fbpx
Search
Close this search box.

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Dicht bij de Middellandse Zee in de prachtige Joliette wijk in Marseille vinden we Forest Marseille. Het restaurant opende op 1 maart 2023 en bevindt zich op een schitterende locatie, op korte afstand van de Panier wijk en de Vieux-Port en met uitzicht op de Cathédrale de la Major. Hier ben je op de juiste plaats voor een keuken zonder clichés die de streekproducten en het vakmanschap van Marseille koestert.

De levendige wijk, die gesierd wordt door werk van architecten als Zaha Hadid, Jean Nouvel en Hala Wardé, vormde de perfecte plek voor dit nieuwe restaurant, waar al je zintuigen geprikkeld worden. Twee jaar na de opening van de vestiging in het Parijse Musée d’Art Moderne besloot het restaurant dus ook meer zuidelijke oorden op te zoeken. Chef en autodidact Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt. Hij omschrijft Forest Marseille als de zonnige tegenhanger van Forest Paris, een plek die gecharmeerd is door de warmte van het zuiden. Marseille inspireert hem naar eigen zeggen tot kwetsbaarheid en authenticiteit. De gerechten die hij hier serveert verschillen van zijn Parijse keuken, maar zijn nog steeds instinctief en recht uit het hart.

Chef Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt

Dat idee is ook weerspiegeld in het interieur, dat werd verzorgd door het multidisciplinaire collectief Uchronia. Onder de arcades bevindt zich een ruim buitenterras. Binnen word je ondergedompeld in een palet van aardse, okeren en oranje kleuren. Bij de ingang word je verwelkomd door de crudo-bar met terracotta stenen en een marmeren toonbank. De kalkstenen muren brengen leven in het decor en laten allerlei soorten groen en vegetatie volledig tot hun recht komen. Onder de keukens op de eerste verdieping is de hoofdzaal bekleed met uit olijfhout gesneden oranje banken, met lava beklede tafelbladen en op maat gemaakt textiel dat speciaal voor het restaurant is vervaardigd door de Manufacture Royale Bonvalet. 

Binnen wordt dat hoge niveau volledig doorgetrokken. De woonst heeft een ruime bewoonbare oppervlakte, met onder andere vijf slaapkamers en vijf badkamers. Kopers hebben ook een polyvalente ruimte (die kan worden gebruikt als fitness), een sauna en een ruime ondergrondse garage voor zes wagens tot hun beschikking. Iedere kamer biedt veel ruimte en een luxueuze inrichting. Je vindt hier bovendien talloze gezellige zithoekjes om even te ontspannen.

Het display van hang- en wandlampen op zonne-energie werd ontworpen door keramiste Olivia Cognet en brengt bijzondere vibraties naar binnen. In de vele blauwe mediterrane nissen heeft Uchronia nog meer vrolijke en beschutte toevluchtsoorden gecreëerd. In het midden worden de ronde tafels ondersteund door poten van Ravel-keramiek. Bijzondere voorwerpen, schelpen, koralen en verzamelingen vlinders sieren het decor. Achteraan vind je de lichtgevende Forest bar, waar heerlijke elixers en cocktails worden gebrouwen.

De beste mediterrane vissen en schelpdieren, verwijzingen naar de Zuid-Franse natuur en een flinke portie persoonlijkheid zijn maar enkele van de elementen die je in Forest Marseille vindt. Daarnaast kan je hier ook genieten van de signature dishes van de chef, zoals zijn salieboterkaas in bietenhumus bestrooid met geroosterde amandelen, en zijn geliefde Challah-brood, het traditionele joodse briocheachtige brood dat voor de sabbat wordt gebakken. Daarvoor werkt hij zelfs samen met bakkerij T65, die het perfecte recept opstelde zodat het brood iedere dag vers geserveerd kan worden. Je avond eindigt op een zoete noot en met een onweerstaanbaar verlangen om snel terug te keren. Het pure eten en het kleurrijke decor zal je immers niet snel vergeten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Damien Fournier

Meer stories…

Onze gift guide voor Kerst 2023

Er is geen eindejaarsperiode zonder cadeaus. Heb je nood aan inspiratie om die laatste geschenken in te vullen? Of moet je misschien nog een volledig lijstje afwerken? Geen nood, want met onze gift guide krijg je meteen ideeën waarmee je

Lees meer…
Boerderij krijgt lichtinval

Een oude boerderij voorzien van een bijkomende leefruimte is een opdracht die zonder problemen volbracht werd door interieurarchitecte Britt Van Namen. Zoals steeds streefde ze met haar team een tijdloos ontwerp na, gecombineerd met functionaliteit die op alles is afgestemd.

Lees meer…
Interieur vervolledigen met servies

Maison Osaïn transformeert oude gebouwen en geeft ze een nieuwe invulling. Reflectie, rust en aarding staan centraal in hun filosofie. Die wordt steeds concreter, want recent gingen ze van start met een collectie tafelservies die hun interieurs helemaal vervolledigt. Als

Lees meer…
Sierkussens van het moment

Sierkussens zijn al lang niet meer beperkt tot hun functionele rol als zachte ondersteuning voor comfort. In de wereld van interieurdesign hebben ze zich ontwikkeld tot krachtige statementstukken, die de esthetiek van een ruimte kunnen transformeren. Dit seizoen staan vooral

Lees meer…
Ouderlijke woning blijft thuis

Interieurarchitecte Loes Loodts is een frisse wind in het Antwerpse. Al enkele jaren staat ze aan het hoofd van haar eigen studio, waarmee ze een stijl uitdrukt die gegrond is in elegant minimalisme en verfijning. Deze opdrachtgevers schotelden haar de

Lees meer…
Gedetailleerde imperfectie

Een thuisgevoel is geen optelsom van verschillende aspecten, maar iets ongrijpbaars. Interieurontwerpster Laura Calleeuw wist toch dat ontastbare concreet te maken met dit recente project. Voor deze nieuwbouwwoning in een groene omgeving moest ze namelijk gedetailleerde imperfectie opzoeken en verschillende

Lees meer…
Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…