fbpx
Search
Close this search box.

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Verborgen hotspot in Saint-Tropez

Saint-Tropez is niet overal glitter and glamour; breng er maar eens een bezoekje aan Les Moulins de Ramatuelle. In dit familierestaurant arriveer je op een van de meest onberoerde plekjes van de regio, waar de tijd vertraagt en mensen samenkomen voor een mediterraan keuken- en bargebeuren. Hier is de weelde niet opvallend of schreeuwerig, maar kom je in aanraking met een zeldzame, stille soort luxe.

Oorspronkelijk werd het pand in de achttiende eeuw gebouwd als een boerderij. Ooit kon je dan ook meerdere windmolens in het landschap bespeuren; een reliek uit het verleden die de naam van restaurant Les Moulins de Ramatuelle inspireerde. Al meerdere generaties lang is het bouwsel in de handen van de familie Bellaveglia. Broers Romain en Simon runnen het vandaag met veel liefde, bijgestaan door hun levensvriend Mathieu. Ze ontvangen er gasten die op zoek zijn naar een ontspannen maaltijd in een omgeving waar invloeden van buitenaf niet tot lijken door te dringen. Het trio streeft er iedere dag naar om mensen te ontvangen in een verwelkomende en ongedwongen sfeer. Met de vele bomen nabij en het warme klimaat, geniet je van elke minuut gespendeerd in openlucht. Hun publiek is een gevarieerde samenstelling van lokale families, zakenmensen op zoek naar discretie, vriendengroepen die samen de dag plukken en strandgangers die hun uren in de zon hier verderzetten. Tijdens het aperitief hoor je het kabbelen van een fontein op de achtergrond en vragen de petanquebanen om een balletje te gooien. Terwijl de zoete geur van vakantie en de omringende natuur tot je doordringen, worden de glazen geheven op alweer een dag om te plukken. Afhankelijk van de gelegenheid kan je kiezen voor een plaats aan de grote, ronde tafels die gericht zijn naar de stenen bastide, of de meer intieme lounges die aanvoelen als nissen in de buitenlucht.
Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn
Ad Usque Fidelis, oftewel “loyaal tot aan het einde”, is een van de lokale gezegdes en ligt mee aan de basis van het menu. De drie mannen brengen namelijk recepten die hun nauw aan het hart liggen en al jaren een gedeelde deugd zijn in hun familie. Op de borden verenigen ze de beste ingrediënten die in de regio te vinden zijn, in hun meest elegante vorm en met al het smaakpotentieel benut. Gefrituurde artisjokharten lijken wel bloemblaadjes, terwijl versgebakken focaccia je richting uitkomt. Gegrilde groenten, carpaccio van octopus, heerlijke tonijn, een verfrissende combinatie van feta, komkommer en muntpesto: er staat geen rem op de eenvoudige maar rakende bereidingen die je hier voorgeschoteld krijgt. Voor de hoofdgerechten imponeert het team bijvoorbeeld met ravioli van schorpioenvis in een royale vissoep en kalfsfilet mignon die smelt in salie uit eigen tuin. De ongekunsteldheid van de mediterrane gastronomie vertaalt zich in de precisie en de toewijding waarmee elk bord wordt gepresenteerd. Op zondagen kan je er terecht voor een brunchbuffet zoals je dat op weinig plaatsen vindt. Zoetgeurende wafels, botercrème, een lokale kazenselectie, verzorgde taarten en meer houden je tot in de warme uren van de namiddag aan tafel gekluisterd. Om het concept te vervolledigen, beschikt het restaurant over een buitenbar waar een verfijnde kaart van mocktails, cocktails en sharing dishes je op het ritme van meeslepende DJ de nacht in trekt.
Les Moulins de Ramatuelle laat je een nieuwe kant van Saint-Tropez zien. In een memorabele omkadering delen gasten hun geluk en doen ze zich tegoed aan de essentie van de plaatselijke keuken. Deugddoende ontspanning en gekoesterde herinneringen vergezellen je op je weg huiswaarts.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Justine Hern

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…