Zowel inwoners als liefhebbers van Antwerpen hebben er een reden bij om een bezoek te brengen aan het gerenommeerde Botanic Sanctuary. Het voormalige Restaurant 1238 kreeg een nieuwe invulling en is voortaan bekend als Henry’s Bistro. Easy fine dining is waar chef Johan Aarts op mikt, een term die doelt op het samenbrengen van verfijning en toegankelijkheid. We vertellen je graag wat je mag verwachten.
Chef Johan Aarts is al vanaf dag één een vaste schakel binnen de culinaire werking van Botanic Sanctuary. In dit nieuwste hoofdstuk gaat hij aan de slag met klassieke gerechten en internationale invloeden. Een kosmopolitische aanpak dus, en daar zijn velen alvast fan van. Elk gerecht is bedoeld om een verhaal te vertellen en met meesterlijke details je palet te beroeren. Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken. Opvallend is dat de hoogstaande keuken hier gepaard gaat met een meer gemoedelijke benadering. Hier ervaar je dus het beste van twee werelden: een gezellige gastvrijheid en een culinaire finesse die de hoogste toppen scheert. De kosmopolitische elegantie van het menu loopt bovendien verder door. Zo zijn de openingsuren afgestemd op een moderne levensstijl, met de lunch geserveerd van 12u tot 15u en het diner van 18u tot 22u. Daarnaast is er een ruim terras met zicht op de kloostertuin dat doorlopend geopend is van 10u tot 22u. Ten slotte is er de bijhorende Henry’s Bar, waar je van 10u ’s morgens tot 1u ’s nachts welkom bent voor uitmuntende drankjes. Om te vermijden dat je doorheen de dag nog honger zou hebben, is er zelfs een all-day dining selection waar je van 12u ’s middags tot 22u heerlijke gerechten uit kan kiezen.
Waar Henry’s Bar zich vooral kenmerkt door de levendige energie die er hangt, daar is Henry’s Bistro speciaal vanwege de geraffineerde gerechten. Met de rijke geschiedenis van de Antwerpse Botanische tuin voelde het niet meer dan juist om voor het horecaconcept inspiratie te putten uit de figuur van Henri-Ferdinand van Heurck, die er directeur was in de negentiende eeuw. Binnen en buiten werden daarom niet strikt gescheiden, maar behoren tot eenzelfde concept. Samengevoegd met de moderne luxe die je er nu opwacht, wordt elk bezoek een gekoesterde herinnering. Dat is uiteraard tevens de verdienste van het verrukkelijke eten, de exclusieve cocktails en de rijke selectie wijnen die je culinaire ervaring orkestreren.
Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken
Hoewel de waaier van smaken en nuances erg uitgebreid is, verliest de keuken nooit zijn cohesie. Traditionele delicatessen worden verrijkt met soms onverwachte maar geslaagde smaken van over de hele wereld, verenigd door een uitmuntende bereiding. Elk zintuig wordt er beroerd, terwijl je je midden in de stad bevindt en je voor of na de maaltijd binnen enkele stappen terug in het stedelijke reilen en zeilen staat.
Henry’s Bistro is de nieuwste toevoeging aan het culinaire aanbod van Botanic Sanctuary in Antwerpen. Je kan er alle zeven dagen van de week terecht voor een hoogstaand menu dat high-end klassiekers verrijkt met kosmopolitische noten. Zeker een bezoek waard!
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.
Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Beelden eigendom van Botanic Sanctuary Antwerp