fbpx
Search
Close this search box.

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Als sculptuur en zoetigheden elkaar ontmoeten, dan vind je A touch of Camille exact in het midden. De gelijknamige bakster bouwt een wereld van aanlokkelijke desserts die heel gedetailleerd zijn en haast te mooi ogen om op te eten. Met Pasen in het land mag je zelfs gethematiseerde producten verwachten die je volledig in een lente-stemming brengen. We stelden haar enkele vragen om haar en haar aanbod beter te leren kennen.

Kan je eens samenvatten wat je precies aanbiedt? 
“Bij A touch of Camille kom je terecht in een aanbod van zoete, lekkere desserts. Dat gaat van prachtig gepersonaliseerde cakes en feestelijke cupcakes tot koekjes om van te smullen, donuts met dat extraatje meer en de leukste cakesickles. Alles wordt artisanaal gemaakt en in detail afgewerkt. Mijn zoetigheden zijn natuurlijk niet enkel mooi, maar ook superlekker.” 
Hoe is je passie voor bakken ontstaan? 
“Als klein meisje kon ik altijd uren vol fascinatie naar de bakkunsten van mijn oma kijken. Ze was een omaatje zoals in de sprookjesboeken: met grijze dot en schort stond ze gretig te bakken in haar keuken, gaande van heerlijke frangipanetaart tot opgerolde koek en zachte cake. Ik heb beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint-Lucas te Gent en heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. Uit nieuwsgierigheid en een drang naar een nieuwe uitdaging ben ik uiteindelijk in de eetbare kunst terechtgekomen. Tegelijkertijd nam ik op die manier binnen de familie het bakken van mijn oma over!”

“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie”

Heb je bepaalde cursussen gevolgd om dit niveau te bereiken?  
“Ik heb al mijn cursussen in Londen gevolgd. De suikerwereld is daar namelijk heel groot; je vindt er de beste cake designers. Destijds startte Peggy Porschen net met haar school. Ik had me daar als eerste voor ingeschreven, want dat kon ik niet missen. Ik leerde er de kneepjes van het vak.”
Wat maak je zelf het liefste?  
“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie. In België is dat ook een origineel concept, althans zeker de techniek waarmee ik ze maak. Je hebt er namelijk engelengeduld en een stevige hand voor nodig. Eigenlijk is het bijna therapeutisch werk. Ik vind het geweldig om mezelf telkens te heruitvinden, en het resultaat mag er zijn.”
Zijn er bepaalde uitdagingen aan je job verbonden?  
“Mijn job is niet van de makkelijkste. Jammer genoeg heb ik al een nekhernia overgehouden aan de vele uren waarin ik in dezelfde houding zit. Verder is het niet evident om snel te werken maar toch fijne en gedetailleerde resultaten neer te zetten. Het is ook heel belangrijk om rustig te blijven. Af en toe kan er iets fout lopen, maar dan is het de kunst om gewoon kalm te blijven en opnieuw te beginnen. Gelukkig gebeurt dat maar weinig of niet bij mij.”
Zijn er momenteel nieuwe smaken of concepten die je uitprobeert?   “Mijn smaken houd ik vrij neutraal. Vanille wordt zonder twijfel het meest gekozen. Omdat ik zoveel werk in de afwerking steek, is mijn aanbod van smaken iets beperkter. Desalniettemin is het uiteraard allemaal heerlijk. Verder vind ik het ook fijn om af en toe mee te gaan in trends die online populair zijn. Zo zie je tegenwoordig heel vaak lettercakes. Die zijn een groot succes, en terecht!”
Wat zijn de bestsellers in je aanbod?  
“De bestsellers zijn zonder twijfel de seizoensgebonden koekjesdozen. Vooral rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn ze enorm populair.”

Bij Camille kom je overduidelijk terecht in een waaier van indrukwekkende decoratie, heerlijke desserts en verrukkelijke smaken. Verscheidene thema’s en vormen passeren in haar zoete creaties de revue. Wie nog op zoek is naar een originele lekkernij om de feestelijkheden rond Pasen wat op te fleuren, vindt in haar aanbod zeker voldoende keuze. Jong en oud zullen genieten van de bijzondere figuren en de heerlijke smaken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Camille

Meer stories…

Vraagstuk in coördinatie

Renoveren hoeft geen synoniem te zijn voor opnieuw beginnen. Vaak willen bewoners de troeven van het initiële pand in sterke mate conserveren en aanpassen aan inmiddels meer hedendaagse behoeften en standaarden. Dit is het merendeel van de tijd geen makkelijke

Lees meer…
Kasteeltje gerestaureerd met finesse

Enkele jaren geleden ging een ambitieuze renovatie van start in dit kasteeltje in Oost-Vlaanderen. Het gebouw dateert uit 1842 en bracht dus een schat aan rijke geschiedenis met zich mee. Voor de keuken werd er gerekend op bulthaup, die met

Lees meer…
Iets drinken met AI

Zag je al eens een koffiemachine geïnterpreteerd door AI? Ze vertegenwoordigen een fascinerende samensmelting van traditionele koffiebereiding en geavanceerde technologie. Erg kleurrijk, vol fantasie en misschien wel iets dat we later zelf in onze keuken hebben staan: deze visualisaties zijn

Lees meer…
Latijns-Amerika op je bord

Nog niet zo lang schittert er een nieuw juweel in Kortrijk, een plek waar de Latijns-Amerikaanse cultuur en keuken tot leven komen: Choclo. Het restaurant is een eerbetoon aan de warmte en gastvrijheid van de regio, waarvan de essentie rechtstreeks

Lees meer…
Rijd met auto-iconen in de Alpen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari vindt het International Concours of Elegance in St. Moritz plaats. Voor autoliefhebbers is het een gekend evenement, want ieder jaar vind je er een selectie die zeldzame en speciale voertuigen bij elkaar brengt.

Lees meer…
Recyclagedesign voor groot en klein

Als designmerk met een ethische insteek kan ecoBirdy meer dan tellen. Het initiatief werd geboren uit een diepe toewijding aan het milieu en een verlangen om positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we denken over design en

Lees meer…
Tapijten eren architectuuriconen

Delicate architectuur is prachtig op zich, maar de gepaste decoratie maakt indrukwekkende bouwwerken nog beter. Belgisch familiebedrijf BOMAT volgt met hun nieuwste collectie tapijten dezelfde redenering en draagt hun jongste ontwerpen op aan verschillende iconische architecten. The Archiscape is dan

Lees meer…
Vier culinaire tips in Parijs

Staat er een reisje naar Parijs op de planning? Of zoek je een goede reden om de stad (nog) eens te bezoeken? Naast alle geschiedkundige rijkheid en de fenomenale bouwwerken is de Franse hoofdstad gekend voor de culinaire fijnzinnigheden die

Lees meer…
Verrassing in constructie

Een woning op de groei die samen met de bewoners op een mooie manier ouder wordt: het is een adequate samenvatting van dit indrukwekkende project van VELD K Architecten. Niets is hier overbodig. Hun creatieve insteek achter de indeling en

Lees meer…