fbpx
Search
Close this search box.

Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Zowel inwoners als liefhebbers van Antwerpen hebben er een reden bij om een bezoek te brengen aan het gerenommeerde Botanic Sanctuary. Het voormalige Restaurant 1238 kreeg een nieuwe invulling en is voortaan bekend als Henry’s Bistro. Easy fine dining is waar chef Johan Aarts op mikt, een term die doelt op het samenbrengen van verfijning en toegankelijkheid. We vertellen je graag wat je mag verwachten.

Chef Johan Aarts is al vanaf dag één een vaste schakel binnen de culinaire werking van Botanic Sanctuary. In dit nieuwste hoofdstuk gaat hij aan de slag met klassieke gerechten en internationale invloeden. Een kosmopolitische aanpak dus, en daar zijn velen alvast fan van. Elk gerecht is bedoeld om een verhaal te vertellen en met meesterlijke details je palet te beroeren. Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken. Opvallend is dat de hoogstaande keuken hier gepaard gaat met een meer gemoedelijke benadering. Hier ervaar je dus het beste van twee werelden: een gezellige gastvrijheid en een culinaire finesse die de hoogste toppen scheert. De kosmopolitische elegantie van het menu loopt bovendien verder door. Zo zijn de openingsuren afgestemd op een moderne levensstijl, met de lunch geserveerd van 12u tot 15u en het diner van 18u tot 22u. Daarnaast is er een ruim terras met zicht op de kloostertuin dat doorlopend geopend is van 10u tot 22u. Ten slotte is er de bijhorende Henry’s Bar, waar je van 10u ’s morgens tot 1u ’s nachts welkom bent voor uitmuntende drankjes. Om te vermijden dat je doorheen de dag nog honger zou hebben, is er zelfs een all-day dining selection waar je van 12u ’s middags tot 22u heerlijke gerechten uit kan kiezen.
Waar Henry’s Bar zich vooral kenmerkt door de levendige energie die er hangt, daar is Henry’s Bistro speciaal vanwege de geraffineerde gerechten. Met de rijke geschiedenis van de Antwerpse Botanische tuin voelde het niet meer dan juist om voor het horecaconcept inspiratie te putten uit de figuur van Henri-Ferdinand van Heurck, die er directeur was in de negentiende eeuw. Binnen en buiten werden daarom niet strikt gescheiden, maar behoren tot eenzelfde concept. Samengevoegd met de moderne luxe die je er nu opwacht, wordt elk bezoek een gekoesterde herinnering. Dat is uiteraard tevens de verdienste van het verrukkelijke eten, de exclusieve cocktails en de rijke selectie wijnen die je culinaire ervaring orkestreren.
Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken
Hoewel de waaier van smaken en nuances erg uitgebreid is, verliest de keuken nooit zijn cohesie. Traditionele delicatessen worden verrijkt met soms onverwachte maar geslaagde smaken van over de hele wereld, verenigd door een uitmuntende bereiding. Elk zintuig wordt er beroerd, terwijl je je midden in de stad bevindt en je voor of na de maaltijd binnen enkele stappen terug in het stedelijke reilen en zeilen staat.
Henry’s Bistro is de nieuwste toevoeging aan het culinaire aanbod van Botanic Sanctuary in Antwerpen. Je kan er alle zeven dagen van de week terecht voor een hoogstaand menu dat high-end klassiekers verrijkt met kosmopolitische noten. Zeker een bezoek waard!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Beelden eigendom van Botanic Sanctuary Antwerp

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…