fbpx
Search
Close this search box.
Meubart-L
Meubart-L is een familiezaak gespecialiseerd in designmeubelen en eigentijdse klassiekers. Ze bieden een volledig interieurconcept op maat en creëren met een hedendaagse stijl de mooiste en meest exclusieve interieurs.
 
Interieurarchitecte Elke Patteet is zaakvoerster van de interieurzaak met een lange traditie. Haar grootouders die allebei uit een meubelmakersgeslacht stamden, startten hun eigen zaak in Diest. Elke had aanvankelijk na haar studie als binnenhuisarchitecte andere plannen met haar toekomst, maar door omstandigheden kwam zij toch in de zaak terecht. “Elke generatie legt andere accenten en zo evolueerde dit meer en meer naar iets wat ik nu met passie en plezier doe,” vertelt ze.

De naam Meubart werd door haar grootvader gekozen en was een afkorting van meubelartikelen, maar voor wie nu de winkel binnenkomt valt het snel op dat de naam nu een verwijzing is naar meubelen en kunst. Men voelt dadelijk: hier gebeurt iets anders…

“Bij Meubart-L worden geen trends, modes of seizoenen gevolgd,” vertelt Elke. “Het gaat meer om tijdloze stukken. En dat zijn niet alleen bepaalde klassiekers, maar zeker en vast ook werk van jonge of dikwijls nog onbekende ontwerpers en kunstenaars,” vertelt de ontwerpster. “Met die filosofie pak ik ook de interieuropdrachten aan. Een interieur is volgens mijn visie geen uniforme ruimte die volgens een vast concept en in een bepaalde stijl kan worden aangepakt. Elke architecturale ruimte heeft haar specifieke en wezenlijke eigenschappen die haar karakter, uitstraling en inhoudelijke waarde bepalen. Dit geldt ook voor elk meubel, interieurstuk, accessoire of kunstwerk. In het spanningsveld van de intrinsieke waarde van de architecturale omgeving en de intrinsieke kwaliteiten van interieurstukken ontstaat de creatieve dynamiek die bepalend is voor de zoektocht naar een interieurinvulling.” Zo wordt een interieur creëren een poëtisch of gevoelsmatig proces van aanvoelen, beleven en ervaren. En op die manier creëert Meubart-L telkens een boeiende dialoog tussen de individuele verhalen van de omgevingsruimte, de objecten en de bewoners. “Die harmonie is het thuisgevoel waar we uiteindelijk naar streven. Een interieur is voor mij geslaagd als de klant dit ervaart als een verrijking voor zijn persoonlijkheid en dat dit hem uitnodigt om te leven, te ontdekken en te groeien.”

Ook in de keuze van haar collectie vind je deze persoonlijke visie en aanpak terug. Voor haar assortiment gordijnstoffen, verlichting, tapijten en accessoires werkt Elke met onder andere Alias, Bocci, Cassina, Davide Groppi, Edra, Emmemobili, Ligne Roset, Valerie Objects en nog veel meer. Ze werkt ook geregeld samen met kunstenaars. “Kunst is voeding voor de ziel,” vertelt ze, “daarom organiseer ik jaarlijks ook minstens één tentoonstelling in de zaak. Zo toonde ik onder andere al werken van Albert Pepermans, Jacques Bosser, Henk Delabie, Caroline Coolen, Philippe Weisbecker, Annelies Wouters,Warner Berckmans, enzovoort.”

Dankzij het totaalconcept, de persoonlijke manier van werken en de combinatie met kunst weet Meubart-L zich te onderscheiden en werkt Elke voor elke klant fantastische creatieve ideeën uit. Zoals de zaakvoerster zegt: “Overtuig jezelf, kom vrijblijvend langs en je zal ontdekken dat werken met Meubart-L een geschenk aan jezelf is! Welkom!”

Images courtesy of Meubart-L
Cover Image: Tim Van de Velde