fbpx
Search
Close this search box.
Annick Vernimmen
Elegant, fris, met oog voor detail en evenwichtig. Zo kan je de fotografiestijl van onze nieuwe partner Annick Vernimmen omschrijven. Voor de fotografe is een beeld geslaagd wanneer het een emotie teweegbrengt bij de kijker.
 

De passie voor fotografie ontstond bij Annick al tijdens haar tienerjaren. “Als kind vond ik het al zeer leuk om foto’s te nemen, met mijn vrienden en op scoutskamp was ik steevast de fotograaf van dienst.” Dit was echter steeds enkel als passie. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen en haar Master in Marketing Management, ging Annick aan de slag in de bedrijfswereld. Toch miste ze steeds wat uitdaging, creativiteit en vrijheid. “Voor mijn verjaardag gaf mijn fantastische man mij een cursus fotografie aan Sint-Lucas in Gent. Deze drie avonden per week, gedurende vier jaar boeiden me uitermate! Mijn docent van het tweede jaar, Karel Moortgat, inspireerde me om me te oriënteren naar de architectuurfotografie. Uiteraard was dit nog steeds in bijberoep.”

Na haar tweede jaar fotografie begon bij Annick het idee te groeien om een eigen studio op te richten. “Het zou een droom zijn moest ik mijn passie als job kunnen uitoefenen, tegelijkertijd mijn agenda kunnen kiezen en zo beschikbaar kunnen zijn voor mijn gezin als ze het nodig hebben. Dus begon mijn tocht naar dit objectief, eerst in bijberoep en een paar jaar later waagde ik de sprong. Ik heb nog geen moment spijt gehad!” In haar foto’s vindt Annick de synergie tussen de architect of ontwerper en de fotograaf het belangrijkst. Ze ziet het als haar taak om de visie van de ontwerper te begrijpen en om die zo goed mogelijk weer te geven op haar eigen manier. Sfeer vindt ze daarbij heel belangrijk.

De nieuwsgierigheid, verwondering en uitdaging die Annick telkens krijgt als ze een nieuw project ontdekt, motiveren haar het meest. Ze vindt het fantastisch om zich onder te dompelen in de ruimte waarin ze zich begeeft en de sfeer die deze ruimte heeft zo goed mogelijk te vertalen van 3D naar 2D. Fotografie is voor haar een heel compleet vak. “Ik ben graag creatief bezig en vind de afwisseling leuk. Ik apprecieer zowel de opwinding om op pad te gaan en weer iets nieuws te ontdekken, alsook de rust die de productie nadien me bezorgt. Verder biedt het me veel flexibiliteit om de perfect work-life balance te vinden.”

Tot slot vertelt Annick ons dat ze het meest geniet van de focus en verwondering wanneer ze creëert. Volledig weggezogen te worden in het project zodat ze aan niets anders meer denkt. Ze ontwikkelt zich nog steeds door uitdagingen aan te nemen waar ze nog niet zo vertrouwd mee is. Wij geloven dan ook dat Annick nog lang zal verder evolueren als fotografe en zijn dus trots haar te kunnen voorstellen als partner van Real Living!

Header image: Banda Property / Obumex, London © Annick Vernimmen (Sabato)
Images 2-3: Obumex, Oostende © Annick Vernimmen
Images 4-6: Tjip, Knokke © Annick Vernimmen
Images 7-8: Obumex, Paris © Annick Vernimmen
Image 9: Tjip, Duinbergen © Annick Vernimmen
Images 10-12: ABS / Kris Van den Broeck, Zwijnaarde © Annick Vernimmen