Shades of blue

In deze woning, die werd ontworpen door het Knokse SKIN Interior Design & Architecture, vormt een lichtblauwe tint de persoonlijke toevoeging aan het interieur. De bewoners zochten naar charme en een vakantieverblijf dat niet zoals alle andere is, en dat kregen ze hier zeker.

Empathie is een eigenschap die volgens interieurarchitecte Jelke De Mey cruciaal is in haar job. Tijdens het luisteren let ze bijvoorbeeld op de frustraties die de klanten in hun huidige woning ervaren en hoe zij leven. Op basis van die informatie ontwerpt de designer een thuis die perfect aansluit bij die noden en wensen. De praktische kant mag daarbij zeker niet vergeten worden, want de bedoeling is natuurlijk dat de ergernissen die de klant op dat moment in zijn woning ervaart volledig worden weggehaald in het nieuwe ontwerp. Een wederkerend element in elk project van SKIN zijn warme materialen als marmer, fineerhout en parket, en dat vinden we ook hier terug.

Jarenlang waren de bewoners van deze woonst op zoek naar een tweede verblijf met karakter. Ze wilden niet zomaar een standaard woning of appartement in Knokke, maar zochten vooral naar charme. Dat vonden ze uiteindelijk in deze woning, waar ze verliefd werden op de blauwe raampartijen. Die lichtblauwe tint moest op subtiele wijze terugkeren in de rest van het interieur en vind je nu vooral terug in een aantal accentmuren en in de badkamerkastjes. Daarnaast hadden de opdrachtgevers maar één andere specifieke vraag. Ze wilden namelijk erg graag de authentieke tegels gebruiken die je nu in de badkamer en keuken vindt en de rest van de woonst daarop afstemmen. Voor SKIN Interior was dat geen grote opgave, en ze ontwierp een geheel waarin de blauwe tegels volledig tot hun recht kunnen komen. 

De bewoners wilden in de badkamer en keuken authentieke tegels gebruiken en de rest van de woonst daarop afstemmen

Deze woning telt vier verdiepingen met elk een andere functie. In de kelder tref je een mudroom met douche en bad, terwijl het gelijkvloers de woonruimte met keuken en woonkamer omvat. Op de eerste verdieping bevinden zich twee badkamers en twee slaapkamers. De tweede verdieping is misschien wel de meest indrukwekkende van allemaal, want ze heeft een torenkamer met badkamer en bureau. Daar is er gebruik gemaakt van een op maat gemaakte matras die je kan bereiken via de treden en vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad hebt.

Een interessant weetje is dat er van deze halfopen bebouwing een tweede woonst met dezelfde basis werd gemaakt. Na hun lange zoektocht kregen de bewoners van deze Knokse woning een rustgevend interieur met een special touch waar ze nog lange tijd van zullen kunnen genieten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Pilar Shoots

Meer stories…