Modulair keukensysteem belooft balans

Modulair keukensysteem belooft balans

Modulair keukensysteem belooft balans

Sinds 1974 is EuroCucina in Milaan uitgegroeid tot een internationaal evenement dat de nieuwste bewegingen binnen de keukensector bijeenbrengt. Op de voorbije editie mocht bulthaup niet ontbreken. Hun deelname ging niet onopgemerkt dankzij het paviljoen dat ze oprichtten op de binnenplaats van de Pinacoteca di Brera. Dit jaar lag hun focus op ingebouwde en modulaire keukeninstallaties.

“Er is geen keuken.” Dat is het thema waaruit bulthaup te werk ging om hun visie om te zetten in installaties die resoneren met mensen. In een tijd waarin hectiek en vermoeidheid voor velen de dagelijkse realiteit domineren, hebben zij als doel om keukens te realiseren die iets vertrouwds uitstralen en makkelijk inspelen op veranderende behoeftes. “We willen mensen een plek bieden waar ze zich thuis voelen,” vult directeur Marc Eckert aan. Je kijkt er niet zomaar naar een reeks afzonderlijke producten, maar wel naar coherente systemen die de gebruiker centraal plaatsen. Alles komt voort uit een zeker idee en wordt continu geoptimaliseerd. Hun aanwezigheid op de beurs van dit jaar stond vooral in het teken van hun nieuwste systeem dat gebaseerd is op de 94-lijn. Dit verwijst naar een constructie waar een horizontaal vlak aan de voornaamste keukenfuncties beantwoordt. Er is plek voorzien voor borden, potten, pannen, messen en ander keukengereedschap. Daarnaast is er de mogelijkheid om bepaalde elementen toe te voegen, een vaatwasser bijvoorbeeld, en is er nog vrije ruimte voor individuele accessoires afhankelijk van je eigen behoeftes. Aangezien er een grote mate van personalisatie mogelijk is, kenmerkt het systeem zich door de vrijheid in gebruik die het biedt. Om het volledige plaatje de juiste uitstraling te geven, baadde de installatie in oranje licht dat het zonlicht imiteert en zo een positief gevoel genereert.
“We willen mensen een plek bieden waar ze zich thuis voelen”
Het systeem van bulthaup telt verschillende componenten. De functiewand vergelijken ze zelf met een soort notenbalk die de harmonie van de ruimte dicteert. Hiervoor staat een keukenwerkbank met een geïntegreerde kookplaat en een onderstel dat je kan aanpassen in hoogte. Verder ontwikkelde het merk een dynamisch wandsysteem in notenhout. De bedoeling hiervan is om vormen te kunnen aanpassen en zo een ruimte te doen ontstaan. Interactie en functie worden zo bevorderd, alsook het gebruiksgemak. Voor het modulaire keukeneiland is er de keuze uit meerdere varianten. Aan de details werd eveneens gedacht, want uiteenlopende inkepingen in de wand bieden plaats om keukengerei, pannen en kruidenpotjes en -molens op te bergen en op te hangen. Zulke kleinere elementen maken het concept wat speelser en dynamischer. Niet alleen moet het systeem qua esthetiek samenhangend zijn, maar ook moeten de gebruikers ervan er iedere dag makkelijk naar kunnen teruggrijpen.
Binnen de keukenindustrie heeft bulthaup al jarenlang hun plek veroverd. Hun aanbod speelt zowel in op een zoektocht naar hoogstaande concepten als op de vraag naar gebruiksvriendelijke keukens. Hun positie op EuroCucina 2024 was dan ook meer dan verdiend en de ideale gelegenheid om te bewijzen waar ze vandaag naar streven. Wanneer de wereld rondom wispelturig is of te hard roept, kom je bij hen thuis in modulair comfort.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Beelden eigendom van bulthaup

Meer stories…

De creatie van een tijdloos penthouse

Stéphanie Mathias is een fotograaf met een voorliefde voor tijdloze interieurs en het vastleggen van de warmte van een ruimte. Het vangen van de sfeer is wat haar drijft. Het is niet zomaar een plaatje, maar een moment dat vertelt

Lees meer…
Een harmonie van kleur en architectuur

In het bruisende hart van Brussel bevindt zich Equuss, een jong en innovatief architectenbureau gespecialiseerd in hoogkwalitatieve renovaties. Het team, bestaande uit gepassioneerde architecten, heeft een unieke aanpak die contextuele analyse, expressieve verlichting en een verfijnde omgang met kleur combineert.

Lees meer…
Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…