Huiselijk dineren in Les Deux

Huiselijk dineren in Les Deux

Huiselijk dineren in Les Deux

Verborgen in een rustige straat en gehuisvest in een voormalige woonkamer, bewijst Restaurant Les Deux uit Herenthout dat grootse culinaire belevingen niet noodzakelijk in grote ruimtes plaatsvinden. Met slechts zestien couverts ontvangen chef Jan en gastvrouw Anke hun gasten in een unieke setting waar huiselijkheid, kwaliteit en intimiteit samensmelten tot een ervaring die nog lang nazindert.

​​Na al veertien jaar ervaring opgedaan te hebben in professionele keukens, ontving Jan zes jaar geleden één grote tafel vrienden voor een gezellig diner. Wat begon als een gezellig experiment, groeide uit tot een eigen restaurant, waar culinaire verfijning heerst in een ongedwongen kader. Zoals de naam al suggereert, staat Les Deux voor het duo achter het restaurant, dat dankzij de intieme huiselijke sfeer en seizoensgebonden menu’s intussen uitgroeide tot een vaste waarde in de regio.

Alles begon zes jaar geleden met een gezellig vriendendiner.

De seizoensmenu’s wisselen elke twee maanden en zetten telkens de mooiste ingrediënten van het moment in de kijker. Zo wordt er in de lente en zomer bijvoorbeeld vaak gewerkt met melklam, morilles, asperges, tuinbonen, erwten, rabarber, aardbei en tomaten. “Heilig aan onze ingrediënten is dat ze super vers zijn en van een zeer goede kwaliteit,” aldus de eigenaars.

Het interieur van Les Deux is net als de keuken: strak en doordacht, maar nooit kil. Door in te zetten op een rustige setting, kan de nadruk gelegd worden op de gerechten, om klanten een ultieme culinaire beleving aan te bieden. Het mooiste compliment voor het echtpaar is dan ook wanneer gasten vertellen dat ze een onvergetelijke avond hebben beleefd.

Het team achter Les Deux klopt lange dagen. Het restaurant is open van donderdag tot en met maandag, maar ook op dinsdag en woensdag wordt er hard gewerkt aan de boekhouding en andere taken. “Tussen 7u en 8u loopt de wekker af, dan snel ontbijten en starten met de voorbereidingen. Tegen de middag krijgen we de eerste piek, en tegen het moment dat we afscheid hebben genomen van de gasten, moeten we zorgen dat we terug op tijd klaar staan tegen het diner.”

Tijdens hun zeldzame vrije momenten gaan Jan en Anke zelf ook maar al te graag tafelen. Gezellig aperitieven en lang natafelen, nieuwe gastronomische adressen ontdekken of samen wijnen proeven… Het duo haalt overal inspiratie uit, zolang je je hart en ziel maar kan terugvinden in de keuken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Carolien Depamelaere
Fotografie: Start beeld en portret door Dirk de Cubber
beelden door Jurgen Lijcops

Meer stories…

Tastbaar tijdloos

In een sector waarin trends elkaar in hoog tempo opvolgen, houdt TEN ARCHITECTS al bijna twee decennia stand met een consequente visie. Onder leiding van architect Elke Van Goel bouwt het Antwerpse bureau aan een oeuvre dat rust uitstraalt zonder

Lees meer…
Een dialoog tussen materialen in hartje Antwerpen

In zijn indrukwekkende showroom in Antwerpen nodigt de Belgische ontwerper Arno Declercq dit voorjaar de Britse kunstenaar Harry Morgan uit voor een bijzondere duo-expositie. Op die manier verenigen de twee hun wereld van sculptuur, vakmanschap en materiaalonderzoek tot een intrigerend

Lees meer…
Gezonde voeding voor het gezicht

Sinds 1926 is Weleda’s iconische Skin Food een vaste waarde voor iedereen die op zoek is naar rijke, natuurlijke verzorging. De alles-in-één crème veroverde de harten van visagisten, celebrities en liefhebbers van pure huidverzorging wereldwijd. Vandaag krijgt deze klassieker een

Lees meer…
De wereld rond met Tooku

Sommige plekken lijken gemaakt om alles achter je te laten. Waar je op elk moment van de dag op je gemak bent, ongeacht of je nu geniet van een uitgebreid diner op een panoramisch terras of je je volledig wil

Lees meer…
Dineren in de duinen

Voor een bezoek aan restaurant Dunas Dine in Knokke-Heist is geen grootse aankondiging nodig. Het is eerder een ontdekking, eentje die stil maar trefzeker indruk maakt. In een kustgemeente waar traditie en elegantie elkaar vaak vinden aan tafel, biedt Dunas

Lees meer…
Interieur als tweede huid

Bij SKIN interior draait alles om het creëren van een thuis die naadloos aansluit bij wie je bent. Interieurarchitecte en oprichtster Jelke De Mey staat bekend om haar persoonlijke benadering waarbij de levensstijl van de klant centraal staat. Haar visie?

Lees meer…
sistem viert vijfjarig bestaan

Het Belgische keukenmerk sistem blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en vierde dat met de opening van een gloednieuwe showroom in Gent op 25 april. De oprichters, broers Pieterjan en Frederik Saey, startten het merk in 2020 vanuit een gedeelde

Lees meer…
Thuiskomen in smaak en herinnering

Maison Colette is geen klassiek restaurant — het is een huis, een verhaal, een gevoel. Alles begint bij een diepe verbondenheid met smaak en herkomst. Chef Thijs Vervloet laat zich leiden door de elegantie van de Franse keuken, maar vermijdt

Lees meer…
Twee stemmen, één ontwerp

Het Belgische bureau Robi Interior heeft zijn naam niet gestolen. Opgericht door partners Robbie Jennen en Rob Reynders, combineert het bureau hun complementaire expertise om klanten te begeleiden bij uiteenlopende projecten. Samen creëren ze interieurs die niet alleen mooi zijn,

Lees meer…
Tussen zee en beton

De liefde voor ontwerpen ontstond niet in een creatief nest, maar bij de buurvrouw. Als kind liep Pauline Van de Velden vaak binnen in het atelier van haar tante, een designer met een grote werkruimte en nog grotere impact. Die

Lees meer…