No-nonsense architectonisch realisme

No-nonsense architectonisch realisme

No-nonsense architectonisch realisme

Dé studio voor architectuur en interieurontwerp op het betoverende eiland Ibiza draagt de naam Studio Go. Hier wordt ingetogen elegantie gecreëerd voor ieders mediterrane projecten. Bij het team draait alles om de kleine details die een groot verschil maken. Ieder project, ongeacht de schaal, wordt met zorg en toewijding ontworpen, want zij geloven in de kracht van persoonlijke aandacht.

Het ontwerpbureau is gespecialiseerd in residenties en het bedienen van een divers cliënteel, variërend van particuliere eigenaren tot projectontwikkelaars, horecaondernemers en professionals. Hun benadering is groots in professionaliteit, maar behoudt de intieme sfeer van een boetiekstudio. Sam De Ridder, de visionaire oprichter van Studio Go, is een Belgische architect met een passie voor Ibiza en een rijke professionele achtergrond. Met een masterdiploma in architectuur en burgerlijk ingenieur van de Universiteit Gent en meer dan twintig jaar ervaring, leidt hij het creatieve ontwerpproces van concept tot voltooiing. Voorheen werkzaam als technisch directeur bij een gerenommeerd architectenbureau in Antwerpen, koos Sam ervoor zijn eigen ontwerpstudio op te richten om zijn ware passie te volgen: witgekalkte villa’s ontwerpen en de mediterrane levensstijl omarmen. Zijn stijl combineert meer dan alleen esthetiek; het omvat ook een no-nonsense architectonisch realisme dat gebaseerd is op technische expertise en klanttevredenheid.
We nemen jullie graag mee naar een recent, bescheiden juweel; qua omvang het kleinste wat hun creatieve handen ooit hebben aangeraakt. Maar vergis je niet: de magie ervan is enorm. Het was als liefde op het eerste gezicht toen het team de handen ineen sloeg met Jef Muylaert, een Belgische ontwikkelaar op Ibiza. De kern van hun missie? Het veranderen van een verouderd, slecht ingedeeld jaren ’70 interieur in een miniatuurloft, badend in het zachte licht van Santa Eularia en met de oceaan als achtergrond. Dit project draagt het DNA van de ontwerpstijl van Studio Go. Het is een harmonieuze balans tussen tijdloos en eigentijds, tussen bohemien charme en verfijnde eenvoud, en tussen de mediterrane zon en Scandinavische elegantie. Wat dit project onderscheidt van zijn voorgangers? De afwezigheid van afgesloten ruimtes en elke vierkante meter die dubbel of driedubbel is benut. Het uitzicht op zee fungeerde als een zachtheid voor de intensiteit van het proces. Het project genaamd Mare N wordt het best beschreven als een pied-à-terre aan zee met subtiele loftambities. Door het gebruik van een open plattegrond hebben ze een naadloze, vloeiende ruimte gecreëerd waarin alles met elkaar verweven is en doorkijkjes op elke hoek uitnodigen tot ontdekking. Het resultaat is een ode aan het maximaliseren van beperkte ruimtes. Studio Go Ibiza is trots op het bereikte resultaat, waarbij diverse materialen werden samengebracht. Ruwe travertijn siert de vloeren, terwijl walnoot en donker geolied eiken de kasten vormgeven. Gebroken witte eco-lime verf op de muren laat het geheel stralen. De badkamer is een minimalistische ‘natte ruimte’ ingericht met Mortex. Een gelooide leren bank en schapenvachttapijt voegen een vleugje zachtheid toe aan het geheel.
Een verouderd, slecht ingedeeld jaren ’70 interieur veranderen in een miniatuurloft
Wij zijn alvast erg onder de indruk van het vakmanschap en de capaciteiten van dit hoogwaardige bureau Studio Go Ibiza. Wij zullen hen dan ook nauwlettend in de gaten houden voor nog meer inspirerende projecten in de toekomst!

 Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het in Real Living Lente 2024!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Ariadna Puigdomenech

Meer stories…

Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…
Een verfijnde inrichting met maximaal ruimtegevoel

Bij de inrichting van dit kapsalon is gekozen voor een compact maar doordacht interieurdesign. De ruimte is optimaal benut, waardoor een uitnodigende en stijlvolle sfeer ontstaat zonder in te boeten op comfort en gebruiksgemak. Dit project, ontworpen door interieurarchitect Kevin

Lees meer…
Een nieuwe kijk op een oude boerderij

Ontwerp DO betreft de volledige renovatie van een historische boerderij met een bijbehorend poolhouse. Het project richtte zich voornamelijk op de binnenzijde, waarbij de monumentale waarde van de boerderij bewaard bleef. Van buiten is er dan ook weinig veranderd en

Lees meer…