fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Spel van structuren

Amsterdam, die mooie stad… Ze heeft zoveel te bieden. Zelfs nog meer voor echte durvers die oog hebben voor detail. Zo wist I+Y Interior Architecture een appartement op de eerste verdieping van een oud gebouw, dat ooit nog als kantoor

Lees meer…
Met kwaliteit aan tafel

In de wereld van interieurdesign, waar vorm en functie elkaar ontmoeten, schittert een buitengewone collectie tafelontwerpen die niet alleen getuigen van vakmanschap van de hoogste kwaliteit, maar ook de warmte van natuurlijke materialen omarmen. Dat is een verdienste van Køge

Lees meer…
Genuanceerde grandeur ter afwerking

De afwerking van een woning biedt heel wat mogelijkheden om de uitstraling van het interieur nog grotendeels in de latere fases in te vullen. In Brussel ging het team van Artisan Painters aan de slag om het voorafgaande restauratiewerk te

Lees meer…
Peach Fuzz kleurt 2024

Globale autoriteit in kleur Pantone kondigde onlangs naar jaarlijkse traditie de tint voor 2024 aan. Peach Fuzz claimt de zone tussen zachtroze en pasteloranje. Na een jaar dat allesbehalve vrij was van internationale spanningen, onzekerheden en veranderingen, belicht het instituut

Lees meer…
Transformatie op hoog niveau

Geen contrasten met zwart en wit bij interieurontwerpster Eveline Tytgat, maar wel een aangenaam spanningsveld met verschillende warme tinten. Die typerende eigenschap komt volledig naar voren in haar project in Oostduinkerke, waar ze een penthouse op de zevende verdieping renoveerde

Lees meer…
Zilte parel

De essentie van het leven aan de kust met een mix van natuurlijke materialen, subtiele kleuren en zuivere texturen.
Gedreven door passie voor authenticiteit en uniek en tijdloos design, ademt ZILT karakter uit door perfecte imperfectie. De omgeving vormt dan

Lees meer…
Drievuldige AI-express

Treinreizen hebben hun eigen soort romantiek. Voeg daar een ontwerp aan toe dat volledig in het teken staat van een wereldbekend luxemerk, en je hebt volop onze aandacht. Deze beelden werden gegenereerd met artificiële intelligentie en tonen drie treinen die

Lees meer…
De kunst van verborgen pracht

In het hart van Amsterdam, waar geschiedenis en moderne verfijning elkaar ontmoeten, hebben Interior Studio van Maanen & Ramses Caesar hun creatieve krachten gebundeld om een buitengewoon project te realiseren. Samen vormden ze een symbiotisch team dat een schitterende leefruimte

Lees meer…
Meer dan inrichting

In de serene omgeving van Villa Nazareth schittert een interieur dat doordrenkt is van verfijning, gecreëerd door de getalenteerde interieurarchitecte Colette Bruggeman van Classo in samenwerking met Desmet & Lammens Architecten. Deze villa vormt het toevluchtsoord van een jong koppel.

Lees meer…
Basis die jarenlang blijft

In Diepenbeek leverde Ardein Architecten een woonproject af dat meer dan het gewenste ruimtegevoel bevat. Wat voor de klant begon met een droom van continue ontspanning, werd bekroond met een nieuwbouwproject waarin een hoge mate van lichtinval en hoogstaand comfort

Lees meer…