Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Henry’s Bistro zet Botanic Sanctuary op de internationale kaart

Zowel inwoners als liefhebbers van Antwerpen hebben er een reden bij om een bezoek te brengen aan het gerenommeerde Botanic Sanctuary. Het voormalige Restaurant 1238 kreeg een nieuwe invulling en is voortaan bekend als Henry’s Bistro. Easy fine dining is waar chef Johan Aarts op mikt, een term die doelt op het samenbrengen van verfijning en toegankelijkheid. We vertellen je graag wat je mag verwachten.

Chef Johan Aarts is al vanaf dag één een vaste schakel binnen de culinaire werking van Botanic Sanctuary. In dit nieuwste hoofdstuk gaat hij aan de slag met klassieke gerechten en internationale invloeden. Een kosmopolitische aanpak dus, en daar zijn velen alvast fan van. Elk gerecht is bedoeld om een verhaal te vertellen en met meesterlijke details je palet te beroeren. Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken. Opvallend is dat de hoogstaande keuken hier gepaard gaat met een meer gemoedelijke benadering. Hier ervaar je dus het beste van twee werelden: een gezellige gastvrijheid en een culinaire finesse die de hoogste toppen scheert. De kosmopolitische elegantie van het menu loopt bovendien verder door. Zo zijn de openingsuren afgestemd op een moderne levensstijl, met de lunch geserveerd van 12u tot 15u en het diner van 18u tot 22u. Daarnaast is er een ruim terras met zicht op de kloostertuin dat doorlopend geopend is van 10u tot 22u. Ten slotte is er de bijhorende Henry’s Bar, waar je van 10u ’s morgens tot 1u ’s nachts welkom bent voor uitmuntende drankjes. Om te vermijden dat je doorheen de dag nog honger zou hebben, is er zelfs een all-day dining selection waar je van 12u ’s middags tot 22u heerlijke gerechten uit kan kiezen.
Waar Henry’s Bar zich vooral kenmerkt door de levendige energie die er hangt, daar is Henry’s Bistro speciaal vanwege de geraffineerde gerechten. Met de rijke geschiedenis van de Antwerpse Botanische tuin voelde het niet meer dan juist om voor het horecaconcept inspiratie te putten uit de figuur van Henri-Ferdinand van Heurck, die er directeur was in de negentiende eeuw. Binnen en buiten werden daarom niet strikt gescheiden, maar behoren tot eenzelfde concept. Samengevoegd met de moderne luxe die je er nu opwacht, wordt elk bezoek een gekoesterde herinnering. Dat is uiteraard tevens de verdienste van het verrukkelijke eten, de exclusieve cocktails en de rijke selectie wijnen die je culinaire ervaring orkestreren.
Klassieke delicatessen krijgen een bijkomende dimensie in de vorm van allerlei wereldse accenten en smaken
Hoewel de waaier van smaken en nuances erg uitgebreid is, verliest de keuken nooit zijn cohesie. Traditionele delicatessen worden verrijkt met soms onverwachte maar geslaagde smaken van over de hele wereld, verenigd door een uitmuntende bereiding. Elk zintuig wordt er beroerd, terwijl je je midden in de stad bevindt en je voor of na de maaltijd binnen enkele stappen terug in het stedelijke reilen en zeilen staat.
Henry’s Bistro is de nieuwste toevoeging aan het culinaire aanbod van Botanic Sanctuary in Antwerpen. Je kan er alle zeven dagen van de week terecht voor een hoogstaand menu dat high-end klassiekers verrijkt met kosmopolitische noten. Zeker een bezoek waard!

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Cara Jacobs
Fotografie: Beelden eigendom van Botanic Sanctuary Antwerp

Meer stories…

Huiselijk dineren in Les Deux

Verborgen in een rustige straat en gehuisvest in een voormalige woonkamer, bewijst Restaurant Les Deux uit Herenthout dat grootse culinaire belevingen niet noodzakelijk in grote ruimtes plaatsvinden. Met slechts zestien couverts ontvangen chef Jan en gastvrouw Anke hun gasten in

Lees meer…
Tiny house, grootse ambitie

Te midden van de uitgestrekte weilanden van Twente, waar de horizon zich eindeloos ontvouwt en de rust tastbaar wordt, ontwierp LDE Interiors een tiny house dat de essentie van luxe wonen op compacte schaal belichaamt. Dit architecturaal pareltje bewijst dat

Lees meer…
Familiehuis vol harmonie

Een plek waar je ‘s avonds na je werk in alle rust kunt toekomen en gezellig aan de avond kunt starten met je gezin, dat is de droom van elke familie. In het charmante Delden in Nederland is dat vanaf

Lees meer…
Sieraad aan de muur

Tijdens de befaamde designweek Fuorisalone 2025 in Milaan onthulde de Italiaanse ontwerpster Virginia Arlotto haar nieuwste creatie: Notearrings. Deze bijzondere collectie wandlampen verheft verlichting tot een sculpturale kunstvorm en vertaalt de elegantie van sieraden naar het interieur. Met haar kenmerkende

Lees meer…
Ongekunstelde fine dining

Nage is een casual bistro in het centrum van Antwerpen waar je van vrijdag tot en met maandag aan tafel kan schuiven voor verrassende gerechten die toch dicht bij de eigenheid van hun ingrediënten blijven. Eigenaars Koen Lenaerts en Niki

Lees meer…
Ster boven de stad

Op 73 meter boven Turnhout, waar het uitzicht even indrukwekkend is als het bord dat voor je staat, bevindt zich Restaurant Hert. In een sober interieur ontvouwt zich een gastronomische ervaring die draait om pure smaken, verfijnde techniek en een

Lees meer…
Een Italiaanse reis in het hart van Brussel

In een elegante, warme setting waar elk detail doordacht is, nodigt restaurant BACI zijn gasten uit voor een zintuiglijke reis naar Zuid-Italië, en meer bepaald naar de zonovergoten streek van de Pouilles. Dit restaurant is geen simpele ode aan de

Lees meer…