fbpx
Search
Close this search box.

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding van chef Christophe De Koninckx. Wat volgt, is een unieke ervaring, gehuisvest in een met zorg getransformeerde oude loods door de bekwame handen van de Belgische interieurarchitecten van Grain Designoffice.

Het verhaal begon met een artistieke ontmoeting tussen chef Christophe De Koninckx en de visionaire interieurarchitecten van Grain Designoffice, Sander Bullynck en Nick De Moor, die in 2016 hun creatieve studio hebben opgericht. Marketingmanager Thibaut Dieltjens deelt vol enthousiasme: “Het Pomphuis stond bekend om zijn terras, en met Cella doen we het nóg beter. Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad. Onze private dining ruimte grenst bovendien aan een eigen privéterras.” Wat deze culinaire bestemming extra bijzonder maakt, is niet alleen het uitzicht maar ook het feit dat het volledige team van Het Pomphuis mee verhuisde. Chef Christophe De Koninckx staat aan het roer, vol beloftes om een verfijnde internationale keuken te serveren. De link met de stad en het water blijft intact, want naast het Kattendijkdok op het Eilandje vonden ze de ideale locatie voor het restaurant en de bar. Van maandag tot en met zaterdag kunnen gasten à la carte dineren, terwijl op weekdagen ook à la carte lunchen mogelijk is. Cella verwent daarnaast met een tweewekelijks business lunchmenu, samengesteld in twee of drie gangen. Het restaurant biedt plaats aan 134 couverts. De bar, naast het serveren van unieke cocktails en wijnen, biedt heerlijke barfood en een onbelemmerd uitzicht op de open keuken met als pièce de résistance de op maat gemaakte houtskoolgrill, die gerechten vaak een subtiele, rokerige toets geeft. Kortom, het is een plek waar gastronomie, design en emotie samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden.
Cella Restaurant & Bar is niet alleen een plek waar heerlijke gerechten worden geserveerd; het is een ode aan de samensmelting van culinair genot, doordacht design en emotionele connectie. Ze verwelkomen hun gasten in een gerenoveerde loods die werd getransformeerd door architect Raf De Backer en de bekwame interieurarchitecten van Grain Designoffice. Samen met de familie Dieltjens, die een passie voor gastvrijheid draagt, sloegen ze de handen in elkaar. De loods, ontdaan tot zijn karkas, werd vervolgens als een box-in-box ingevoegd, waarbij de draagbalken visueel werden voortgezet in betonnen bogen, die op hun beurt de nodige intimiteit in de ruimte brengen. Het straalt een gestileerd, industrieel karakter uit, doordrenkt met een warm en gezellig stadsgevoel. Muziek is ook een integraal onderdeel van de totale culinaire ervaring bij het restaurant. Thibaut Dieltjens vertelt enthousiast: “Stefan Vranckx is vier dagen per week onze ‘MoodJay’. Hij brengt muzikale stemmingen die volledig en alleen voor ons zijn uitgewerkt.” De sculpturale dj-booth in de bar voegt nog een laag van originaliteit toe aan de algehele sfeer.
Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad
Het vergde ervaring en expertise om dit soort totaalbelevenis van een dergelijk formaat waar te maken. Dit samenspel van gerechten, bediening, sfeer en setting culmineert op het einde van de avond in een gevoel dat er iets speciaals opgeroepen werd, en het is exact die emotie die het team de meeste voldoening bezorgt. Wie wil proeven van de fijnste gerechten van vandaag te bieden, kan zich rond de gegeerde tafels van Cella verenigen. Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het in Real Living winter 2023!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Lieven Dirckx

Meer stories…

Een charmant guesthouse in het hart van Olhão

In het hart van Olhão, een levendig vissersdorp in de Algarve, Portugal, bevindt zich Casa Dois, het tweede guesthouse van hospitalitymerk theAddresses. Dit voormalige vispakhuis, gelegen in een regio die bekend staat om zijn eindeloze zandstranden, glooiende heuvels en pittoreske

Lees meer…
Tafelen in herfstkleuren

De zomer loopt op zijn laatste benen, maar dat wil niet zeggen dat we geen tijd meer buiten kunnen spenderen. Barbecueën en picknicken terwijl de herfst het natuurlandschap overneemt, wat zeg je daarvan? We hebben ieder jaar nog wel enkele

Lees meer…
Transformeerbaar theesalon

BEN MOO, een vooraanstaand lokaal merk in Chengdu, China, specialiseert zich al meer dan dertig jaar in traditionele houtbewerking op maat. Wat begon als een bescheiden onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met een breed scala aan hoogwaardige houten

Lees meer…
Uniek toevluchtsoord voor kitesurfers

Whistling Wind Island ligt in Pointe Au Baril, een van de meest adembenemende zoetwaterlandschappen in Canada. Gelegen drie uur ten noorden van Toronto, biedt deze regio een spectaculair uitzicht op de Precambrische rotsarchipels en de smalle waterwegen van Georgian Bay.

Lees meer…
Een nieuw tijdperk van duurzaam minimalisme

Dit jaar opent een nieuw hoofdstuk voor MDF Italia. Experimenteren is sinds het begin onmisbaar geweest voor hun door minimalisme aangestuurde collecties, maar op heden staat ook handelen vanuit een milieubewustzijn mee op de eerste plaats. Tot nu toe bevatte

Lees meer…
Een versmelting van thuis en werk

Het Belgische meubelmerk Bulo heeft in samenwerking met de bekende architect Vincent Van Duysen een nieuwe collectie gelanceerd: de VVD Bistro-collectie. Deze nieuwe lijn bouwt voort op de VVD-bureauset, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2006. Waar de oorspronkelijke

Lees meer…
De pracht van metamorphose

Het merk DEDON wil mensen inspireren om zoveel mogelijk te genieten van de tijd die ze buiten doorbrengen. Hun buitenmeubilair transformeert tuin en terras met handgemaakte stukken die het resultaat zijn van een oprecht en verantwoord productieproces. De band met

Lees meer…
Oude bouwkunst en authentiek herontwerp

Dit project van Artique had als belangrijkste doel een authentieke en unieke beleving creëren in de woonkamer van de klant. De uitdaging lag in het realiseren van deze beleving in een ruimte die al veel karakter had. Het vorige interieur

Lees meer…
Deurbeslag geïnspireerd op steden

Quincalux, een vooraanstaande Belgische producent van architecturaal deurbeslag, presenteert met trots vier nieuwe collecties: Parijs, Londen, Cannes en Antwerpen. Onder de creatieve leiding van Frederik Delbart, die sinds 2015 de rol van artistiek directeur vervult, weerspiegelen deze collecties de voortdurende

Lees meer…