Liefde voor interieur

De Belgische, interieurarchitect Sofie Buelens weet steeds haar interieurfilosofie te combineren met de wensen van de klant. Dat laatst draagt ze namelijk erg hoog in het vaandel. Ze realiseerde al verschillende projecten van woonprojecten tot kantoren, winkelruimtes en horeca. De (levens)stijl en noden van de klant waren hierbij steeds doorslaggevende aspecten in haar aanpak. 

De interieurarchitecte streeft steeds naar een persoonlijke manier van leven en wonen te creëren, wat ervoor zorgt dat ieder project uniek is. Buelens gaat op zoek naar de perfecte combinatie van de wensen van de klant en haar eigen ideeën om zo een rustige, inspirerende sfeer te bekomen die warmte, licht, rijkelijke eenvoud en schoonheid uitstraalt. “Ik hou van een simplistische, essentiële basis aangevuld door inspirerende meubelstukken en objecten gecombineerd met de verwachtingen van de huidige en toekomstige manier van leven van de bewoners.” Kortom, goed kunnen luisteren en door met haar beide voetjes op de grond te blijven, helpen haar om de best mogelijke resultaten te halen. 

Een sfeer die warmte, licht, rijkelijke eenvoud en schoonheid uitstraalt

We nemen je graag mee naar een van haar verbluffende ontwerpen genaamd ’New Regence’. Dit vierslaapkamerappartement is gelegen op de zeedijk van het Zoute in Knokke en geniet over een adembenemend zeezicht. In opdracht van Unidevelop projects toverde Sofie Buelens dit appartement om tot een oase van rust. Hierbij stond ‘uitgaan van de noden van de klant’ op nummer één. Er werden zoveel mogelijk slaapkamers, badkamers, bergruimte gecreëerd met daarbovenop al het comfort dat je kan verwachten van een buitenverblijf aan de kust. 

Hierbij was de verkoopbaarheid een belangrijke factor. Materialen en stijl moeten dus zodanig aanpasbaar zijn om een zo ruim mogelijk publiek aan te spreken. Nu waren de oppervlakte en het programma van eisen een enorme uitdaging. Zo goed als alle wanden werden verplaatst om meer functies in het appartement te krijgen. Alles viel na lang puzzelen mooi op zijn plek. De interieurarchitecte wist een lumineuze woonst te creëren bestaande uit vier slaapkamers met voldoende bergruimte, vier ensuite badkamers, een gastentoilet, bergruimte, leefruimte en open keuken. Benieuwd naar het volledige interview met Sofie Buelens? Dit verhaal kan je lezen in de lente-editie 2023 van het Real Living magazine. Beschikbaar via onze Imagicasa webshop.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography Maarten Van Meerbeek

Meer stories…