fbpx
Search
Close this search box.

Comfortabel minimalistisch

Comfortabel minimalistisch

Comfortabel minimalistisch

Met deze renovatie van twee houten bungalows balanceert Studio Asker tussen oude glorie en een moderne twist. In Residential S10 worden oorspronkelijke elementen gevierd in harmonie met hedendaagse materialen, meubels en een verfijnd kleurenpalet.

De interesse in interieurarchitectuur begon bij het team van Studio Asker vanuit een interesse in het bouwen. Niet veel later begon hun weg in de architectuur; grote projecten en  bouwkundige vraagstukken. Mettertijd werd het hen duidelijk dat het inzoomen op interieurs steeds gewichtiger werd. Het invullen van ruimte zoals deze uiteindelijk door z’n gebruiker ervaren wordt. Functionaliteit, materialisatie en detaillering op de schaal van interieurs is waar nu hun passie en focus ligt. Hun esthetiek is het best te omschrijven als comfortabel minimalistisch. Een minimalistische stijl wordt vaak beleefd als leeg, afstandelijk en misschien zelfs onaangenaam. Het team streeft naar karakteristieke interieurs die gebruikt mogen worden; die toegankelijk, ongedwongen en authentiek aanvoelen. Hiervoor gebruiken ze voornamelijk natuurlijke en tactiele materialen, gecombineerd met doordachte detaillering en een ogenschijnlijke eenvoud.

Contrast met het warme hout wordt gecreëerd door blauwe hardsteen

Hun meest recente project, genaamd Residential S10, bestaat uit twee houten bungalows, en is een voormalige atelierwoning die in 1964 gebouwd werd in opdracht van de Nederlandse kunstenaar Willem G. Van der Hulst, bekend als schilder en beeldhouwer. De opdracht omvatte het realiseren van een recreatiewoning met gastenverblijf dat eventueel in de toekomst permanent bewoond kan worden. Volledig omgeven door bos- en polderlandschap en met een zwemvijver rondom vormt het een eiland met adembenemende uitzichten. De indeling van beide verblijven kon grotendeels behouden blijven, zo was de interne structuur reeds een goede basis voor de nieuwe functie. Verder is het interieur vrijwel tot het casco leeggehaald. Een belangrijke ingreep was het verwijderen van enkele wanden rondom de inkom van het hoofdverblijf, waardoor de gehele ruimte zich opende en er een logische circulatie ontstond. Bij binnenkomst word je nu meteen verrast door een fantastisch panorama over het landschap.

De gelijke afwerking van vloer en plafond zorgt voor een geborgen en intiem gevoel. De ruimtelijkheid wordt hierdoor horizontaal ervaren en naar buiten gericht. In de woonruimte gebeurt dit ook door horizontaal uitkragende ramen, die het uitzicht omlijsten als ware het een kunstwerk. De toepassing  van een lichtrail met richtbare spots in deze ruimte benadrukt deze ‘kunstwerken’ als subtiele hint naar de oorspronkelijke kunstenaarswoning en versterkt het gevoel dat het omringende landschap primair is. Contrast met het warme hout wordt gecreëerd door blauwe hardsteen, zacht-grijze kalkverf van  L’authentique en licht vurenhouten wandbekleding. De houten wandbekleding is als doorlopende  panelen geplaatst om verticale lijnen te minimaliseren en is afgewerkt met een toevoeging van wit pigment om de intensiteit te verzachten. Dit geeft de woonruimte een egale achtergrond met de uitstraling van een Scandinavisch vakantiehuis. De selectie van het meubilair ligt in het verlengde van de esthetische principes van het huis. Alles puur en eenvoudig gehouden, met aandacht voor de functie, ambacht en kwaliteit van het materiaal. 

Tot slot hoorde we nog een leuke anekdote bij zaakvoerder Carl Devin Wesselius: “Tijdens de uitvoering ontving ik onverwachts een video-bestand waarop in eerste instantie alleen  een donker scherm te zien was. Ik hoopte meteen dat er niets mis was op de locatie! Na enkele seconden bleek het donkere scherm een  deur die open ging waarna zichtbaar werd waar het filmpje over gaat. Ik moest twee keer kijken, liep er nu echt een koe door de bungalow? Dat was inderdaad het geval. De koe had zelfs een gigantische vlaai achtergelaten. Gelukkig was de houten vloer nog niet gelegd. Nog landelijker wonen wordt het haast niet!”

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Elke Aerts
Fotografie: Flare Department

Meer stories…

Bad van gist

Een spabezoek mag soms wel iets meer om handen hebben dan een klassieke jacuzzi. Bierbaden is overgewaaid uit Oost-Europa en heeft zijn plek verdiend in het wellnessassortiment. Niet enkel liefhebbers van de drank zelf krijgen er de smaak van te

Lees meer…
Ongedwongen nest in bruin

Interieurinrichting en totaalrenovaties waarin elk detail volledig klopt en creativiteit aan de juiste praktische uitvoering wordt gelinkt. Chrisma’s specialiteit hielp al menig project naar een doorslaggevende succesuitkomst. Met hun expertise en herkenbare stijl hebben ze de instrumenten in handen om

Lees meer…
Loftgevoel aan het kanaal

“We verhuizen nog eenmaal, maar dan moet het wel echt allemaal kloppen.” Het is een uitspraak door de opdrachtgevers van interieurontwerper Maximiliaan Lefèvre. Uit dit appartement wilden ze nooit meer weg. Hoge verwachtingen dus, want dat vereiste een concept dat

Lees meer…
Succesgebaar in terracotta

Panden met een karaktervolle historiek mag je niet laten schieten. Vlakbij de Groenplaats in Antwerpen botste een koppel op het vroegere hoofdkantoor van de Posterijen. Al snel beseften ze dat ze deze kans niet voorbij mochten laten gaan, dus klopten

Lees meer…
Buitenruimte configureren tot paradijs

Een ideaal binnenklimaat en een comfortabele buitenbeleving: sinds het begin van de vorige eeuw is het de focus van familiebedrijf Renson. Hun specialisatie combineert ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor oplossingen. Met Amani presenteren ze hun nieuwste creatie die je buitenruimte

Lees meer…
Harmonieuze integratie

Elk project van Michiel Van Raemdonck is welkome muziek in onze oren. De getalenteerde architect levert consistent werk af dat een unieke harmonie tussen architectuur en interieur ademt. In zijn ontwerpproces neemt hij het interieur als een onlosmakelijk onderdeel mee,

Lees meer…
Belle époque herleeft

Geduld loont altijd. Een basis van belle-époque-elementen die aangevuld werd met een stevige teug wabi-sabi: daar ging hier wel wat werk aan vooraf. Het resultaat was echter alle moeite meer dan waard. Hier stap je binnen in de woning van

Lees meer…
AI als personal coach

Sporten is een persoonlijke kwestie, dus doe je er goed aan om iets te zoeken dat je volledig kan afstemmen op je eigen noden en wensen. Technogym gaat daar echter nog enkele stappen verder in, want het merk biedt sporters

Lees meer…
Retroverblijf in Milaan

De Nederlandse groep Max Brown Hotels spreidt hun vleugels nu ook uit naar Italië. Max Brown Missori is hun nieuwste adres in Milaan. Daar vertellen we je graag meer over, want deze naam mag niet op je lijstje ontbreken als

Lees meer…