Cohousing- en hospitalityconcept YUST combineert korte en lange verblijven met events, gastronomie en lokale cultuur. Met hun ruim aanbod kamers en formules willen ze een ervaring bieden die inspireert en verbindt, en dat in verrassende steden en buurten die bruisen van het potentieel.
Voor innovatief cohousing- en hospitalityconcept YUST geen voor de hand liggende metropolen of toeristische stadscentra zoals Amsterdam, Londen of Parijs. Hun unieke activiteitenmix maakt dat B-steden ideaal zijn om het concept in te vestigen. “Reeds bij de opening van Antwerpen hadden we de ambitie om minstens vier projecten te openen in België. Na Vlaanderen volgen Wallonië en Brussel in najaar 2024. Luik was voor ons een logische bestemming in Wallonië,” aldus Louis Claes, één van de oprichters. “To give people the flexibility to stay wherever they want for as long as they want, and unite them with likeminded individuals,” horen we verder. Het streven naar flexibiliteit en gemeenschap weeft zich door ieder aspect van het concept. De visie omvat niet alleen overnachtingen maar ook ervaringen, evenementen, participatie aan lokale culturen en een onderdompeling in de sfeer van de buurt. Niet enkel overnachten maar ook beleven, participeren aan events en ondergedompeld worden in de lokale sfeer worden duidelijkere behoeftes. Hun vestiging in Luik-Guillemins is een levendig voorbeeld van deze visie, waar gasten de keuze hebben tussen korte of langere verblijven, variërend van knusse kamers tot luxueuze lofts. Ze brengen de gulden middenweg tussen een hotelervaring en een traditionele huurformule. De kamers zijn tot in de kleinste details uitgerust, en gasten kunnen tegelijkertijd genieten van sfeervolle gemeenschappelijke ruimtes en unieke diensten zoals co-working plekken, wasserettes en gezellige koffiecorners. Deze ruimtes fungeren als ontmoetingsplekken, waar reizigers nieuwe mensen kunnen ontmoeten en zich kunnen verbinden met gelijkgestemden.
Bovendien is het culinaire aspect bij YUST even divers als de gemeenschap die ze aantrekken. Met een driemaandelijks menu dat draait om verse, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, streven ze niet alleen naar gastronomische excellentie, maar ook naar duurzaamheid. Een plantaardig alternatief voor ieder gerecht op het belevingsmenu weerspiegelt hun toewijding aan ecologische verantwoordelijkheid. Zelfs de samenwerking met lokale leveranciers voor kaas, vleeswaren, kombucha en bieren draagt bij aan de ondersteuning van lokale gemeenschappen. Verder wordt hun inzet voor diversiteit weerspiegeld in hun veelzijdige evenementenprogramma. Van after-work events met dj’s tot live jazzconcerten, vintage markten en een rooftop cinema in hun vestiging te Luik: het aanbod garandeert een levendige symfonie van ervaringen. De evenementen vinden niet alleen plaats op het dakterras, maar ook in de lobby, waardoor gedeelde ruimtes van de locatie veranderen in levendige ‘urban hubs’. De grens tussen gast en lokale bewoner vervaagt, terwijl iedereen samenkomt om te genieten van het beste dat het concept te bieden heeft.
De gulden middenweg tussen een hotelervaring en een traditionele huurformule
“YUST moet altijd herkenbaar YUST zijn,” concludeert Louis Claes. In de stijlvolle kamers, de unieke sfeer, het eigentijdse foodconcept en de bruisende events wordt deze belofte steeds opnieuw waargemaakt in ieder van hun vestigingen. Met een vast team van gepassioneerde medewerkers wordt de kwaliteit van de ervaring gehandhaafd, waardoor iedere locatie een authentieke weerspiegeling is van hun missie.
Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het in Real Living Lente 2024!
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Tijs Vervecken