Een nieuwe generatie staat garant voor nieuw talent. En daar hebben wij oog voor. Meer nog: we sturen unieke, verse inzichten graag de wereld in, want we geloven er sterk in dat de prachtigste kunststromingen een diepe bron van rebellie bevatten. Zodoende, maak kennis met Umami Studio, een kleinschalige start-up die zich specialiseert in architectuur- en interieurprojecten op maat.
Hoewel Umami Studio nog maar dit jaar uit de vruchtbare grond van creativiteit kiemde, verrast het driekoppige architecten-en ontwerptalent je nu al met slimme ruimtes die een bries van kalmte over je neer laten dwarrelen. De oprichters, Corneel Baert, Mathias Deleu en Laurens Herreman zien elk project als de uitgelezen kans om een visie om te zetten in een levende, ademende realiteit. Daarbij vinden ze het belangrijk om de ziel van de opdrachtgever te laten resoneren in het ontwerp. Dat doen ze voornamelijk door in te spelen op intimiteit, verkregen door eenvoud. Het is duidelijk: het trio bezielt niet gewoon concepten, maar heelder ervaringen. Oog voor functionaliteit en strakke lijnen, alsook aandacht voor warme materialen en tactiliteit dragen ze hoog in het vaandel. Hun laatste unieke, uitnodigende ideeën deelden ze met onze redactie.
Het GWD-concept stroomt perfect gelijk met het motto van de ontwerpers: “Een persoonlijke space moet ruimte bieden voor je eigen leefwereld.” Daardoor is deze badkamer ontworpen als een filter voor de dagelijkse prikkels waarmee je moet leven. De totaalrenovatie op micro-schaal biedt je dus het ultieme cocon-gevoel. Dat verkregen de experten door de douchecel te bekleden met natuursteen. Diezelfde steen trokken ze in de hele kamer door, waardoor het lijkt alsof de douchekamer slechts een verdoken nis is. Bovendien heeft deze badkamer geen groot raamkozijn of zicht nodig om te stralen in haar eenvoud. Daar zorgen de zandkleurige stucafwerking en het badkamermeubel in eikfineer wel voor.
Naast het GWD-project lichten we graag het GWJ-concept uit. Hoewel dit idee profiteert van dezelfde insteek, namelijk het bekomen van een intiem zen-gevoel, is de uitwerking allesbehalve gelijkend. Hoewel een overwegend eenvoudige look primeert, weten de ontwerpers je in deze badkamer te verrassen met prachtige, groene Marokkaanse zelliges. Het tamelijk donkere houtfineer sluit hier perfect bij aan. Ten slotte zorgt het stucmateriaal wederom voor eenheid.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.