fbpx
Search
Close this search box.
B BRAND

Naar onconventionele ontwerpen kijken we altijd met veel interesse en bewondering, en zeker als het om die van het Antwerpse B BRAND gaat. Deze designstudio focust zich op ruimtes en objecten die grenzen verleggen en een origineel perspectief vertegenwoordigen.

 

Zoeken naar blijvende schoonheid in plaats van vluchtige trends te volgen: het is een motto dat des te meer geldt voor je interieur. Dat idee hebben ze bij B BRAND goed begrepen, want ze volgen die visie in al hun ruimtes en objecten door er telkens een bijzondere twist aan te geven. De creatieve designstudio uit Antwerpen ontwikkelt exclusief design dat velen zullen weten te appreciëren en dat we hier graag toelichten.

The Pentagon / Beelden: Luc Roymans

De studio ontstond in 2019, toen interieurontwerper Ben Depuydt en architect Luc Binst besloten om hun complementaire visies te verenigen in een creatieve samenwerking. Door uit hun eigen ervaringen te putten en intensief samen te werken, kon het duo deze samenwerking de afgelopen jaren steeds verder verfijnen en onderbouwen. Hun beide ambities komen samen in een designtaal die wordt gekarakteriseerd door unieke materialen, abstracte lijnen en rebelse accenten. Het resultaat van die drie pijlers zijn ruimtes en objecten met een herkenbare stijl. Met een consequent materiaal- en kleurgebruik creëren ze telkens weer ontwerpen met een sterk gevoel voor eenheid.

Hotel Noah / Beelden: Luc Roymans

Het team deinst er niet voor terug om hun visie en stijl nu en dan te laten samenkomen met dat van andere partners. Hun succesvolle aanpak leverde de studio de afgelopen jaren al heel wat overtuigende samenwerkingen op. Zo werkten ze al samen met onder andere internationale partners als Lensvelt, Bulo en Modular. In de toekomst willen ze dat lijstje met samenwerkingen graag aanvullen met nieuwe partners met wie ze hun kennis en expertise kunnen delen, of het nu gaat om het ontwerpen van indrukwekkende projecten of om krachtige meubels en objecten.

Trends komen en gaan, maar gedurfde ontwerpen behouden altijd hun troeven. Het sterke portfolio van B BRAND leest als een kruispunt waar de expertises van beide oprichters samenvloeien in een kenmerkende ontwerptaal. In alle ruimtes en objecten die ze realiseren demonstreren ze hun oog voor detail en hun liefde voor krachtige ontwerpen. Dankzij hun opvallende keuzes gaat hun werk nooit vervelen.

Header image courtesy of B BRAND © Luc Roymans