fbpx
Search
Close this search box.
Bieke Casteleyn

Bieke Casteleyn is een interieurontwerpster die gedreven en passioneel te werk gaat. Haar persoonlijke filosofie wist reeds een groot publiek aan te spreken en ook Imagicasa is onder de indruk van haar kunnen. We zijn dan ook trots om Bieke als recentste partner te kunnen voorstellen en zijn benieuwd om samen met haar deze nieuwe weg in te slaan.

 

Het was aan Sint Lucas School of Arts in Gent dat Bieke Casteleyn haar master in Interieurontwerp behaalde. Vlak daarna reisde ze naar Milaan om een opleiding in productontwikkeling te volgen. Sindsdien is ze haar gesofisticeerde en innovatieve stijl verder blijven ontwikkelen. In het voorjaar van 2012 richtte ze haar eigen ontwerpstudio op in Knokke: BCINT.

Met projecten verspreid over heel Vlaanderen en een nadruk op zowel creatieve high-end resientiële renovaties als nieuwbouwprojecten vertaalt Bieke haar ideeën naar doordachte en frisse concepten. Sinds de opstart, intussen tien jaar geleden, ging de studio al door een indrukwekkend groeiproces en kreeg de huisstijl van de ontwerpster een duidelijk gedefiniëerde vorm. Bieke’s werk overstijgt moeiteloos het functionele aspect en kan terecht als kunst beschouwd worden.

BCINT staat garant voor het zorgvuldig vertalen van een persoonlijk verhaal naar een interieur dat afgestemd is op de levensstijl van de klant. Desalniettemin bezit elk project van Bieke een onontkenbare kracht en zuiverheid die ze als een rode draad doorheen haar carrière afspint. Haar scherp oog voor detail en zorgvuldige materiaalselectie zorgen ervoor dat er altijd een evenwicht bestaat tussen de verschillende aspecten van een ruimte. Vorm, kleur en lichtinval komen dan ook steevast samen in een allesomvattende harmonie. Ook bracht ze de ondertussen gekende collectie Out of Line uit waarin ze haar expertise als productontwikkelaar en interieurontwerpster samenbracht en verscheidene soorten tafels ontwikkelde. Het sculpturele karakter van de collectie is een ideaal voorbeeld van haar vernieuwend oog en een speelse toevoeging aan het dagelijks leven.

Ons partnerschap met gevestigde waarde Bieke Casteleyn zal in de toekomst ongetwijfeld uitmonden in een inspirerende en vruchtbare samenwerking. We hopen haar volgende projecten en bezigheden in al hun glorie aan onze lezers te kunnen voorstellen. Het indrukwekkende vakmanschap en unieke visie verzekeren alvast dat ze moeilijk van de voorgrond weg te denken is.

Photography by Cafeine