Real Living lente 2024 is er!

Real Living lente 2024 is er!

Real Living lente 2024 is er!

Ons nieuwste nummer is er, vers van de pers! Neem je tijd met deze lente-editie, want ze is als een voorjaarsvrucht waar je geduldig van wil genieten. In ons eerste nummer van het jaar breekt de zon opnieuw door de wolken. Gelukkig wonen en leven zijn hier de specialiteit, dus we bundelden wederom een heterogene selectie van interieurs, design en lifestyle-zaken die je niet mag missen.

De ideale woning is er een die jou op de voorgrond zet en tegelijkertijd zelfstandig over een set aantrekkingsfactoren beschikt. In onze zoektocht voelen we altijd een drang naar ontwerpen waarin iedere dag de moeite waard is en die de eigenheid van de bewoners een tastbare realiteit schenken. Naast totaalprojecten zetten we meerdere experten in de kijker die een interieur mee aankleden en een concrete ziel geven. Zowel voor grote als voor kleine stukken spitten wij naar het beste in de sector, en zo kwamen we onder andere uit bij het zitmeubilair van Collett & Victor en het houten servies van Fontein & Bova. Als Belgische wereldleider in smart home-technologie mag een artikel over Basalte uiteraard ook niet ontbreken. Echter hebben we niet alleen maar aandacht voor residentiële projecten, want commerciële ruimtes kunnen minstens even magnifiek zijn. Daarom willen we je zeker geen geslaagde kantoor- en winkelconcepten onthouden en vertellen we je aansluitend het verhaal over de eerste high-end private members club voor vrouwen in België: The Nine in Brussel. Bovendien zien we steeds vaker initiatieven die vernieuwende fusies van wonen, werken en leven voorstellen.
Foto 2: SCRATCH STUDIO, fotografie door Charlotte Lauwers
Foto 3: Interieurontwerp door Marlies Depoortere Interior Design (@marlies_depoortere), fotografie door Tine Peeters (@aperture_8.6_fotografie), bouwheer: Oogwenk Optiek te Oud-Turnhout (@optiekoogwenk)
Foto 4: Basalte
De schoonheid van het leven zit verscholen in de alledaagse, kleine momenten van geluk. Tijdens de lentemaanden leven wij ons graag uit met bloemen, net zoals de floristen bij Jasmijn Bloembinders. Misschien geniet jij vooral van een kopje koffie bij je thuis, exact zoals je het zelf het lekkerst vindt. Tegelijkertijd zetten we in dit nummer tijd opzij om stil te staan bij de transformerende kracht van creativiteit en hoe sommigen hun hobby wel degelijk kunnen omzetten in een winstgevend beroep. Op culinair vlak besloten we dan weer de trant van Moeder Natuur in de schijnwerpers te zetten. Natuurwijnen zijn namelijk aan een stevige opmars bezig en verruimen onze blik op drankproductie. Naar goede gewoonte kloppen we aan bij enkele restaurants met een menu geschreven in een inkt van finesse. Respect voor ingrediënten en het volgen van de seizoenen zijn hun gedeelde troeven. Ten slotte mag de focus op ons eigen welzijn natuurlijk niet ontbreken, zoals bewezen in het inspirerende verhaal achter health centre Focus-On. Wie nood heeft aan meer dagelijkse structuur en motivatie op papier, is bovendien de perfecte leerling voor een bullet journal, en natuurlijk beginnen je batterijen automatisch herop te laden bij het lezen van onze reisartikels.
Foto 5: House of Jules, fotografie door Kathleen De Ploey
Foto 6: Markus Altenburger © Vineteq
Foto 7: Restaurant Essenciel, fotografie door Kris Vlegels
Real Living is vereerd samen met jou de lente in te gaan
Foto 8: Collet & Victor
Foto 9: TJIP, fotografie door Tijs Vervecken
Foto 10: SCRATCH STUDIO, fotografie door Charlotte Lauwers
Het meest opbeurende seizoen is aangebroken, samen met de komst van ons nieuwste nummer. Real Living is vereerd samen met jou de lente in te gaan en hoopt je gezelschap te mogen houden met een brede waaier van topics. Een verzadigd leven is oneindig vervlochten met je woning: een dynamiek die wij overgieten met een sausje van luxe. Ter afsluiting uit ik graag mijn eeuwige dank voor ons groeiende lezerspubliek, nieuwe en vertrouwde adverteerders, en alle loyale supporters!
Foto 11: Fontein & Bova, fotografie door Zoë Kennof
Foto 12: Jasmijn Bloembinders
Foto 13: House of Jules, fotografie door Kathleen De Ploey

Koop je exemplaar in een van onze verkooppunten of op onze webshop. Volg ons op Instagram voor continue inspiratie, uitnodigende woningen en interessante verhalen.

Auteur: Cara Jacobs

Meer stories…

De creatie van een tijdloos penthouse

Stéphanie Mathias is een fotograaf met een voorliefde voor tijdloze interieurs en het vastleggen van de warmte van een ruimte. Het vangen van de sfeer is wat haar drijft. Het is niet zomaar een plaatje, maar een moment dat vertelt

Lees meer…
Een harmonie van kleur en architectuur

In het bruisende hart van Brussel bevindt zich Equuss, een jong en innovatief architectenbureau gespecialiseerd in hoogkwalitatieve renovaties. Het team, bestaande uit gepassioneerde architecten, heeft een unieke aanpak die contextuele analyse, expressieve verlichting en een verfijnde omgang met kleur combineert.

Lees meer…
Tijdloos design en speelse functionaliteit

Het Belgische merk PER/USE staat bekend om een unieke combinatie van eigentijds design, praktische functionaliteit en een sterke focus op duurzaamheid en vakmanschap. Met meubels en accessoires die esthetiek en bruikbaarheid perfect combineren, creëert het merk objecten die zowel visueel

Lees meer…
Van Dobbelsteen tot Meesterwerk

Wie heeft ooit gezegd dat onconventionele zaken geen nut hebben? Als het van Diederik Schneemann afhangt, niemand. Deze excentrieke man zet de wereld van kunst en design op zijn kop met materialen zoals dobbelstenen, aangespoelde slippers of speelgoedfiguurtjes. Zijn nieuwste

Lees meer…
Elegantie in elk detail

In het hart van het iconische Corinthia Grand Hotel Astoria nodigt David Martin, de meesterchef achter het met twee Michelin-sterren bekroonde La Paix, je uit voor een ongeëvenaarde gastronomische ervaring bij Palais Royal. Hier ontmoeten verfijnde Franse culinaire tradities wereldwijde

Lees meer…
Een spel van creativiteit en verfijning

In het hart van Antwerpen verrast and / or de culinaire wereld met een unieke visie op plantaardig dineren. Dit restaurant, onder leiding van chef Karen Shu, draait om het delen van smaken, het verkennen van grenzen en het ontdekken

Lees meer…