Op de grens van rivier en land, tussen het middeleeuwse Kasteel Doornenburg en het Fort Pannerden, ligt restaurant Rijnzicht. Hier, waar de Rijn zich splitst in de Waal, waait een frisse wind door de wereld van fine dining. Het restaurant werd in 2018 bekroond met een Michelinster en is de perfecte bestemming voor wie zoekt naar verfijnde smaken, technische perfectie en onverwachte combinaties.
Het keukenteam onder leiding van chef Mike Cornelissen staat garant voor een ervaring die verder gaat dan smaak alleen. De creativiteit van de gerechten wordt ondersteund door een heldere filosofie: een blijvende nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken en internationale invloeden, zonder de essentie van het product uit het oog te verliezen. Gember en citroengras vormen vaste ankerpunten, net als seizoensproducten zoals asperge, aardbei of vlierbloesem. De signatuur van Rijnzicht? Vernieuwend, gastvrij en uitdagend – woorden die ook terugkomen in het Innovatiemenu, dat elke drie maanden wordt herzien.
Mike Cornelissen vertegenwoordigt de vierde generatie van het familiebedrijf, dat al meer dan een eeuw een begrip is in de regio. Na een carrièrestart in sterrenkeukens en enkele culinaire reizen door Azië, koos hij ervoor de zaak van zijn ouders een compleet nieuwe richting te geven. Wat ooit een combinatie was van bistro, feestlocatie en hotel, transformeerde onder zijn leiding tot een gastronomisch restaurant met internationale allure. Die koerswijziging leidde tot erkenning in de vorm van een Michelinster en een hoge score van 17 punten bij Gault&Millau.
Het favoriete gerecht van gasten? Langoustine met tandoori, watermeloen, krokante runderborst, wagyu en citroengras
De gerechten weerspiegelen Mike’s nieuwsgierigheid en technische kunde. Daarvoor past hij maar al te graag nieuwe kooktechnieken toe, maar ook traditionele technieken worden in een nieuw jasje gegoten. Denk aan een Hollandaise waarbij de boter pas later wordt toegevoegd in de vorm van een luchtig schuim. Het favoriete gerecht van gasten? Langoustine met tandoori, watermeloen, krokante runderborst, wagyu en citroengras.
Dit soort keuzes maakt een diner bij Rijnzicht spannend van begin tot einde – van de eerste amuse (Mike’s favoriete gang vanwege zijn kracht en spanning) tot de laatste hap. De langetermijnvisie is helder: blijven verrassen, blijven leren. En vooral: elke gast naar huis laten gaan met het gevoel dat hij iets bijzonders heeft meegemaakt.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Auteur: Carolien Depamelaere
Fotografie: Chantal Arnts, Pieter d’Hoop, Moldbrothers









