fbpx

Antwerpse charme renoveren

Antwerpse charme renoveren

Antwerpse charme renoveren

Het Antwerpse Zuid is een indrukwekkende renovatie rijker. Onze partner B Brand werd ingeschakeld om een statige woonst mee te laten groeien met de huidige noden en wensen van de bewoners. Het is met bewondering dat we het resultaat gadeslaan, en uiteraard willen we jullie hetzelfde gevoel niet onthouden. Treed mee met ons binnen in een geslaagd project dat bol staat van vakkennis.

Deze triplex loft was dringend toe aan een verbouwing en een hernieuwde inrichting. Yeti House heeft zijn naam niet gestolen, want in de eetkamer kan je een kunstwerk met een aandoenlijke Yeti opmerken. Echter moeten we eerst even terugkeren in de tijd om het bestaande resultaat volledig te begrijpen. Aanvankelijk deed het gebouw dienst als dokterspraktijk, en later was er op het gelijkvloers een garage. Intussen was de tijd echt wel aangebroken om het pand opnieuw onder handen te nemen, en hoe. Het team van B Brand deed wat in een geval als dit meestal het juiste is, namelijk de charmante ruimtes volledig herstellen en openbreken. Op deze manier ontstond er een dynamischer gevoel en kan het zonlicht ongeremd binnenvallen. Een tweede voordeel is dat ze op deze manier enkele van de authentieke elementen mooi doen samensmelten met een hedendaagse omkadering. Plafonds die vele meters hoog zijn, prominente wanden en geschiedkundige details: hier binnen deze muren is de rijke geschiedenis van Antwerpen Zuid tastbaar. 

Plafonds die vele meters hoog zijn, prominente wanden en geschiedkundige details

De nieuwe eyecatcher van de woonst zijn de dubbele glazen deuren en het raam erboven. Samen vormen deze componenten een opvallend stalen framewerk tussen de leef- en eetruimtes. Let vooral op de rondingen die hier mee in werden geïncorporeerd en de herhaling ervan in de overgang tussen de studeer- en zitzones. De eetruimte bevindt zich aan de achterkant van het grondplan en bevat het kunstwerk waaraan het project zijn naam ontleent. In dezelfde zone vind je de berging en de keuken. In die laatste was het essentieel dat er aandacht uitging naar het spanningsveld tussen verticale lijnen enerzijds en horizontale vlakken anderzijds. Het tablet dat zich over de volledige breedte uitstrekt, is daar instrumentaal voor. Dankzij de kleine maar dienstdoende stadstuin genieten de bewoners van een eigen stukje buitenlucht in de drukke stad. Via het harmonicaraam wordt de buitenruimte mee onderdeel van hetgeen zich binnen afspeelt. 

Dit project bevestigt wederom waar B Brand in uitblinkt. Deze troefrijke woning in een van de mooiste wijken in Antwerpen had nood aan een grondige renovatie, en daar zorgde het team probleemloos voor. Wij onthouden vooral het schijnbare gemak waarmee ze oudere elementen in de juiste mate moderniseren en kijken alvast uit naar hun volgende project. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Luc Royman

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​