fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Comfortabel in de openlucht

Wie door het aanbod van Tribù snuistert, weet vaak niet waar eerst kijken. Inmiddels verkoopt deze Belgische specialist in buitenmeubilair in meer dan tachtig landen discrete luxeontwerpen die vrije tijd naar een eigen niveau tillen. Met een brede waaier van

Lees meer…
Dagelijkse trompe-l’oeil

Onpersoonlijke massaproductie krijgt een stevig tegenwoord met de eerste collectie van Home Studyo, een jong en spiksplinternieuw Belgisch designmerk. Blow Up offreert keramische gebruiksvoorwerpen met een visuele twist. In een vrolijke stijl en met een tintje nostalgie spinden de ontwerpers

Lees meer…
Real Living lente 2024 is er!

Ons nieuwste nummer is er, vers van de pers! Neem je tijd met deze lente-editie, want ze is als een voorjaarsvrucht waar je geduldig van wil genieten. In ons eerste nummer van het jaar breekt de zon opnieuw door de

Lees meer…
Renovatie verankerd in geschiedenis

In een van de oudste straten van Rome, de Via Latina, werd een appartement gerenoveerd op een achtergrond van historiek, verhalen en geroezemoes dat herhaaldelijk uitsterft en weer opborrelt. SET Architects nam een complex verleden onder handen en transformeerde het

Lees meer…
Heropladen in Cadzand

Verlengde weekends zijn er om in comfort door te brengen. Het team van Classo Interieur ontfermde zich in Cadzand over het tweede verblijf van een koppel zestigers. Met de luchtigheid van de badplaats in het achterhoofd stelden ze een woning

Lees meer…
Een herleefd jaren ’70 verblijf aan zee

In de dynamische wereld van interieurarchitectuur, waar trends komen en gaan als golven op zee, is er een constante behoefte aan tijdloze, pure ontwerpen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Deze vraag heeft geleid tot de oprichting van Bauwens &

Lees meer…
Liefhebber van Japandi

Manieke Versluis maakte van haar hobby een passieproject. Reeds als kind vond ze onuitputtelijk plezier in het veranderen van haar kamer en als volwassene is ze eigenlijk hetzelfde blijven doen, maar dan op een grotere schaal. Momenteel voelt ze zich

Lees meer…
Het schattigste huisje in de Cotswolds

Heb je altijd al eens willen overnachten in een idyllisch Engels huisje zoals Cameron Diaz het ons voordeed in The Holiday? De Cotswolds-streek is dan de regio waar je moet zijn, en meer bepaald in de eigendommen van Sand &

Lees meer…
Wellness-legende in de Alpen

In de top van de Zwitserse hospitality kan je niet om Bürgenstock Resort heen. Op een bergkam van maar liefst 500 meter hoog kijk je er vol bewondering uit over het Vierwoudstrekenmeer en de Alpen. Zowel in omvang en setting

Lees meer…