Unieke toegankelijkheid

Nils Van der Celen is geen onbekende bij Imagicasa. Zijn gelijknamige interieurstudio focust zich op totaalprojecten en -renovaties, die worden gerealiseerd met de grootste aandacht voor detail en kwaliteit. Wij spraken met hem over zijn passie voor interieur en hoe hij zichzelf blijft heruitvinden.

Op jonge leeftijd was de Belgisch interieurarchitect Nils Van der Celen graag creatief bezig en had hij al snel oog voor mooie objecten en esthetiek. Later is deze interesse gegroeid voor meubelontwerp en architectuur waardoor de studiekeuze voor interieurarchitectuur vanzelfsprekend was. Hier komen beide vakgebieden aan bod: zowel het ontwerpen op kleinere schaal alsook je bezig houden met verfijnde detaillering in een groter architecturaal geheel. Dat was voor hem een gouden combinatie. “Het heeft me altijd geboeid om iets te creëren voor mensen waar ze in eerste instantie zelf niet aan denken. Mensen verrassen en overtuigen met een ontwerp dat aansluit bij hun manier van leven geeft een grote voldoening en energie om telkens aan nieuwe opdrachten te beginnen. Daarnaast heb ik altijd de drang gehad om de zware, traditionele, donkere eiken typisch voor oude Vlaamse interieurs te transformeren en te verbannen van het menselijk netvlies (lacht)”. 

Uitgebalanceerd materialenpalet toegepast in een niet te complexe vormgeving

Hedendaagse, toegankelijke materialen die een bepaalde klasse, tijdloosheid en hoge kwaliteit dragen, zijn de de materialen waarmee Van der Celen het liefst werkt. Hij experimenteert niet te veel met extreme toepassingen aangezien hij steeds een bepaalde vorm van sereniteit tracht uit te stralen door niet te veel contrasten te combineren. Microtopping in combinatie met houtfineren en natuursteen zijn vaak een drager en worden aangevuld met een persoonlijke, soms wat opvallende ‘touch’. Dit vertaalt zich vaak in een kunstwerk of een uitgesproken type van meubilair of decoratie. Kortom, een uitgebalanceerd materialenpalet toegepast in een niet te complexe vormgeving. 

Volgens hem moeten projecten een bepaalde rust, sereniteit en eenvoud uitstralen, zonder dat het eenvoudige ruimtes zijn. Bovendien willen ze leefbare oplossingen vinden voor zijn klanten waarin ze zichzelf kunnen zijn. Dit resulteert vaak in een puur en zeer logisch ontwerp, maar achter deze logica schuilt een ontzettend creatief en gedetailleerd proces. Wij zijn fan van zijn steeds inspirerende projecten!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Tijs Vervecken

Meer stories…