fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Rotganzens glitterende Top of the Pops

Welkom bij Forwart Gallery in Antwerpen, waar op donderdag 16 mei de magie van Rotganzens creatieve universum tot leven komt met de solotentoonstelling “Top of The Tops”. Een uitnodiging om te ontsnappen aan de alledaagse realiteit en een wereld

Lees meer…
Leefruimte kneedt ontspannen dagen

Concepten op maat zijn een vaste waarde bij Thermote Interior in Izegem. Iedere opdracht grijpen ze als een kans om hun gedetailleerde stijl te doen versmelten met de unieke noden en wensen van de klant. Het herontwerp van deze leefruimte

Lees meer…
Platform voor globale creativiteit

Een gevulde carrière als modefotografe evolueerde voor Andrea Lennon organisch naar een nieuwe fase als ontwerpster en interieurexperte. Met The Corner Studio geeft ze uiting aan een andere kant van haar creativiteit. Toch kan ze in dit project ook heel

Lees meer…
Villa krijgt complementair gelijkvloers

Britt Van Namen is een van de beste interieurarchitecten voor wie verlangt naar een tijdloze woning die tegelijkertijd hedendaagse allure uitstraalt. In een villawijk in Oud-Turnhout heroriënteerde ze het gelijkvloers van een bestaande woning. In plaats van met een blank

Lees meer…
Huiselijkheid en subtiele luxe

In het weefsel van Ville Design, waar eenvoud wordt gevierd en luxe toegankelijk wordt, vindt interieurarchitecte Thaïs haar artistieke roeping. Ze koestert de waardigheid van eenvoud en streeft ernaar om binnen elk budget de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek

Lees meer…
Ongeremd met garen in Milaan

Salone del Mobile 2024 is intussen achter de rug, maar de overvloed aan vormen en kleuren zindert nog even na. Zeker als je er een bezoekje bracht aan El Espartano, het Argentijnse tapijtenmerk dat een van de meest uitgesproken textielcollecties

Lees meer…
Bad van gist

Een spabezoek mag soms wel iets meer om handen hebben dan een klassieke jacuzzi. Bierbaden is overgewaaid uit Oost-Europa en heeft zijn plek verdiend in het wellnessassortiment. Niet enkel liefhebbers van de drank zelf krijgen er de smaak van te

Lees meer…
Ongedwongen nest in bruin

Interieurinrichting en totaalrenovaties waarin elk detail volledig klopt en creativiteit aan de juiste praktische uitvoering wordt gelinkt. Chrisma’s specialiteit hielp al menig project naar een doorslaggevende succesuitkomst. Met hun expertise en herkenbare stijl hebben ze de instrumenten in handen om

Lees meer…
Loftgevoel aan het kanaal

“We verhuizen nog eenmaal, maar dan moet het wel echt allemaal kloppen.” Het is een uitspraak door de opdrachtgevers van interieurontwerper Maximiliaan Lefèvre. Uit dit appartement wilden ze nooit meer weg. Hoge verwachtingen dus, want dat vereiste een concept dat

Lees meer…
Succesgebaar in terracotta

Panden met een karaktervolle historiek mag je niet laten schieten. Vlakbij de Groenplaats in Antwerpen botste een koppel op het vroegere hoofdkantoor van de Posterijen. Al snel beseften ze dat ze deze kans niet voorbij mochten laten gaan, dus klopten

Lees meer…