen. In het kleine, romantische haventje van Portinatx, in het noorden van Ibiza, combineert deze bijzondere locatie

Lees meer…
3 dagen Muller Van Severen

Tijdens de designbeurs 3daysofdesign in Kopenhagen presenteert Muller Van Severen zes nieuwe collecties in samenwerking met gerenommeerde internationale merken. Het Belgische duo, bekend om hun sculpturale vormentaal en unieke kleurgebruik, brengt werk met OFFICE KGDVS en BD Barcelona Design, valerie_objects,

Lees meer…
De natuur tegen imperfecties

Nu skincare in opmars is en we ons steeds vaker spiegelen aan (al dan niet bewerkte) schoonheidsidealen, besteden ook wij steeds meer aandacht aan onze huid. Van tieners tot volwassenen, voor de miljoenen mensen die kampen met huidonzuiverheden lanceert Yves

Lees meer…
Een landgoed vol verhalen en verwennerij

In het hart van de Surrey Hills ligt Beaverbrook, een betoverend Engels landgoed waar verleden en verwenning elkaar ontmoeten. Wat ooit het statige thuis was van Lord Beaverbrook — mediamagnaat, politicus en vriend van Churchill — is vandaag een charmant

Lees meer…
Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…