fbpx
Search
Close this search box.

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept "Just Enjoying Time Together" (JETT). Voor de fijnproevers onder ons heeft chef Dries Huisseune een heerlijk recept bedacht: vol-au-vent van fazant, met verse appelmoes en amandelkroketjes. We delen graag het recept van deze culinaire creatie van Bistro JETT.

INGREDIËNTEN
Voor de vol-au-vent (4 personen)
500 gr kippengehakt
500 gr champignons
2 fazanten
1 wortel, in stukjes gesneden
2 stengels selder, in stukjes gesneden
2 takjes tijm
5 peperkorrels
1 dl room

Voor de roux
60 gr boter
70 gr bloem
3 plakjes vers bladerdeeg

Voor de amandelkroketjes
Gehakte amandelen
125 gr boter
250 ml water
190 gr bloem
6 eieren
2 kilo bloemige aardappelen

Voor de appelmoes
2 golden appels
2 jonagold appels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
200 gr suiker
Snuifje 5 spices

Je kan dit recept op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet meer te lang in de keuken hoeft te staan.

Vol-au-vent
Plaats de fazanten, de wortel, selder, tijm en peperkorrels in een kookpot.
Zet net onder water en breng aan de kook.
Zet het vuur iets zachter als het water begint te koken en laat ongeveer 25 min. pruttelen.
Haal de fazanten uit de pot, leg de bouten er weer in en laat nog eens 30 min. pruttelen. Maak ondertussen de roux door de boter te smelten en dan de bloem toe te voegen.
Laat enkele minuten drogen op een zacht vuurtje.
Zeef de bouillon en laat inkoken tot 1l. Voeg de roux bij de bouillon en breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid af met peper en zout.
Maak balletjes van het gehakt en pocheer ze 2 à 3 min. in water.
Snijd de champignons in 4 en bak ze mooi bruin in een klontje boter.
Pluk het vlees van de fazanten. Zorg dat er geen pluimpjes, vel of kogeltjes meer tussen zitten!
Doe het vlees, de balletjes en de champignons bij de saus.

Bladerdeeg
Bak het bladerdeeg 8 min. tussen een grillplaat of wafelijzer. Snij in de juiste vorm.

Appelmoes
Schil de appels en snij in grove stukken. Voeg alle ingrediënten samen in een pot met een scheutje water en laat zachtjes tot een compote koken. Verwijder de kaneel en het vanillestokje.

Amandelkroketjes
Schil de aardappelen en bak ze gaar in water met een snuifje zout.
Maak ondertussen het soezendeeg door het water en de boter aan de kook te brengen.
Voeg de bloem toe en roer goed. Laat alles drogen op een zacht vuurtje.
Doe de massa in een koude mengkom en voeg de eieren één voor één toe.
Duw de aardappelen door een roerzeef als ze gaar zijn.
Meng de aardappelpuree met het soezendeeg volgens de verhouding 1/3 soezendeeg – 2/3 aardappelpuree.
Vorm met 2 lepels balletjes en haal ze door de gehakte amandelen. Frituur goudbruin op 180°C.
Tip: je kan deze bolletjes invriezen en bevroren afbakken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Photography by Hanne Joosen

Meer stories…

Modulair keukensysteem belooft balans

Sinds 1974 is EuroCucina in Milaan uitgegroeid tot een internationaal evenement dat de nieuwste bewegingen binnen de keukensector bijeenbrengt. Op de voorbije editie mocht bulthaup niet ontbreken. Hun deelname ging niet onopgemerkt dankzij het paviljoen dat ze oprichtten op de

Lees meer…
Schoonheid in detail

Atmosphera, een merk dat gedreven wordt door avontuur en ontdekking, brengt ons op een reis naar de meest afgelegen hoeken van de wereld en brengt de wonderen van de natuur tot leven in onze eigen leefomgeving. Geboren uit een diepe

Lees meer…
Keith Haring voor viervoeters

Hondenliefhebbers ver en dichtbij kunnen hun ogen moeilijk afhouden van deze collectie van Doggy Bathroom, een Canadees merk dat het nuttige aan het esthetische koppelt. Met deze speciale editie brengen ze hondentoiletten naar buiten met wereldberoemd werk van wijlen Keith

Lees meer…
Slaap der eeuwen

Vorig jaar opende The Notary in Brugge de deuren van zijn nieuwe luxesuites. Hoewel dit een nieuw begin markeerde van een uitzonderlijk boetiekhotel met een indrukwekkend lijstje aan troeven, is het een plek die berust op geschiedenis. Je logeert er

Lees meer…
Pop-up ontluikt in Hof Sebrechts

De jonge galerie Le Salon de Léon plukt Hof Sebrechts uit de vergetelheid. Het historische gebouw in het gelijknamige park in Brugge stond al een ruime vijftien jaar leeg, ondanks zijn ongelooflijke geschiedkundige rijkdom. Daar brengt deze pop-up tentoonstelling verandering

Lees meer…
Rotganzens glitterende Top of the Pops

Welkom bij Forwart Gallery in Antwerpen, waar op donderdag 16 mei de magie van Rotganzens creatieve universum tot leven komt met de solotentoonstelling “Top of The Tops”. Een uitnodiging om te ontsnappen aan de alledaagse realiteit en een wereld

Lees meer…
Leefruimte kneedt ontspannen dagen

Concepten op maat zijn een vaste waarde bij Thermote Interior in Izegem. Iedere opdracht grijpen ze als een kans om hun gedetailleerde stijl te doen versmelten met de unieke noden en wensen van de klant. Het herontwerp van deze leefruimte

Lees meer…
Platform voor globale creativiteit

Een gevulde carrière als modefotografe evolueerde voor Andrea Lennon organisch naar een nieuwe fase als ontwerpster en interieurexperte. Met The Corner Studio geeft ze uiting aan een andere kant van haar creativiteit. Toch kan ze in dit project ook heel

Lees meer…
Villa krijgt complementair gelijkvloers

Britt Van Namen is een van de beste interieurarchitecten voor wie verlangt naar een tijdloze woning die tegelijkertijd hedendaagse allure uitstraalt. In een villawijk in Oud-Turnhout heroriënteerde ze het gelijkvloers van een bestaande woning. In plaats van met een blank

Lees meer…
Huiselijkheid en subtiele luxe

In het weefsel van Ville Design, waar eenvoud wordt gevierd en luxe toegankelijk wordt, vindt interieurarchitecte Thaïs haar artistieke roeping. Ze koestert de waardigheid van eenvoud en streeft ernaar om binnen elk budget de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek

Lees meer…