fbpx

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ar-architecten

Iedere droom vertaalt ar-architecten naar een goed concept. Het team wil steeds elk project op een correcte manier in zijn omgeving inplanten en er de juiste materialisatie en detaillering aan toekennen.
 
Dit jong, full-service en toekomstgericht architectenbureau werd opgericht door Reinout Delobelle. “We stappen af van de traditionele hiërarchie ‘bouwheer-architect-uitvoerende partijen’,” vertelt hij ons. Zo stelt het team van architecten samen met de bouwheer vanaf het begin een bouwteam samen waarin ook alle uitvoerende partijen meedenken over de detaillering en de impact van hun werk op de architectuur. Op die manier laat het architectenbureau alle partijen maximaal tot hun recht komen.

Het beroep van architecten staat bekend als een ‘ego-job’, maar volgens Delobelle kun je vandaag niet anders dan samenwerken. De oprichter is ervan overtuigd dat je alleen op die manier het onderste uit de kan kunt halen. Hun rol als architect is om de vertrouwenspersoon te zijn van de bouwheer en zich daarnaast te focussen op het ontwerpen (componeren) en het controleren (dirigeren) van het proces.

Het gepassioneerde team van ar-architecten gebruikt hun indrukwekkende service aan de bouwheer als belangrijkste fundamenten van iedere opdracht. Kortom, ze richten zich sterk op hoogstaande architectuur en doorgedreven detaillering.

Door op die manier te werken, profileert ar-architecten zich als full-service bureau. “We mikken op particulieren die voor hun residentieel project kiezen voor kwaliteitsvolle architectuur, waarbij wij onze creativiteit voluit kunnen uitspelen,” aldus Reinout Delobelle. Daarnaast is duurzaamheid zeer belangrijk voor hen, en wel op twee vlakken. Zo bouwen ze niet voor twintig jaar maar streven ze naar een tijdloze architectuur die verschillende generaties overleeft. Anderzijds zet het bureau in op ontwerpen die volledig energieneutraal zijn. Die combinatie is volgens de oprichter een succesverhaal.

Deze uitgesproken visie over samenwerking en een ambitieuze blik op de toekomst, is wat Reinout Delobelle van ar-architecten uit Roeselare drijft.

© Images courtesy of ar-architecten