Tafelen in herfstkleuren

Tafelen in herfstkleuren

Tafelen in herfstkleuren

De zomer loopt op zijn laatste benen, maar dat wil niet zeggen dat we geen tijd meer buiten kunnen spenderen. Barbecueën en picknicken terwijl de herfst het natuurlandschap overneemt, wat zeg je daarvan? We hebben ieder jaar nog wel enkele zonnige dagen tegoed, dus die zijn perfect om met leuk gezelschap in de buitenlucht te spenderen, voorzien van lekker eten. We zetten met plezier enkele ideeën op een rijtje die hierbij kunnen helpen.

Heb je zin in een picknick? Geen nood als je er in de zomer geen tijd voor hebt gehad, want ook in de herfst kan dit een ideale activiteit zijn. Eigenlijk is die timing misschien nog beter. Het is immers niet onaangenaam warm, waardoor je eten langer smakelijk blijft, en je wordt minder gestoord door wespen die op zoetigheden afkomen. Daarnaast is het in parken vaak rustiger dan op hete zomerdagen en kan je dus sneller het perfecte plekje vinden. Fans van de herfst halen hun hart op bij het zien van de vallende bladen en hun bijhorende kleuren, en je hebt ook nog eens een reden om je warmer te gaan aankleden en donzige dekens en sjaals mee te nemen. Op een geslaagde picknick heb je vanzelfsprekend een gepast kleed nodig dat groot genoeg is – en zacht. Als je wil kan je ook klapstoelen meenemen. Aangezien de lucht al ietsje frisser is, kan je perfect thermossen met warme dranken vullen. Denk daaraan aan thee, chocolademelk of soep, bijvoorbeeld van pompoen of zoete aardappel. Salades en wraps zijn eenvoudige gerechtjes die je ook nog eens volledig kan afstemmen op het seizoen. De rauwe groenten die je in de zomer zou kiezen, kan je vervangen door geroosterde varianten. Bak verder misschien een quiche met ingrediënten die je lekker vindt, en overweeg zeker om eveneens iets zoets mee te nemen. Brownies, appeltaart of iets met noten: de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast lekker eten is het een leuk idee om gezelschapspelletjes mee te nemen, of maak achteraf nog een wandeling door prachtige najaar natuur.
Het barbecueseizoen eindigt niet bij de daling van de temperaturen. In de herfst kan je perfect een geslaagde barbecue organiseren, al dan niet omwikkeld in een warme sjaal of een knus deken. De avond begint al vroeger te vallen, maar dat maakt het tafereel net gezelliger. Wie thuis over een overkapping beschikt, is bovendien beschut tegen enkele druppels regen. Steek enkele kaarsen aan, of een vuurkorf als je die hebt, en gril tot in de late uurtjes. Klassiekers zoals stokbrood met kruidenboter en aardappelsalade doen het altijd goed, hoewel je voor het vlees ook eens wat andere dingen mag proberen. Varkenshaasje met een pikante appel-barbecuesaus, kipspiesjes gemarineerd in honing en mosterd, wortels geglaceerd met balsamico en gepofte kastanjes: er zijn geen limieten. Zeker seizoensgebonden ingrediënten zoals spruitjes, aardpeer en bloemkool en meer verdienen wat extra aandacht. Als afsluiter kan je verse chocolademelk of gemberthee maken en de laatste honger is snel gestild met s’mores op de barbecue.
Het barbecueseizoen eindigt niet bij de daling van de temperaturen
Het herfstseizoen staat voor de deur, en dat opent heel wat mogelijkheden voor gezellig samenzijn met vrienden en familie. Picknicken en barbecueën zijn zeker niet beperkt tot warme zomerdagen, integendeel. Met onze tips is een memorabele herfstdag gegarandeerd!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Freepik

Meer stories…

Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…
De one-stop-shop voor jouw droominterieur

Wanneer het gaat om het creëren van een interieur dat zowel functioneel als esthetisch perfect in balans is, is Chapter One dé bestemming. Met hun veelzijdige expertise en uitgebreide showroom van maar liefst 500 m² biedt Chapter One alles wat

Lees meer…