fbpx

Boerderij getransformeerd

Boerderij getransformeerd

Boerderij getransformeerd

Iets nieuws opbouwen dat vasthoudt aan wat ooit was, is een eeuwige ode. Deze plek was vroeger de locatie van een boerderij, maar nu pronkt er een strakke, landelijke woning. Hoewel de transformatie groot is, zijn de indrukwekkende verzichten hetzelfde gebleven. Interieurontwerpster Laura Calleeuw kreeg de kans haar aantrekkelijke stijl ook hier te vertalen in een woning die je ongetwijfeld zal bekoren.

Waar de buitenzijde van het gebouw meer gelijkenissen met het boerderij-verleden van het grondgebied vertoont, daar werd de binnenkant eerder in een strakkere esthetiek ingericht. Een opvallende troef die in het hele project aan de oppervlakte ligt, is het duidelijke ambacht waarmee de ideeën naar de realiteit werden omgezet. Voor het interieur was het essentieel dat er geen hoekprofielen werden geplaatst, dit met de intentie dat het geheel een onmiskenbare vloeibaarheid zou bezitten. Zo vertonen de pleisterwerken organische lijnen en lopen verschillende zones zonder veel moeite over in elkaar. Qua bevloering besloot de interieurontwerpster met giettechnieken te werken, wat het visuele gemak verder versterkt. Door in het meubelmaatwerk wel meer rechtlijnige vormen toe te laten, ontstond er tegelijkertijd een mooie balans met de genoemde zachtheid. Op deze manier oogt het geheel aanzienlijk strakker: een ideale aanvulling op de natuurlijke omgeving. Toch zien we in het meubilair eveneens een dergelijke vlotheid terugkeren, zo bevatten de stoelen een leuning die vlotjes overloopt in de poten.

Huiselijkheid is bij Calleeuw altijd het hogere doel, dus is deze woning daar geen uitzondering op. Aangezien notelaar een uitgelezen houtsoort is om voor wat meer warmte in een interieur te zorgen, werd het op passende wijze geïntegreerd in het palet. Dit materiaal heeft een vrij drukke vlamtekening die volledig tot haar recht komt wanneer het wordt gebruikt in een kalme omgeving. Overige materialen die de woning mee hielpen vervolledigen, zijn Hongaarse puntparket en groen marmer. Tegelijkertijd wordt het gezellige aspect mee onderbouwd door een prachtige haard met rode sierpannen. Hoewel het geheel op elk vlak in evenwicht is, kan je ook meer gedurfde elementen ontdekken. De glazen deuren met een steellook, bijvoorbeeld, werden afgewerkt met zware, authentieke deurkrukken. Andere vormen van aandachtige details omvatten zorgvuldig uitgekozen interieurtextiel, zoals het geweven jutetapijt en een linnenlook.

De verschillende zones lopen zonder veel moeite in elkaar over

In de badkamer was het van het grootste belang dat er een voelbare luchtigheid in de ruimte zou hangen. Om dit waar te maken, werd er beslist om met een zwevend lavabomeubel te werken. Hetzelfde geldt voor de onderkastlades. Een naadloze afwerking in aqua sensa loopt door op de schuine wanden richting het plafond. Daarnaast past dit project in het portfolio van Calleeuw dankzij de handige opbergmogelijkheden en verborgen technieken. Keukentoestellen zijn namelijk uit het zicht en aircosystemen werden in het meubelmaatwerk geïncorporeerd.

Hier was elke stap een bewuste keuze. Een warm interieur waar de balans te allen tijde bewaard blijft, was verzekerd dankzij de visie van Laura Calleeuw. Met de uitgestrekte zichten en het landelijke karakter is de woning zeker van bewoners die elke dag opnieuw genieten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​