fbpx
Search
Close this search box.

Stories

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar niet vooraleer een voorzichtige renovatie alle gebreken weggewerkt had. Een geduldig ontwerpersduo leidde de missie in goede banen.

Lees meer »

Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder ingrediënt eer aan. Nog niet lang geleden verhuisden ze met hun zaak naar de Bondgenotenlaan, waar ze je voortaan in een statisch herenhuis met plezier meenemen in hun culinaire visie.

Lees meer »

Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de sfeer op van Zuid-Amerikaanse culturen; een inspiratie waar ze een diepgaand respect aan betuigen en die succesvol gereflecteerd is in de uiteindelijke ontwerpen.

Lees meer »

Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar passie voor experimenteren met klei, glazuren, vorm en kleur.

Lees meer »

Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij vooral zin in boekenmarkten, want dan geniet je tegelijkertijd van de zon en neem je vaak een duik in een eclectische waaier van oude en recente boeken. Je vindt zulke markten het hele jaar door, maar wij zetten er vandaag enkele op een rij die de kalender van de zomermaanden mee opsmukken.

Lees meer »

Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij en haar team aan mee werkten. De hoge plafonds in de woonkamer en het verbazende uitzicht legden er de basis voor een hedendaags interieur dat volledig aansluit op hun bestaande portfolio.

Lees meer »

Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een eigen ziel verdient, is de studio gespecialiseerd in projecten die een karakter ontwikkelen. We leiden je met plezier rond in een van de recente toevoegingen aan hun portfolio.

Lees meer »

Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een eigen ontworpen collectie zijn ze een langdurige steunpilaar voor vele interieurontwerpers en produceren ze kwalitatieve stukken die een onuitwisbare bijdrage leveren aan uiteenlopende projecten.

Lees meer »