Een oude boerderij voorzien van een bijkomende leefruimte is een opdracht die zonder problemen volbracht werd door interieurarchitecte Britt Van Namen. Zoals steeds streefde ze met haar team een tijdloos ontwerp na, gecombineerd met functionaliteit die op alles is afgestemd. Lichtinval primeerde als een van de belangrijkste wensen van de opdrachtgevers, net als de maximale verbinding met de bijhorende tuin.
Voor Britt Van Namen moet een woning een eenheid bevatten. Vorm, ruimte en licht die in balans zijn, monden in haar portfolio uit tot gebalanceerde ontwerpen. De opdrachtgevers kwamen bij haar terecht naar aanleiding van hun boerderij die nood had aan aanvullende leefruimtes. Het pand, dat meer dan honderd jaar oud is, bezat reeds een gezellige woonkamer met een authentieke haard, maar die deed vooral dienst in de wintermaanden. Daarom was het met deze samenwerking de bedoeling dat er bijkomende leefzones kwamen die vooral tijdens het zomerseizoen worden gebruikt. Essentieel daarvoor was het oproepen van hoogstaand comfort en een tijdloosheid die een goede match vormt met het bestaande volume. Als een van de voornaamste uitdagingen kregen ze te maken met een stalen kolom. Om die aan het zicht te onttrekken, werd het element verwerkt in een maatwerkkast die de ruimte in twee zones verdeelt. Als resultaat ontstond er enerzijds een zithoek en anderzijds een eetkamer. Een tweede vraagstuk had te maken met de smeedijzeren deuren die eerder de leefruimte van het thuiskantoor scheidden. Nu werden ze echter verplaatst, zodat ze voortaan de grens met de keuken vormen. In elke stap van het proces bewaarde de interieurarchitecte haar typerende focus op minimalistische eenvoud en stille details.
De input was niet beperkt tot de leefzones. Zo maakte het team bijvoorbeeld ook van het tussensas tussen de inkomhal en leefruimte een opvallend plaatje. Groene kalktechniek en natuursteen bepalen een eigenzinnig palet. Praktisch gezien is er hier plek om een wijncollectie prachtig uit te stallen aan de hand van stalen tubes. Over de hele lijn werd er naar een consistente stijl toegewerkt. Stoffen en materialen komen samen in een verzorgde selectie waarin ieder detail klopt. De keuze van het losse meubilair droeg hier uiteraard ook aan bij. Het resultaat stelde de opdrachtgevers op alle vlakken gelukkig: een herbevestiging van wat we reeds wisten over het werk van Britt Van Namen. Alle elementen onderling verkeren in een gecomponeerde harmonie die ongetwijfeld nog voor vele jaren het ritme van de bewoners hun dagelijkse leven zal bepalen.
Interieurarchitecte Britt Van Namen gaf deze oude boerderij de nodige aanvullingen om het hele jaar door te bieden waar de opdrachtgevers naar op zoek waren. Warme tijdloosheid doet alle volumes succesvol bijeenkomen, net als de verzorgde details die de overkoepelende kwaliteit van het project duidelijk maken.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Verkoop: Immo Christophe Colpaert
Uitvoering: De Coene
Los meubilair: RR interieur
Schilderwerk: Maison Peinture