Beter dan thuis…

Meer dan een kantoor en even uitnodigend als je eigen woning: de kersverse werkplek van verzekeringsmultinational Ageas introduceert zonder terughouden een nieuwe standaard. Het ontwerp van maar liefst 5000 vierkante meter werd speciaal ontwikkeld met oog voor een thuisgevoel en een aandachtige balans tussen productiviteit en verbinding.

Hybride werken is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het professionele landschap, en parallel daarmee zijn we collectief ambitieuzer geworden voor onze kantooromgeving. Menselijk contact tijdens de werkuren blijft essentieel, en een plek die productiviteit en in-person samenwerking naar een hoger niveau wil tillen door middel van bewuste architectuur en een hoogwaardige inrichting is daarom van onschatbare waarde. Met een jarenlange ervaring in hospitality achter de rug wist het team van Creneau wel raad met die vraag. Ze ontwierpen een monumentaal kantoor dat meerdere verdiepingen van het Manhattangebouw in Brussel beslaat. Vanaf het begin was het duidelijk dat de werknemers zich welkom moesten voelen, dus telt elk niveau bijvoorbeeld een koffiehoek. Gastvrijheid en persoonlijk contact zijn daardoor gegarandeerd. Van het begin tot het einde was een hoog werkcomfort het uitgangspunt voor het interieur. Materialen die doen denken aan een residentiële omgeving bleken instrumentaal in dit opzicht. Hout, natuursteen en luxueuze stoffering zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Daarnaast koos het team voor voldoende akoestische elementen met als doel de concentratie te bevorderen.

De variatie in werkmodi is een van de grootste troeven 

Een van de grootste troeven waar Ageas van kan genieten, is de variatie in werkmodi. De centrale ruimte van het kantoor, ook wel het atrium genoemd, is ingericht met het oog op co-working. Verder werden er meerdere zogenaamde kantoorbuurten voorzien: een fusie van open-plan werkplekken en voldoende mogelijkheden om je af te zonderen. Concreet betekent dit de meeting- en concentratieruimtes die gereserveerd kunnen worden, alsook verstelbare flexdesks die een gezonde afwisseling tussen zitten en staan toelaten. De kantoorzones en gezamenlijke werkplekken werden bewust aan de buitenkant van het gebouw ondergebracht, dit met het doel om het natuurlijke daglicht zo nuttig mogelijk te maken. Meer naar de kern van het bouwwerk toe kunnen werknemers niet alleen gebruik maken van zogenaamde cockpits die bedoeld zijn voor stille tijdsbesteding en deep-focus werk, maar ook van vergaderruimtes met hoogstaande mogelijkheden voor videoconferencing en IT-diensten met extra beveiliging. Het staat buiten kijf dat het gehele project een rode draad bevat van glazen wanden, roomdividers en gordijnen die veel licht doorlaten.

Het stopt echter niet daar, want op de zeventiende en bovenste verdieping bevindt zich een exclusieve skylounge waar speciale gasten rechtstreeks ontvangen kunnen worden. Een aparte cateringkeuken biedt inspirerende mogelijkheden voor evenementen. Een indrukwekkend ovaal kantoor dat de boardroom wordt genoemd, is bedoeld voor de internationale tak van het bedrijf en wekt een exceptionele indruk met een panoramisch uitzicht. Doorheen het volledige project kan je je ogen tegoed doen aan zorgvuldig gekozen meubilair, waaronder zowel vintage als hedendaags design. Prachtige stoelen, uitnodigende tafels en aandachtige details verzekeren dat medewerkers zich elke keer opnieuw welkom voelen en zoveel meer dan een kantoorsfeer ervaren.

De komende decennia zal Ageas genieten van een werkplek die in alle noden kan voorzien, gaande van verschillende manieren om concentratie te bevorderen tot een huiselijk gevoel van verbinding en samenkomen. We hebben er vertrouwen in dat dit uitzonderlijke ontwerp het bedrijf op vele manieren zal bevorderen en hopen nog meerdere projecten als dit te zien passeren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Renaat Nijs

Meer stories…