fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Historische hoeve opnieuw hedendaags

Een hoeve uit de zeventiende eeuw renoveren en het verleden in de juiste hoeveelheden bewaren: het is geen sinecure. Joris Van Apers is met zijn circulaire filosofie de ideale partij om dit project tot een goed einde te brengen, wat

Lees meer…
Gewonnen textiel wordt kunst

Nanette de Kool ruilde de modewereld in voor het kunstcircuit. Als textielontwerpster geeft ze restmateriaal een betekenisvol doel en zendt ze een signaal uit naar de designindustrie. De ruwe kantjes zijn extra welkom in haar portfolio, want die ademen net

Lees meer…
Modern met karakter

Laat het aan Anja Vissers en haar team over om een moderne villa uit te werken waarin je je iedere dag gelukkig prijst. Voor een nieuw samengesteld gezin ontwierp ze een woonst die volmondig beantwoordt aan hun noden en wensen.

Lees meer…
Gerecycleerd leder herstelt meubilair

Jong bloed met ambities in de designsector zetten we maar al te graag in de kijker. Juliana Vérastègue Bayle besloot creatief om te gaan met het afval van de lederindustrie. Niet alleen demonstreert ze daarmee haar artistiek oog, maar bewijst

Lees meer…
Ruiters aan tafel

Hermès komt naar buiten met een nieuwe serviescollectie die duidelijke verwijzingen draagt naar het ontstaan van het luxehuis. Tressages Équestres, de Franse benaming voor “paardenvlechten”, bestaat uit 27 uiteenlopende stukken die samen goed zijn voor een liefdevol huwelijk tussen figuratieve

Lees meer…
Villa vergeet clichés

De constructie van een woning is zoals de handleiding voor je dagindeling. In Marbella, Spanje bedacht interieurarchitecte Britt Van Namen een villa die de zaken omdraait als het ware. Trouw aan haar creatieve visie bespeelde ze hier wederom de dimensies

Lees meer…
Brafa Art Fair 2024

Brafa Art Fair, een jaarlijks terugkerend evenement in Brussel, belichaamt de verfijnde wereld van kunst, cultuur en erfgoed. Dit prestigieuze kunstplatform biedt een schat aan artistieke meesterwerken en trekt verzamelaars, kenners en liefhebbers van over de hele wereld aan. Met

Lees meer…
Vieren met Les Fêtes De Coco

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Behalve als je samenwerkt met Coraline Saeys, want dan doet zij dat met plezier in jouw plaats. Haar agency Les Fêtes De Coco biedt full service eventplanning aan

Lees meer…
Nomadic Journeys: Zwitserse vakkennis

Met intussen meer dan tweehonderd jaar op de teller is Christian Fischbacher een wereldleider in de textielsector. Het bedrijf is mettertijd geëvolueerd door steeds hun voeling met de context van de tijd te bewijzen. Om hun eigentijdse spirit ook vandaag

Lees meer…
Rustiek interpretatie van ‘Paris chic‘

Zonder moeite balanceert Artique de grens die oud en nieuw met elkaar verbindt: een kunst die weinigen beheersen. Daphné Callemeyn, de creatieve kracht achter dit West-Vlaamse ontwerpbureau, staat bekend om haar stijlvolle interieurs waarin karaktervolle en authentieke elementen prachtig samensmelten.

Lees meer…