Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Saint-Tropez is niet overal glitter and glamour; breng er maar eens een bezoekje aan Les Moulins de Ramatuelle. In dit familierestaurant arriveer je op een van de meest onberoerde plekjes van de regio, waar de tijd vertraagt en mensen samenkomen voor een mediterraan keuken- en bargebeuren. Hier is de weelde niet opvallend of schreeuwerig, maar kom je in aanraking met een zeldzame, stille soort luxe.

Oorspronkelijk werd het pand in de achttiende eeuw gebouwd als een boerderij. Ooit kon je dan ook meerdere windmolens in het landschap bespeuren; een reliek uit het verleden die de naam van restaurant Les Moulins de Ramatuelle inspireerde. Al meerdere generaties lang is het bouwsel in de handen van de familie Bellaveglia. Broers Romain en Simon runnen het vandaag met veel liefde, bijgestaan door hun levensvriend Mathieu. Ze ontvangen er gasten die op zoek zijn naar een ontspannen maaltijd in een omgeving waar invloeden van buitenaf niet tot lijken door te dringen. Het trio streeft er iedere dag naar om mensen te ontvangen in een verwelkomende en ongedwongen sfeer. Met de vele bomen nabij en het warme klimaat, geniet je van elke minuut gespendeerd in openlucht. Hun publiek is een gevarieerde samenstelling van lokale families, zakenmensen op zoek naar discretie, vriendengroepen die samen de dag plukken en strandgangers die hun uren in de zon hier verderzetten. Tijdens het aperitief hoor je het kabbelen van een fontein op de achtergrond en vragen de petanquebanen om een balletje te gooien. Terwijl de zoete geur van vakantie en de omringende natuur tot je doordringen, worden de glazen geheven op alweer een dag om te plukken. Afhankelijk van de gelegenheid kan je kiezen voor een plaats aan de grote, ronde tafels die gericht zijn naar de stenen bastide, of de meer intieme lounges die aanvoelen als nissen in de buitenlucht.
Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn
Ad Usque Fidelis, oftewel “loyaal tot aan het einde”, is een van de lokale gezegdes en ligt mee aan de basis van het menu. De drie mannen brengen namelijk recepten die hun nauw aan het hart liggen en al jaren een gedeelde deugd zijn in hun familie. Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn, in hun meest elegante vorm en met al het smaakpotentieel benut. Gefrituurde artisjokharten lijken wel bloemblaadjes, terwijl versgebakken focaccia je richting uitkomt. Gegrilde groenten, carpaccio van octopus, heerlijke tonijn, een verfrissende combinatie van feta, komkommer en muntpesto: er staat geen rem op de eenvoudige maar rakende bereidingen die je hier voorgeschoteld krijgt. Voor de hoofdgerechten imponeert het team bijvoorbeeld met ravioli van schorpioenvis in een royale vissoep en kalfsfilet mignon die smelt in salie uit eigen tuin. De ongekunsteldheid van de mediterrane gastronomie vertaalt zich in de precisie en de toewijding waarmee elk bord wordt gepresenteerd. Op zondagen kan je er terecht voor een brunchbuffet zoals je dat op weinig plaatsen vindt. Zoetgeurende wafels, botercrème, een lokale kazenselectie, verzorgde taarten en meer houden je tot in de warme uren van de namiddag aan tafel gekluisterd. Om het concept te vervolledigen, beschikt het restaurant over een buitenbar waar een verfijnde kaart van mocktails, cocktails en sharing dishes je op het ritme van meeslepende DJ de nacht in trekt.
Les Moulins de Ramatuelle laat je een nieuwe kant van Saint-Tropez zien. In een memorabele omkadering delen gasten hun geluk en doen ze zich tegoed aan de essentie van de plaatselijke keuken. Deugddoende ontspanning en gekoesterde herinneringen vergezellen je op je weg huiswaarts.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Justine Hern

Meer stories…

Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…
Een verfijnde inrichting met maximaal ruimtegevoel

Bij de inrichting van dit kapsalon is gekozen voor een compact maar doordacht interieurdesign. De ruimte is optimaal benut, waardoor een uitnodigende en stijlvolle sfeer ontstaat zonder in te boeten op comfort en gebruiksgemak. Dit project, ontworpen door interieurarchitect Kevin

Lees meer…
Een nieuwe kijk op een oude boerderij

Ontwerp DO betreft de volledige renovatie van een historische boerderij met een bijbehorend poolhouse. Het project richtte zich voornamelijk op de binnenzijde, waarbij de monumentale waarde van de boerderij bewaard bleef. Van buiten is er dan ook weinig veranderd en

Lees meer…