fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Thuis op ieder moment

Je eigen stijl duidelijk in elke opdracht verwerken en toch iedere keer een ander resultaat bekomen: voor Thermote Interior is het de standaard. Van begin tot eind zorgen de experten ervoor dat klanten zo goed mogelijk ontlast en begeleid worden.

Lees meer…
In je agenda: TEFAF Maastricht 2024

Van 9 tot 14 maart 2024 kan je in Maastricht de 37e editie van TEFAF bezoeken, de leidinggevende beurs op het vlak van beeldende kunst, antiek en design. Dit jaar worden meer dan twintig verschillende landen gerepresenteerd en is er ook

Lees meer…
Louis Vuitton-hotel verovert Champs-Elysées

De Franse hoofdstad krijgt er een uniek adres bij. Luxemerk Louis Vuitton wist een historisch pand op de wereldberoemde Avenue des Champs-Elysées te strikken, waar ze hun eerste moderne hotel zullen openen. Opvallend qua architectuur, innoverend in omvang en weelderig

Lees meer…
Van stad naar veld

Architectuur moet door de jaren heen haar esthetische waarde bewaren en tegelijkertijd voeling hebben met hetgeen de tijdsgeest vooropstelt. Dat is althans hoe het team van Van Damme – Vandeputte architecten hun vak benadert. Hier in Anzegem gingen ze aan

Lees meer…
Uitgepuurd met een ziel

Een creatieve ziel met een gepassioneerde focus op interieur. Met een eigentijdse ontwerpvisie streeft ze naar tijdloze en vooral leefbare oplossingen voor ieder interieur. Sofie Buelens vertaalt wensen en mikt op een op maat gemaakt en met oog voor detail

Lees meer…
Ontsprongen aan de Indonesische bossen

Een gedeelde liefde voor vakmanschap en design is de wieg van Heaps & Woods, een meubelmerk gebaseerd in Madrid dat stukken maakt die je je leven lang blijven vergezellen. Oprichters Marta Jurado en Louis Chagnaud kruisten elkaars pad in Bali

Lees meer…
B&B met familieverhaal

Interieurarchitecte Sophie De Bel is thuis in een landelijke stijl die tijdloos is. Haar werk stemt ze elke keer af op de persoonlijkheid van de klant, terwijl ze haar eigen stem uiteraard ook duidelijk in het geheel verwerkt. Voor dit

Lees meer…
Volgen van het licht

Katoo Peeters is een fotografe met oog voor imperfectie. In haar beelden achtervolgt ze de nuances van het licht en geeft ze uiting aan haar appreciatie voor esthetiek. Naast interieur en architectuur houdt ze ervan natuur en mode te vereeuwigen.

Lees meer…
Penseelstreken als taal

Kleur brengt leven, althans als je het aan Laurence Leenaert vraagt. Met haar studio LRNCE maakte de Belgische al een grote naam voor zichzelf in Marrakesh. Niet enkel daar, maar ook in eigen land en ver daarbuiten lokt ze mensen

Lees meer…