In Turnhout is een uniek project gerealiseerd dat de grenzen tussen binnen- en buitenleven doet vervagen. Dankzij de samenwerking tussen interieurarchitect Britt Van Namen en Texture Painting combineert deze historische hoeve moderne esthetiek met een diepe connectie tot de natuurlijke omgeving om zodoende een ideaal familiehuis te creëren. Het resultaat is een doordachte en harmonieuze leefruimte waarin comfort, functionaliteit en verfijning centraal staan.
Als interieurarchitecte staat Britt Van Namen bekend om haar focus op tijdloze ontwerpen en een subtiele integratie van natuurlijke elementen. Haar werk wordt gekenmerkt door een balans tussen warmte en eenvoud, waarbij materialen, kleuren en verhoudingen nauwkeurig worden afgestemd op de context van het project. Voor dit Turnhoutse indoor-outdoor project doet Van Namen haar naam opnieuw eer aan en verweeft ze haar visie naadloos met de expertise van Texture Painting. Samen hebben ze een woning gecreëerd die volledig in harmonie is met de omgeving en waarin elke ruimte uitnodigt tot rust en inspiratie.
Het concept van indoor-outdoor living staat centraal in dit project om van een historische hoeve een gezellig familiehuis te maken
Van Namens ontwerpfilosofie is duidelijk terug te zien in het project: ingetogen kleuren, zorgvuldig gekozen materialen en een nadruk op de verbinding tussen binnen en buiten. Haar aandacht voor detail en streven naar evenwicht zorgen voor een woning die niet alleen functioneel is, maar ook als een esthetische oase aanvoelt. Verder heeft ze duidelijk veel respect voor de bewogen geschiedenis van het pand: zo zijn de historische elementen – zoals het originele houten dakgebinte – tijdens de totaalrenovatie behouden en heeft ze het nieuwe meubilair en de afwerking gekozen op basis van deze originele elementen. Texture Painting ondersteunt evenzeer de evocatie van een rustieke sfeer in het huis en versiert zo de keukenkasten met een natuurlijke kalkafwerking wat een pittoresk accent geeft aan het overwegend moderne keukenontwerp.
Het concept van indoor-outdoor living staat centraal in dit project. Texture Painting heeft hier een belangrijke rol gespeeld met afwerkingen die zowel binnen als buiten visueel en functioneel in elkaar overvloeien. De vloeren, behandeld met Texture Painting’s kenmerkende “fifty-fifty” techniek, verbinden de binnenruimtes moeiteloos met het terras. Het resultaat is een vloeiende overgang die een gevoel van eenheid en openheid creëert. Dergelijk gevoel wordt tevens ook gestimuleerd door de op maat gemaakte “Kyoto”-techniek dat het bedrijf heeft toegepast in dit project: deze techniek is een unieke mix van klei en modder met natuurlijke pigmenten en is toegepast in het hele huis. Zodoende zorgt de “kyoto”-techniek voor een samenhangende en organische esthetiek.
Buiten op het terras, waar ontspanning en natuur centraal staan, wordt de continuïteit versterkt door dezelfde hoogwaardige afwerking als binnen. Dit ontwerp, waarin de leefruimtes in elkaar overgaan, maakt het mogelijk om jezelf volledig te verliezen in de serene omgeving.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Auteur: Laurane Daerden
Fotografie: Cafeine
interieurontwerp door Britt Van Namen
Schilderwerken door Texture Painting
@joliehandles
@nobelflooring
@mastermeubel
@lauwersnatuursteen
@nathaliedewezdesigns
@wattt_eric
@casalingoplus
@alainmattelebvba
@sumum_belgium
interieurontwerp door Britt Van Namen
Schilderwerken door Texture Painting
@joliehandles
@nobelflooring
@mastermeubel
@lauwersnatuursteen
@nathaliedewezdesigns
@wattt_eric
@casalingoplus
@alainmattelebvba
@sumum_belgium