fbpx
Search
Close this search box.

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding van chef Christophe De Koninckx. Wat volgt, is een unieke ervaring, gehuisvest in een met zorg getransformeerde oude loods door de bekwame handen van de Belgische interieurarchitecten van Grain Designoffice.

Het verhaal begon met een artistieke ontmoeting tussen chef Christophe De Koninckx en de visionaire interieurarchitecten van Grain Designoffice, Sander Bullynck en Nick De Moor, die in 2016 hun creatieve studio hebben opgericht. Marketingmanager Thibaut Dieltjens deelt vol enthousiasme: “Het Pomphuis stond bekend om zijn terras, en met Cella doen we het nóg beter. Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad. Onze private dining ruimte grenst bovendien aan een eigen privéterras.” Wat deze culinaire bestemming extra bijzonder maakt, is niet alleen het uitzicht maar ook het feit dat het volledige team van Het Pomphuis mee verhuisde. Chef Christophe De Koninckx staat aan het roer, vol beloftes om een verfijnde internationale keuken te serveren. De link met de stad en het water blijft intact, want naast het Kattendijkdok op het Eilandje vonden ze de ideale locatie voor het restaurant en de bar. Van maandag tot en met zaterdag kunnen gasten à la carte dineren, terwijl op weekdagen ook à la carte lunchen mogelijk is. Cella verwent daarnaast met een tweewekelijks business lunchmenu, samengesteld in twee of drie gangen. Het restaurant biedt plaats aan 134 couverts. De bar, naast het serveren van unieke cocktails en wijnen, biedt heerlijke barfood en een onbelemmerd uitzicht op de open keuken met als pièce de résistance de op maat gemaakte houtskoolgrill, die gerechten vaak een subtiele, rokerige toets geeft. Kortom, het is een plek waar gastronomie, design en emotie samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden.
Cella Restaurant & Bar is niet alleen een plek waar heerlijke gerechten worden geserveerd; het is een ode aan de samensmelting van culinair genot, doordacht design en emotionele connectie. Ze verwelkomen hun gasten in een gerenoveerde loods die werd getransformeerd door architect Raf De Backer en de bekwame interieurarchitecten van Grain Designoffice. Samen met de familie Dieltjens, die een passie voor gastvrijheid draagt, sloegen ze de handen in elkaar. De loods, ontdaan tot zijn karkas, werd vervolgens als een box-in-box ingevoegd, waarbij de draagbalken visueel werden voortgezet in betonnen bogen, die op hun beurt de nodige intimiteit in de ruimte brengen. Het straalt een gestileerd, industrieel karakter uit, doordrenkt met een warm en gezellig stadsgevoel. Muziek is ook een integraal onderdeel van de totale culinaire ervaring bij het restaurant. Thibaut Dieltjens vertelt enthousiast: “Stefan Vranckx is vier dagen per week onze ‘MoodJay’. Hij brengt muzikale stemmingen die volledig en alleen voor ons zijn uitgewerkt.” De sculpturale dj-booth in de bar voegt nog een laag van originaliteit toe aan de algehele sfeer.
Elke tafelgast heeft zicht op het water en alle highlights van de stad
Het vergde ervaring en expertise om dit soort totaalbelevenis van een dergelijk formaat waar te maken. Dit samenspel van gerechten, bediening, sfeer en setting culmineert op het einde van de avond in een gevoel dat er iets speciaals opgeroepen werd, en het is exact die emotie die het team de meeste voldoening bezorgt. Wie wil proeven van de fijnste gerechten van vandaag te bieden, kan zich rond de gegeerde tafels van Cella verenigen. Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het in Real Living winter 2023!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Lieven Dirckx

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…