fbpx
Search
Close this search box.

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…
Jonge blik op schoonheid

Een nieuwe generatie staat garant voor nieuw talent. En daar hebben wij oog voor. Meer nog: we sturen unieke, verse inzichten graag de wereld in, want we geloven er sterk in dat de prachtigste kunststromingen een diepe bron van rebellie

Lees meer…
Pure rust in de Hamptons

New York City, dé plek waar alles mogelijk lijkt te zijn. Dat valt waarschijnlijk te verklaren doordat alles er tien keer sneller draait. Hoezeer de vele New Yorkers houden van hun stad, vinden ze het vaak ook nodig om even

Lees meer…
Een ware viering van design

In het hart van verfijnd interieurdesign bevindt zich een schatkist van tijdloze elegantie, hedendaagse creativiteit en uitzonderlijke visies. Dit is geen gewone plek; het is de ongeëvenaarde wereld van RR Interieur, waar exclusieve topmerken en adembenemende ontwerpen samensmelten tot een

Lees meer…
Investeren in studeren

Veilig investeren in vastgoed en tegelijkertijd je (klein)kinderen een eind op weg helpen: het kan met KOTT. Dat is de naam die projectontwikkelaar ION gaf aan dit kleinschalig studentenproject in het centrum van Kortrijk. Het biedt plek voor meer dan

Lees meer…
Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept “Just Enjoying Time Together” (JETT). Voor de fijnproevers

Lees meer…
From Belgium, with love

Wanneer Bieke Casteleyn onze redactie contacteert met de blijde boodschap dat ze een nieuw project met onze lezers kan delen, dan begint ons hart sneller te slaan. De interieur- en meubelontwerpster verrast ons telkens opnieuw met de allermooiste creaties van

Lees meer…