fbpx

Perfecte imperfectie

Perfecte imperfectie

Perfecte imperfectie

Het werk van architect Michiel Van Raemdonck bezit altijd een stevige portie authenticiteit en levendigheid. Zijn persoonlijke en aandachtige aanpak maakt dat hij nauwkeurig werk levert dat het resultaat is van een gezamenlijke visie. Het sobere interieur van zijn nieuwste project heeft een tijdloze uitstraling die warmte en comfort moeiteloos combineert. 


Het team van Van Raemdonck Designs in Temse biedt architecturale diensten aan die variëren van nieuwbouw en renovaties tot interieurontwerp. Daarbij zoeken ze telkens naar harmonie en eenvoud. Doorheen het portfolio van Michiel Van Raemdonck valt meteen op dat de architect graag pure materialen met een interessante textuur gebruikt. Door een tactiel karakter naar binnen te brengen, slaagt hij er in levendigheid en imperfectie in een ruimte te incorporeren. Verder kiest hij vaak voor gedempte tinten en een tijdloze vormgeving, waardoor een eenvoudig maar sereen geheel ontstaat. 

Michiel Van Raemdonck streeft samen met zijn team steeds naar eenvoud en rust. Door een beperkt materialenpalet en dezelfde materialen door het gehele project te laten terugkomen, creëren ze een herkenbaarheid en een uniformiteit dewelke dit bevorderen. Hiernaast spelen doorzichten doorheen de woning de hoofdrol. “Natuurlijke en warme materialen genieten mijn voorkeur. Dat kunnen nieuwe materialen zijn, maar ook recuperatiematerialen die al een hele geschiedenis met zich meedragen en perfect zijn door hun imperfectie,” aldus de Belgische architect. De uitdaging zit hem erin om op zoek te gaan naar de juiste combinaties.

Pure materialen gecombineerd met interessante texturen

We nemen je graag mee naar een  van zijn meest recente projecten gelegen in Tervuren, vlakbij het Zoniënwoud. De villa genaamd ‘Het Waterkasteeltje’ is omringd door een grote parktuin met natuurlijke vijvers, erg indrukwekkend. De belangrijkste wensen waren de woonst in zijn glorie herstellen met een nieuwe invulling die voldoet aan alle hedendaagse wensen en wooncomfort, met een uitbreiding die hier perfect bij aansluit. Zo werd er gebruikgemaakt van een zuivere vormgeving, doorzichten doorheen de woning en een beperkt materialenpalet. Zo bestaat de woonst langs de buitenkant uit een gevelsteen met kalei-afwerking, een indrukwekkende Belgische blauwe hardsteen voor de plint en het terras en houten ramen die voor extra authenticiteit zorgen. Het interieur beschikt over een mortex vloer, gerookte eikfineer en een parketvloer in eik. Materialen die volledig de ontwerpstijl van Van Raemdonck Designs belichamen. 

Dankzij de unieke locatie en het feit dat het een zeer karaktervol gebouw betreft, weet het project zich te onderscheiden van eerdere realisaties van het architectenbureau.”Opnieuw zijn we verrast door de verschillende lagen van dit elegant, strak maar gezellig design van Michiel Van Raemdonck. De zachte kleuren domineren dit interieur, dat warmte uitstraalt in ieder hoekje. Dankzij de warme, eerlijke materialen en texturen en de verfijndheid in de detaillering is dit een woning waar de bewoners telkens met plezier naar terugkeren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​