Badkamer met finesse

Interieurontwerpster Sophie De Bel is helemaal thuis in de sector. Haar onderbouwde liefde voor het vak stelt haar in staat om van elk project te genieten en iedere cliënt van een resultaat te voorzien dat de initiële wensen volledig overstijgt. Vandaag geven we jullie met plezier een inkijk in de badkamer van project DD in Wortegem, België.

Een woonst moet altijd een zekere warmte bezitten, zelfs wanneer de inrichting ontegensprekelijk strak en modern is. De Bel maakte dat dit keer waar door in te spelen op de sector waarin haar klant actief is, namelijk natuursteen. Daarom was het vanzelfsprekend dat dit materiaal uitvoerig aan bod moest komen, en de zorgvuldig uitgewerkte badkamer is daar een ideale illustratie van. Een prachtige marmersoort in een tint die twijfelt tussen roest en bruin karakteriseert de centrale badkuip en keert op meerdere plekken terug. Aanvullend op het bad is de inloopdouche, waar opnieuw de luxueuze steen opduikt, net als bij het dubbele lavabomeubel. De opvallende kleur komt extra goed naar voren dankzij het verder witte palet. Strakke hoeken, zelfzekere lijnen en een zorgvuldige afwerking definiëren de kwaliteit die voor het volledige project geldt. Aansluitend op de badkamer kan je doorlopen naar een dressing, waar een centraal kastmeubel dubbelt als eiland. Het staat buiten kijf dat je als bewoner over aanzienlijk veel opbergruimte beschikt, en dat dan nog eens met een afwerking die alles aan het zicht kan onttrekken. 

Een prachtige marmersoort in een tint die twijfelt tussen roest en bruin

De opdrachtgever verhuisde van een appartement naar dit omvangrijke huis, waardoor de gewonnen ruimte ongetwijfeld extra wordt gewaardeerd. Daarnaast genoot het project van gespecialiseerd maatwerk, dus het resultaat is afgestemd op alle persoonlijke wensen en voorkeuren. Gezelligheid zit hier vooral in het materiaal- en kleurgebruik, evenals de algehele sfeer die er hangt. Wat het huiselijke gevoel eveneens versterkt, zijn de herhalingen van bepaalde tinten en materies. Het overkoepelende wit geeft de woonst een standvastige cohesie, terwijl de aanwezigheid van marmer in meerdere varianten een zekere finesse en originaliteit creëert. De ontwerpster houdt ervan om elk project zich eigen te maken en tegelijkertijd de klant zo feilloos mogelijk tevreden te stellen. Verder straalt haar volledige portfolio een ontspannen luxe uit waardoor bewoners elke dag van een klein paradijs kunnen genieten, en hier in Wortegem met name van een fenomenale badkamer die in het teken staat van zelfzorg en onthaasting. 

Project DD van interieurontwerpster Sophie De Bel kende een vlekkeloze uitkomst. De strakke doch warmhartige uitstraling maakt dat zowel bewoner als toeschouwer voor iedere centimeter aandacht heeft. In elke opdracht maakt ze haar passie voor haar beroep is in elke realisatie tastbaar, en dit keer is dat niet anders. 

Meer weten over project DD? Lees het volledige verhaal in Real Living zomer 2023. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Stéphanie Mathias

Meer stories…