fbpx
Search
Close this search box.

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

In je agenda: TEFAF Maastricht 2024

Van 9 tot 14 maart 2024 kan je in Maastricht de 37e editie van TEFAF bezoeken, de leidinggevende beurs op het vlak van beeldende kunst, antiek en design. Dit jaar worden meer dan twintig verschillende landen gerepresenteerd en is er ook

Lees meer…
Louis Vuitton-hotel verovert Champs-Elysées

De Franse hoofdstad krijgt er een uniek adres bij. Luxemerk Louis Vuitton wist een historisch pand op de wereldberoemde Avenue des Champs-Elysées te strikken, waar ze hun eerste moderne hotel zullen openen. Opvallend qua architectuur, innoverend in omvang en weelderig

Lees meer…
Van stad naar veld

Architectuur moet door de jaren heen haar esthetische waarde bewaren en tegelijkertijd voeling hebben met hetgeen de tijdsgeest vooropstelt. Dat is althans hoe het team van Van Damme – Vandeputte architecten hun vak benadert. Hier in Anzegem gingen ze aan

Lees meer…
Uitgepuurd met een ziel

Een creatieve ziel met een gepassioneerde focus op interieur. Met een eigentijdse ontwerpvisie streeft ze naar tijdloze en vooral leefbare oplossingen voor ieder interieur. Sofie Buelens vertaalt wensen en mikt op een op maat gemaakt en met oog voor detail

Lees meer…
Ontsprongen aan de Indonesische bossen

Een gedeelde liefde voor vakmanschap en design is de wieg van Heaps & Woods, een meubelmerk gebaseerd in Madrid dat stukken maakt die je je leven lang blijven vergezellen. Oprichters Marta Jurado en Louis Chagnaud kruisten elkaars pad in Bali

Lees meer…
B&B met familieverhaal

Interieurarchitecte Sophie De Bel is thuis in een landelijke stijl die tijdloos is. Haar werk stemt ze elke keer af op de persoonlijkheid van de klant, terwijl ze haar eigen stem uiteraard ook duidelijk in het geheel verwerkt. Voor dit

Lees meer…
Volgen van het licht

Katoo Peeters is een fotografe met oog voor imperfectie. In haar beelden achtervolgt ze de nuances van het licht en geeft ze uiting aan haar appreciatie voor esthetiek. Naast interieur en architectuur houdt ze ervan natuur en mode te vereeuwigen.

Lees meer…
Penseelstreken als taal

Kleur brengt leven, althans als je het aan Laurence Leenaert vraagt. Met haar studio LRNCE maakte de Belgische al een grote naam voor zichzelf in Marrakesh. Niet enkel daar, maar ook in eigen land en ver daarbuiten lokt ze mensen

Lees meer…
Spel van structuren

Amsterdam, die mooie stad… Ze heeft zoveel te bieden. Zelfs nog meer voor echte durvers die oog hebben voor detail. Zo wist I+Y Interior Architecture een appartement op de eerste verdieping van een oud gebouw, dat ooit nog als kantoor

Lees meer…