Verborgen in een rustige straat en gehuisvest in een voormalige woonkamer, bewijst Restaurant Les Deux uit Herenthout dat grootse culinaire belevingen niet noodzakelijk in grote ruimtes plaatsvinden. Met slechts zestien couverts ontvangen chef Jan en gastvrouw Anke hun gasten in een unieke setting waar huiselijkheid, kwaliteit en intimiteit samensmelten tot een ervaring die nog lang nazindert.
Na al veertien jaar ervaring opgedaan te hebben in professionele keukens, ontving Jan zes jaar geleden één grote tafel vrienden voor een gezellig diner. Wat begon als een gezellig experiment, groeide uit tot een eigen restaurant, waar culinaire verfijning heerst in een ongedwongen kader. Zoals de naam al suggereert, staat Les Deux voor het duo achter het restaurant, dat dankzij de intieme huiselijke sfeer en seizoensgebonden menu’s intussen uitgroeide tot een vaste waarde in de regio.
De seizoensmenu’s wisselen elke twee maanden en zetten telkens de mooiste ingrediënten van het moment in de kijker. Zo wordt er in de lente en zomer bijvoorbeeld vaak gewerkt met melklam, morilles, asperges, tuinbonen, erwten, rabarber, aardbei en tomaten. “Heilig aan onze ingrediënten is dat ze super vers zijn en van een zeer goede kwaliteit,” aldus de eigenaars.
Het interieur van Les Deux is net als de keuken: strak en doordacht, maar nooit kil. Door in te zetten op een rustige setting, kan de nadruk gelegd worden op de gerechten, om klanten een ultieme culinaire beleving aan te bieden. Het mooiste compliment voor het echtpaar is dan ook wanneer gasten vertellen dat ze een onvergetelijke avond hebben beleefd.
Het team achter Les Deux klopt lange dagen. Het restaurant is open van donderdag tot en met maandag, maar ook op dinsdag en woensdag wordt er hard gewerkt aan de boekhouding en andere taken. “Tussen 7u en 8u loopt de wekker af, dan snel ontbijten en starten met de voorbereidingen. Tegen de middag krijgen we de eerste piek, en tegen het moment dat we afscheid hebben genomen van de gasten, moeten we zorgen dat we terug op tijd klaar staan tegen het diner.”
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
beelden door Jurgen Lijcops