Hotel Julien in een nieuw jasje

Hotel Julien in een nieuw jasje

Hotel Julien in een nieuw jasje

In 2004 opende Mouche Van Hool een van de eerste boetiekhotels in Antwerpen, vanuit het kleinschalige idee om gasten te ontvangen alsof ze op bezoek zijn bij goede vrienden. Hotel Julien is gelegen in twee prachtige, authentieke, 16e-eeuwse panden en biedt met zijn 21 luxueuze kamers, een bar, dakterras en wellness een oase van rust in het midden van de stad. Ter ere van het twintigjarige bestaan kregen Peter Ivens en Bea Mombaers de bijzondere opdracht om het hotel een complete make-over te geven, zonder de unieke charme en de warme, huiselijke sfeer uit het oog te verliezen.

Interieurarchitecten Bea Mombaers en Peter Ivens vormen al meer dan 15 jaar een onafscheidelijk duo voor talrijke fascinerende interieurprojecten. De interieurs van het powerduo laten een grote indruk achter in zowel binnen- als buitenland, met een focus op residentiële projecten die steeds baden in eenzelfde bescheiden luxe en een pure, tijdloze scherpte. Ondanks hun indrukwekkende portfolio namen Peter en Bea nog nooit een hotel onder handen – tot nu.
In nauwe samenspraak met Mouche Van Hool werden alle ruimtes van Hotel Julien in een nieuw jasje gestoken, met respect voor de historische charme. Het op maat gemaakte meubilair en de sfeervolle verlichting, die werd gecreëerd in samenwerking met PS Lab, accentueren de architectonische kenmerken van het pand en voegen een persoonlijke touch toe aan de authentieke hidden gem. Deze voortreffelijke combinatie van oud en nieuw tovert het hotel om tot een gezellige ontmoetingsplaats waar iedereen zich thuis voelt. 
Voor Mouche Van Hool is August niet alleen een plek om te verblijven, maar een bestemming op zich
Hoewel Hotel Julien intiem en kleinschalig is, kunnen gasten (en lokale kosmopolieten) er steeds terecht voor een verfrissend drankje in de bruisende bar, een ontspannende massage in de private wellness, een vertrouwelijke vergadering binnen gesloten deuren of een op maat gemaakt evenement. Vanop het dakterras met zicht op de kathedraal aanschouw je Antwerpen in volle glorie, terwijl je blijft profiteren van het luxueuze comfort in dit rustoord. In dit vernieuwde pareltje wordt het traditionele hotelbuffet ingeruild voor verfijnde gerechten à la carte, zodat elke gast ook op culinair vlak getrakteerd wordt op een persoonlijke beleving. 
Met deze renovatie zet Hotel Julien een belangrijke stap richting innovatie, zonder de unieke identiteit en charme te verliezen die deze hotspot al twee decennia lang tot een geliefde bestemming maakt.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Carolien Depamelaere
Fotografie: Yves Drieghe

Meer stories…

Huiselijk dineren in Les Deux

Verborgen in een rustige straat en gehuisvest in een voormalige woonkamer, bewijst Restaurant Les Deux uit Herenthout dat grootse culinaire belevingen niet noodzakelijk in grote ruimtes plaatsvinden. Met slechts zestien couverts ontvangen chef Jan en gastvrouw Anke hun gasten in

Lees meer…
Tiny house, grootse ambitie

Te midden van de uitgestrekte weilanden van Twente, waar de horizon zich eindeloos ontvouwt en de rust tastbaar wordt, ontwierp LDE Interiors een tiny house dat de essentie van luxe wonen op compacte schaal belichaamt. Dit architecturaal pareltje bewijst dat

Lees meer…
Familiehuis vol harmonie

Een plek waar je ‘s avonds na je werk in alle rust kunt toekomen en gezellig aan de avond kunt starten met je gezin, dat is de droom van elke familie. In het charmante Delden in Nederland is dat vanaf

Lees meer…
Sieraad aan de muur

Tijdens de befaamde designweek Fuorisalone 2025 in Milaan onthulde de Italiaanse ontwerpster Virginia Arlotto haar nieuwste creatie: Notearrings. Deze bijzondere collectie wandlampen verheft verlichting tot een sculpturale kunstvorm en vertaalt de elegantie van sieraden naar het interieur. Met haar kenmerkende

Lees meer…
Ongekunstelde fine dining

Nage is een casual bistro in het centrum van Antwerpen waar je van vrijdag tot en met maandag aan tafel kan schuiven voor verrassende gerechten die toch dicht bij de eigenheid van hun ingrediënten blijven. Eigenaars Koen Lenaerts en Niki

Lees meer…
Ster boven de stad

Op 73 meter boven Turnhout, waar het uitzicht even indrukwekkend is als het bord dat voor je staat, bevindt zich Restaurant Hert. In een sober interieur ontvouwt zich een gastronomische ervaring die draait om pure smaken, verfijnde techniek en een

Lees meer…
Een Italiaanse reis in het hart van Brussel

In een elegante, warme setting waar elk detail doordacht is, nodigt restaurant BACI zijn gasten uit voor een zintuiglijke reis naar Zuid-Italië, en meer bepaald naar de zonovergoten streek van de Pouilles. Dit restaurant is geen simpele ode aan de

Lees meer…